Jump to content
Sykepleiediskusjon

Mannligsykepleier(student)

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mannligsykepleier(student)

 1. Hei. Jeg har de siste 3-4 årene sliti med et hvitt belegg på tungen, som kom etter at jeg fikk kyssesyken. Når jeg fikk kyssesyken klarte jeg også å dra på meg en "avhengighet" av nesespray(otrivin) hvor jeg brukte dette over 2 år daglig. Har klart å slutte med otrivin, og nesa fungerer nesten normalt(synes jeg produserer mye slim, mer enn før). Men tunga mi har ikke blitt det samme etter dette. Bakerst på tunga får jeg et hvitt belegg som vedvarer. Jeg kan nesten skrape det vekk når jeg pusser tenner om morgenen med en tungeskrape, men til kvelden er det tilbake igjen. Bruker også Ventoline og Symbicort for min astma, men kun når jeg trener(2-4 ganger i uken). Min tanke var da, Munnsopp. En prøve hos fastlege slo det fra seg. Ble da blodprøve, som viser HB 15,5(er mann så er normal), HBA1C 4,5, så ikke diabetes heller. Får ikke vondt bak på tungen, men kan være ubehagelig etter å ha skrapet tungen 2 ganger daglig i en uke, må da ta noen dagers pause. Blør ikke lett fra tungen. Misstenker også at jeg sover med munnen åpen(blir fort tett i nesa når jeg ligger). Er frisk og oppegående ellers, ingen andre plager Noen her som har noen ideer? Fastlegen har bare fastslått at jeg ikke har noen vanlige sykdommer som skulle tilsakt at jeg burde ha en hvit tunge. Alle forslag mottas med takk
 2. Gjør ferdig den du er på nå, også ser du om du eventuelt vil søke på helsesøster i etterkant:) På den måten kan du kanskje kombinere dine etterutdanninger og tilby et sollid grunnlag ved en ny jobb senere?
 3. Slenger meg på her, jeg er ferdig utdannet sykepleier neste sommer, og ønsker å finne ut av hva som er "greia" med opptakk i anestesisykepleie. 1: Har hørt at gjennomsnittsalderen for å komme inn på utdanningen er i overkant av 40 år(jeg er 24), vil dette påvirke når jeg søker opptak om 2-3 år? 2: Det skal dokumenteres 100% stilling i 2 år på en "aktuell avdeling" som passer fagfeltet anestesi. Hvilke avdelinger er dette? Hvordan får jeg jobb på opr. når jeg ikke er anestesisykepleier, eller lignende? 3: De 25 prosentene som søker basert på karakter og ikke utdanningsstillinger knytta til sjukehus, hvordan ordner de det med praksisperioden? Ordner skolen det(den perioden man skal jobbe i arbeidet med masteroppgaven, samt andre praksiser). 4: Dere som eventuelt er anestesisykepleiere: Trives dere i jobben deres? Har vært så heldig at jeg har fått lov til å hospitere med anestesien på sykehuset der jeg jobber men ingen av de kunne svare særlig godt på mine spm, da det var lenge siden de var ferdig utdannet.
 4. Har vært i en begravelse til en pasient en gang, da deltok nesten hele avdelingen også. Pasienten hadde ingen pårørende, ingen nære venner og det fantes ikke andre venner / familie som var mulig å spore. Han fortalte selv før han døde at han ikke hadde hatt kontakt med andre enn helsevesenet de siste årene også. Vi valgte å gå i hans begravelse, selv om han ikke var hos oss lenge, men fordi vi følte at det burde dukke opp noen i hans begravelse. Det var forøvrig en fin begravelse og byrået/kirken var veldig fornøyd med at det dukket opp noen, uten oss hadde han bare blitt begravet uten store seremonien.
 5. Hei Jeg er også spl student, og jeg jobber ved en somatisk sengepost nå i studietiden. Avdelingen jeg jobber på har i all hovedsak kar-kirurgiske pasienter, og begreper deretter. Hadde du sendt meg på en gastro eller uro avd. hadde jeg antakelig rista lett på hodet når legen prater latinsk(kan jo det grunnleggende, men ikke nok). Jeg fant en grei løsning når jeg ikke skjønte begreper og ord som dukket opp; Jeg satte meg med "prosedyreboka"(altså behandling/kirurgi) som havner på posten. Les godt igjennom, og lær deg det grunnleggende på latin, så kan du mye. Hvis du vil kunne mer; gjør som Pally skriver: ta opp klinisk sykepleie og les Men av erfaring kan jeg fortelle deg at du kommer langt med å kunne det grunnleggende, det som er spesielt på din avd. og for all del: Les på akuttmedisin. lær deg prosedyrer, lær deg hvordan utstyret i akuttralla fungerer, test hvordan det er å løsne hjertebrettet fra pasientsenga etc. DU VIL KUNNE KOMME TIL Å TRENGE DET. Første gangen jeg havnet i en situasjon der en pasient ble akutt forverret og det ble startet gjennopplivningsforsøk var min første dag i praksis på sykehus, og jeg kjenner enda på den hjelpesløse følelsen av å komme inn på et pasientrom alene til en pasient uten respirasjon/sirkulasjon, når jeg knapt kjente avdelingen. (Fikk heldigvis en ordentlig gjennomgang av tralla og prosedyrer rett etterpå ) Håper dette hjelper deg
 6. Går vel under medikamenter det som alt annet, dvs, legen skal ordinere dette. Er i allefall slik på avd. der jeg jobber, har jo ikke lov til å gi noe med mindre lege har forordnet det til pasienten. (og nei, du skal ikke velge, det skal legen)
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy