Jump to content
Sykepleiediskusjon

IdaJ

Members
  • Posts

    302
  • Joined

Posts posted by IdaJ

  1. On 12/6/2021 at 1:19 PM, Mina543345 said:

    Jeg går første året på sykepleien. Har nå strøket to ganger med bare 1 feil på medikamentregningstesten. Denne må være bestått for å få lov til å gå ut i praksis. Har nå 1 forsøk igjen. Om jeg ikke går i praksis i år må jeg vente til neste år. Så vil det da si at jeg egentlig bare kan droppe ut hvis jeg også stryker neste gang? Fordi det er vell ingen grunn for å fortsette om jeg uansett ikke får året godkjent å må starte på 1.året neste år igjen

    Hvorfor er det ingen grunn å fortsette om du må starte på nytt? Vil du ikke bli sykepleier?

     

    Du må bestemme seg om du vil fortsette eller ikke. 

  2. On 11/4/2021 at 9:23 AM, Guest Anonym said:

    Jobber natt i hjemmetjenesten og må be hjelpepleier om dobbeltkontroll ved opptrekk av morfin og narkoregnskap, siden vi er bare én sykepleier på natt. Er dette lov? 

    Jeg mener det er lov da det ikke er spesifisert at det må være spl.  Er iallefall lov der jeg jobber. 

  3. On 3/24/2021 at 8:10 PM, Maya86 said:

    Hei! Er det noen anestesisykepleiere her? Har tenkt en stund på denne utdanningen, men er nå blitt aleneforsørger og ønsker meg egentlig en dagtidsjobb. Hvor vanskelig er det å få en dagtidsjobb som anestesisykepleier? Som sykepleier er det jo nærmest umulig å få en dagtidsjobb, har kolleger og venner som har søkt i årevis på dagtidsstilling som spl. uten å lykkes. Er dagtidsstillingene som anestesisykepleier like attraktive og vanskelige å få? Er vaktbelastningen på kveld/helg like stor for en anestesisykepleier som for en vanlig spl?

    Mange anestesisykepleie jobber vel i det meste dagtid men kan sikkert ha noen vaktordning på kveld, natt å helg. Ellers kan man jobbe innen det private som anestesisykepleie å da er det nokk i regel kun dagtid. 

  4. On 11/2/2020 at 3:11 AM, Sykebror said:

    Hei dere.

    Pleier dere å skrive avvik på dere selv?

    Jeg oppdaget at jeg gjorde en feiladministrasjon som ikke hadde konsekvenser, men kunne hatt det (og potensielt alvorlige). Det var hovedsakelig min feil, men jeg hadde en dobbelsignatur og det var en litt dårlig forordning.

    (Hvis det er interessant: jeg ga vancomycin altfor altfor raskt til en pediatrisk pasient. Forordningen sa "Gis over en time. Maks hastighet 10mg/min". Jeg leste bare siste del og ga over ti minutter. Dette sa jeg høyt da jeg fikk dobbelsignatur)

    Jeg føler ofte jeg gjør flere feil enn andre, selv om jeg egentlig føler jeg er en dyktig sykepleier. Jeg er relativt nyutdannet, og redd for hva det vil si for mulighetene mine hos sjefen om jeg skriver avvik på meg selv hver gang jeg gjør noe feil (er vikar, men har ambisjoner i avdelingen).

    Jeg føler jo at jeg kommer til å lære uten å skrive avvik på meg selv. Og så vet jeg jo at noe av poenget er at andre også skal lære av mine feil. Men er det verdt å skrive avvik på seg selv?

    Æ har skrevet avvik på meg selv når jeg selv oppdaget at jag gjort noe feil, uansett om det har konsekvenser for pasienten. 

    Æ bruker alltid si til dem som selv oppdager avvik å sier det til meg som ansvarlig spl at det alltid er best at dem skriv avviket selv. Dels pga at dem selv er bevisst på at dem har gjort noen feil og at dem lærer på feilen. 

  5. On 5/11/2020 at 4:08 AM, Shawn said:

    Hei! Jeg har vært utdannet som helsefagarbeider i 4 år nå og har vært mye inne på tanken om å bli sykepleier eller kanskje vernepleier. En ting som jeg har lurt en god stund på er dette med ansiennitet, da jeg får mye forskjellige svar på dette. 
    Dersom jeg skal fullføre en slik utdanning vil dette ta meg 4 eller 5 år, jobber jeg vedsiden av dette er jeg oppe på 8 eller 9 års ansiennitet som helsefagarbeider, dersom jeg starter nå. Mister jeg ansienniteten og må begynne på nytt etter jeg evt får tittelen som sykepleier, eller kan jeg beholde denne videre etter forhandling med arbeidsgiver?

    En tidligere kollega av meg hadde full ansiennitet som helsefagarbeider, og fikk dårligere lønn med det samme hun ble vernepleier, andre steder hører jeg folk som får beholde ansienniteten, selv om arbeidet tidligere ikke var særlig relevant. 
     

