Jump to content
Sykepleiediskusjon

IdaJ

Members
 • Content Count

  252
 • Joined

 • Last visited

About IdaJ

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

6,202 profile views
 1. Nei. Gir kun dormicum/midazolam om der finnes ett behov for det men ikke per automatik nei.
 2. Men Dormicum/midazolam er ikke smertelindrende uten endast beroligende som forsåvidt kan ha en liten effekt på smerter da dem får slappe av.
 3. Vi har oftest midazolam/dormicum på pumpe der det er aktuelle å i mange tilfeller langt før dem blir veldig terminalen (iallefall om jeg får bestemme 🙂 ) I noen fall har vi haldol isteden for dormicum/midazolam, med oftest veldig god effekt.
 4. I praksis er det mye nytt å ta in å dette gjør at man blir mere sliten en når man er vel har jobbet noen år som spl. Er samme når man er nyutdanna eller kommer til en en arbeidsplass. Opplevde det selv når æ bytta arbeidsplass (dok med samme pasientgruppe) men æ var frøklig sliten første perioden for alle nye rutiner, nytt arbeidsrett (gikk fra hjemmesykepleien til å jobbe på sykehjem), nye kolleger å nye pasienter å pårørende. Var helt ferdig når æ kom hjem etter vakt de første månadene men det går heldigvis over. Men i praksis så har man mye annet også såsom oppgaver, examen man skal gjøre i tillegg til å være på praksisen så da er det helt normalt å bli sliten etter at man har vært en dag i praksis.
 5. Stusset litt på at dem klipper opp posene og legger til de tablettene som manges for å siden teipe igjen pose å skrive for hånd på tabletten de har lagt i. Vi har fått streng beskjed att dette ikke er ok. Vi tar isteden å legger opp den tabletten som mangler i dosett alt legger opp hele multidoserullen over i dosett.
 6. Noen som har upplevd detsamme som i artikkelen? https://sykepleien.no/2019/03/ekstraarbeid-hjemmesykepleien-etter-multidosefeilene Jobber selv i Trondheim kommune på sykehjem å vi har til tider slit med masse feil å mangel i multidoserne.
 7. Man skyller settet gjennom å koble på en pose med kun NaCl etter en ab-infusion.
 8. Ett tillegg, om det er kun NaCl i slangen eller ab henger på om man har prefyllt slangen før eller etter man har tilsatt ab i posen.
 9. IdaJ

  Ta med jobben hjem

  Jobber på sykehjem men kun langtidsplasser å får da ett veldig nært forhold til både pasienter å pårørende. Er ikke ofte jeg klarer å la jobben være på jobben, hvilket er veldig slitsomt innimellom. Klarer kun å helt koble av fra jobb om jeg er fri i lengre perioder som ved ferier eller langfri med avspasering. Trur egentlig det er få spl (eller annen helseperosnell) som helt klarer av å koble bort fra jobben. Men æ føler at det er en ting å må bli flinkere på, det å ikke ta med jobben hjem! Er veldig slitsomt i perioder når det er mye på jobb å man har frihelg å veit at det er "ukjente" på jobb, spesiellt når vi har mange dårlige pasienter. Jeg trur absolut man er en flink å engasjert spl selv om man klarer å koble fra jobben når man har fri. Å æ trur det er veldig viktig at man faktiskt klarer det.
 10. Æ jobber på ett Livsglede-sykehjem å alle nye som flytter in hos oss får fylle i en hisrorielivskartlegging der det bla skal fylles o hva man like av aktiviteter. Er ofte pårørende som hjelper med i fylle i denne. Men hjelp av denne kan vi finne ut hva for aktiviteter å ting som gi livsglede.
 11. IdaJ

  Lønn

  Kommer også ann på om an får sk kompetansetillegg eller andre tillegg.
 12. IdaJ

  Referanser

  Avvik går aldrig på enkeltpersoner uten er når feil har oppstått eller at man eks har mangel på bemaning. Så det registreres ikke att en spl har fått si å så mange avvik. Advarsel grunnet en alvorlig del er deremot mot noet annet og det registrere. Tror ikke heller at en referenspereson har lov å si at vedkommende har gjort det og det avviket da det ikke har noe med kommende jobbet å gjøre. Alle kan vi gjøre merkelige feil som leder til at det blir skrevet ett avvik. Det er menskligt og noe man lærer på.
 13. Soving, nei. Absolut ikke. Slapp av å ha øyan loket noen minutt kan være ok om den andre nattevakta er slett å våken.
 14. Vi har som rutine (eller alle gjør det)at vi kaserer det som ikke blir brukt av morfin i plastampulle etter st man dratt opp rett mengde. Vi sparer aldrig på det som er igjen. Og at vi kun bruker plastambullerne (1ml morfin, 10mg/ml) til små doser.
 15. Ta det opp med enhetsleder/avdelingsleder. Det ville jeg ha gjort.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy