Jump to content
Sykepleiediskusjon

veronicam

Members
 • Content count

  4
 • Joined

 • Last visited

About veronicam

 • Rank
  Newbie

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

2,733 profile views
 1. veronicam

  Helsesøster vs jordmor?

  Takk for respons! Det er helt sikkert lurt med erfaring fra akuttsomatikken som du sier, kanskje jeg får vurdere det etterhvert Takk for svar! Ja, jeg tror psykiatrien er en god erfaring uansett videreutdanning
 2. veronicam

  Helsesøster vs jordmor?

  Hei! Jeg er en nyutdannet sykepleier som har begynt å tenke i retning mot videreutdanning. Skal begynne i fast 100 % stilling i akuttpsykiatrien da jeg synes psykiatri er spennende, men vil jobbe med barn og unge i fremtiden, og synes kvinnehelse også virker spennende. Så har tenkt på helsesøster, evt om jordmor kan være noe for meg i fremtiden :-) Noen tips? Hvordan er en dag som jordmor? Er det dumt og ikke ha erfaring fra somatisk avd hvis en evt skal over på jordmor?
 3. Hei! Jeg er ei 21 år gammel jente som til høsten har søkt meg inn på sykepleie, noe jeg syns er veldig spennende, men samtidig er litt skeptisk til! Jeg har nemlig i mange år hatt en liten lege-drøm i magen, men etter et par år på universitetet (med fransk og psykologi) har jeg funnet ut av høyskoleformen nok passer meg bedre, jeg ønsker å komme i gang, har ikke alle realfagene som trengs og syns 5-6 år til med utdanning virker ganske så uoppnåelig! Så da har jeg begynt å fundere på sykepleie, da det finnes så mange muligheter med det som grunnutdanning! Det jeg lurer litt på er hvor mye man jobber med "fagene" som sykepleier. Jeg syns det er veldig spennende med biologi, anatomi og sykdommer - det er kjempespennende å lære hvordan kroppen fungerer! Får man som sykepleier brukt mye fagkunnskap i hverdagen eller blir det mange praktiske oppgaver i form av hente utstyr, re senger, dokumentasjon osv? Hvilke oppgaver har egentlig en sykepleier på sykehus og hvordan endrer disse seg med videreutdanning, eks. jordmor, intensiv, operasjonssykepleie? Er det mange basis oppgaver som å re senger, stell, håndtere avføring/oppkast, og er disse de samme når man arbeider som intensiv eller operasjonssykepleier? Har til sommeren fått jobb på sykehjem, så blir spennende å se hvordan jeg trives med det, selvom det ikke blir helt de samme arbeidsoppgavene man har som sykepleier Jeg vil definitivt jobbe innen helse og hjelpe mennesker og har alltid hatt en stor drøm om å jobbe i leger uten grenser, så gleder meg egentlig bare til å ta fatt på en av disse utdannelsene og komme igang Dette ble et litt langt innlegg, men håper på så mye respons som mulig!!
 4. Gladlaks: Jobber du som "vanlig" sykepleier eller har du videreutdanning? Jobben din hørtes i hvertfall kjempespennende ut, hvor det virker som du har mye ansvar og jobber mye med pasienten, men også det biologiske! Jeg vurderer å utdanne meg til sykepleier siden jeg ønsker å jobbe med helse og mennesker, og det finnes mange muligheter innenfor yrket. Men jeg er litt skeptisk på hva slags arbeidsoppgaver en sykepleier har. Jeg ønsker å videreutdanne meg og kunne tenke meg å jobbe på sykehus som operasjonssykepleier, intensivsykepleier eller på en slik avdelig du beskriver! Hva er egentlig en sykepleiers oppgave med slik videreutdanning; vil det fortsatt være skift av bleier, re opp senger osv eller har man andre arbeidsoppgaver? Syns det er litt vanskelig å finne konkrete svar på hva en sykepleier faktisk gjør i de ulike avdelingene med ulike videreutdanninger, men din post gav meg virkelig noe svar! Jeg har vært litt skeptisk til å søke sykepleie, da jeg syns biologi, anatomi og sykdommer er kjempespennende og har vurdert om medisin heller er det rette for meg! Jobber man mye med fagene anatomi og biologi i jobben eller blir mye rutine og "praktiske ting"? Er det vanlig slik som du beskriver at sykepleieren sjekker pasienten fra topp til tå?
×

Important Information

Privacy Policy