    Håper noen har erfaring med dette og kan gi et endelig svar! Takk på forhånd :) 

    Det er opp til arbeidsgiveren å godkjenne tidligere ansinitet. Men kommunerne godkjenner vanligen tidligere ansinitet

  6. On 6/27/2020 at 11:31 AM, Guest Anonym said:

    Jeg har ikke jobbet som sykepleier på en stund. Jeg har holdt meg faglig oppdatert når det gjelder behandling, men det er så mange andre ting som har endret seg. Finnes det kurs, gjerne online, eller andre ting der jeg få det faglige påfyllet jeg trenger? 

     

    Mange arbeidsplasser har oppdateringskurser man kan få via kommunen. Ellers kan man lese på om prosedyrer i Varnett. Veldig bra side for prosedyrer å dyligt.

  7. On 4/24/2020 at 10:26 PM, Guest gjest123 said:

    Kan apodorm og stilnoct/zolpidem kombineres? Noen som vet om dette er vanlig praksis?

    Har hatt en pasient for mange år siden som kombinere disse to legemidlene. Men det er ikke en vanlig kombinationen nei. 

  8. On 4/30/2020 at 11:25 PM, Guest Lill Brit said:

    Hei. Er det vanlig at hjemmespl ber pårørende kontakte lege, når de har det sykepleiefaglige-medisinske ansvaret? Trodde dette innebar at de da tar kontakt med lege ved behov. Opplever hver gang far blir syk at de ber de oss som pårørene kontakte lege. Ender da med at han alltid blir lagt inn i stedet for å fange symtomene tidlig og starte behandling hjemme. Er dette fraskriving av ansvar ? 

    Da jeg jobbet i hjemmesykepleien var det alltid vi som kontaktet legen. 

     

    Har du spurt dem om hvorfor dem ikke kontakter legen om de mener det er behov for det?

  9. On 3/7/2020 at 1:01 PM, missleo said:

    Hei.

    Er det noen som bruker Var, får ikke registeret meg? Hvordan gjorde dere? Er det relatert til Universitetet eller man kan bruke det hjemmefra også?

    Takk på forhånd.

     

    Og man kan bruke det hjemmefra etter at man fått en registrering. 

  10. On 2/10/2020 at 1:36 PM, Muummi said:

    Jeg jobber i hjemmetjenesten og der har vi fått en pasient som skal ha Mucomyst til inhalasjon som er på 10ml hetteglass. Kommer på jobb etter noen dager og da har helsefagarbeiderene på jobben fått opplæring i å trekke opp fra hetteglass. Er dette ok? Jeg mente det bare var sykepleiere som hadde lov å trekke opp medikamenter, uavhengig hvilket medikament der er?

    Det jeg har lært er samme som deg, at kun spl har lov å trekke opp medikamenter. 

    Men mulig man kan få dispanse i hjemmetjenesten? 

    Har du spurt din leder om det? Eller sjekker rutinene der du jobber?

  11. Litt vanskelig om sjefen er foreldrer til denne sykepleien. Har du fått snapselv av vedkommende eller kjenner dem vedkommende sender til? Går det at ta en screenshot for å ha som bevis? Æ ville tatt det opp med sjefen først å om denne ikke reagerer hade jeg gått videre till NSF eller Rådet for sykepleieretikk. 

    Den spl bryter mot taushetsplikt å personvern uansett om hun kun sender til kolleger. Er aldrig ok at sende snap når man viser ansiktet uansett om det er til kolleger eller andre. Er veldig uetisk agerende. 

  12. Er det noen som er god i reglan/forskrifter for når man er sykemeldt? Har forstått det sånn att man kan være 100% Sykemeldt i ett år med 100% lønn. 

    Men hvordan er det om man er deltidssykemelt? Kan da være det lenger en ett år uten å tape peng? 

     

    Har vært sykemeldt i 5 mnd på 100% men nå gått ned til 60% Sykemeldt å 40% jobb. Gruer meg dokk litt på hvordan det blir fra juni da det er ett år siden æ blev sykemeldt. Må æ da ha kommet tilbake till 100%stilling eller kan æ være eks 40-60% Sykemeldt å da ikke tape peng? 

     

  13. On 12/29/2019 at 10:13 PM, Bona fide said:

    Hva gjør dere når pasienter som står på hiprex som profylakse mot uvi, skal gjennomføre en ab-kur mot nettopp uvi ? Seponerer hiprex midlertidig mens pasienten gjennomfører kuren, eller gir begge deler? Har legene hos dere vært tydelige på dette? 

    Hos oss tar vi ut hiprexen, men synes jo det blir mye ekstra med det når det er snakk om multidose som må tas ut og legges i dosett for så og kontrolleres om det er lagt opp riktig igjen. Så lenge det ikke er snakk om sulfonamider det er snakk om, skal det vel gå bra. Men det er klart at hiprexen er en stor tablett, og vanskelig for mange å få ned. Det må jo tas med i vurderingen også. 

     

    Leser på relis.no at

    https://relis.no/Publikasjoner/2011/Profylakse_mot_urinveisinfeksjon/

    Om pasienterene synes hiprex er vanskelig å svelge kan man bytte det mot pulver som blandes med vann. Det har vi til dem allre fleste som står på hiprex. 

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy