Jump to content
Sykepleiediskusjon

IdaJ

Members
  • Posts

    302
  • Joined

Everything posted by IdaJ

  1. Da jeg jobbet i hjemmesykepleien får noen år siden hadde vi ingått en avtale med en bruker om å ikke røyke og luften en halvtime før faste besøk og å ikke røyke under tiden vi var der. Dette fungerte fint. Kansje ni kan ordne det på arbeidsplassen?
  2. Nei, man treng ikke å gi morfin i palliativ pleier forebyggende. Men trygge pasient å pårørende på at det blir iverksatt morfin-medisinering så snart pasienten har behov for dette.
  3. Nei, finns ingen grunn til å gi morfin forebyggende i det tilfellet.
  4. IdaJ

    ang. praksis

    Du må høre med praksisstedet men normalt så har man ikke nattevakter i praksis, om man nå ikke selv vil. Er kun dag å kveld som er vanlig.
  5. Nei, leder kan ikke tvungen deg å skrive på ett dokument uansett om klagan fra pasienten er riktig eller usann. Du burde ta opp detta med hovedtillitsvalgt (alt tillitsvalgte på arbetsplatsen) dersom du er organisert i NSF.
  6. Hvorfor er det ingen grunn å fortsette om du må starte på nytt? Vil du ikke bli sykepleier? Du må bestemme seg om du vil fortsette eller ikke.
  7. Jeg mener det er lov da det ikke er spesifisert at det må være spl. Er iallefall lov der jeg jobber.
  8. Mange anestesisykepleie jobber vel i det meste dagtid men kan sikkert ha noen vaktordning på kveld, natt å helg. Ellers kan man jobbe innen det private som anestesisykepleie å da er det nokk i regel kun dagtid.
  9. IdaJ

    Lønn

    Ja, det burde man ha.
  10. Æ har skrevet avvik på meg selv når jeg selv oppdaget at jag gjort noe feil, uansett om det har konsekvenser for pasienten. Æ bruker alltid si til dem som selv oppdager avvik å sier det til meg som ansvarlig spl at det alltid er best at dem skriv avviket selv. Dels pga at dem selv er bevisst på at dem har gjort noen feil og at dem lærer på feilen.
  11. IdaJ

    Forskjøvet vakt

    Du har krav på å få forskyvet vakt tilegg men usikker på om det er 100% overtid på hele vakten?
  12. Har ikke noen erfaring med det men lurer svært på hvorfor dokker ikke doserer dosetterne selve? Det må være mye bedre ifh til dobbelkontroll...
  13. Det er vel 60sp som gir lønn som spesialspl/spl med videreutdanning og den utdanningen er vel på straks over 30 sp.
  14. Det er opp til arbeidsgiveren å godkjenne tidligere ansinitet. Men kommunerne godkjenner vanligen tidligere ansinitet
  15. Mange arbeidsplasser har oppdateringskurser man kan få via kommunen. Ellers kan man lese på om prosedyrer i Varnett. Veldig bra side for prosedyrer å dyligt.
  16. Har hatt en pasient for mange år siden som kombinere disse to legemidlene. Men det er ikke en vanlig kombinationen nei.
  17. Da jeg jobbet i hjemmesykepleien var det alltid vi som kontaktet legen. Har du spurt dem om hvorfor dem ikke kontakter legen om de mener det er behov for det?
  18. Og man kan bruke det hjemmefra etter at man fått en registrering.
  19. Jeg har tilgang via kommunen jeg jobber i. Men æ veit at man før kunde ha ett eget inlagg uten at set var koblet til jobb eller studier.
  20. Det jeg har lært er samme som deg, at kun spl har lov å trekke opp medikamenter. Men mulig man kan få dispanse i hjemmetjenesten? Har du spurt din leder om det? Eller sjekker rutinene der du jobber?
  21. Litt vanskelig om sjefen er foreldrer til denne sykepleien. Har du fått snapselv av vedkommende eller kjenner dem vedkommende sender til? Går det at ta en screenshot for å ha som bevis? Æ ville tatt det opp med sjefen først å om denne ikke reagerer hade jeg gått videre till NSF eller Rådet for sykepleieretikk. Den spl bryter mot taushetsplikt å personvern uansett om hun kun sender til kolleger. Er aldrig ok at sende snap når man viser ansiktet uansett om det er til kolleger eller andre. Er veldig uetisk agerende.
  22. Ok. Så då må man jobbar en period på 100% for å få en ny sykeperiode.
  23. Er det noen som er god i reglan/forskrifter for når man er sykemeldt? Har forstått det sånn att man kan være 100% Sykemeldt i ett år med 100% lønn. Men hvordan er det om man er deltidssykemelt? Kan da være det lenger en ett år uten å tape peng? Har vært sykemeldt i 5 mnd på 100% men nå gått ned til 60% Sykemeldt å 40% jobb. Gruer meg dokk litt på hvordan det blir fra juni da det er ett år siden æ blev sykemeldt. Må æ da ha kommet tilbake till 100%stilling eller kan æ være eks 40-60% Sykemeldt å da ikke tape peng?
  24. Om pasienterene synes hiprex er vanskelig å svelge kan man bytte det mot pulver som blandes med vann. Det har vi til dem allre fleste som står på hiprex.
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy