Jump to content
Sykepleiediskusjon

snømann

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

About snømann

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

892 profile views
 1. Hei, En person bor hjemme og trenger ta regelmessige blodspeil. Helsetilstand gjør at prøver må taes hjemme. Er dette en oppgave som hjemmesykepleien er pålagt å utføre?
 2. Hei, Har en kolllega, som når jeg har jobbet med, alltid gir meg en dårlig følelse. Jobbet lite med vedkommende, da vi for det meste går ulike skift. Jeg elsker jobben min, mye humor, kreative, kunnskapsrike og løsningsorienterte kollegaer. Har hatt jobben ca 1 år og begynner nå å se litt bak "fasaden". Vedkommende har jobbet 7-8 år på denne arbeidsplassen og slik jeg opplever er h*n alltid best. Det går på alt fra å bestemme alle detaljer, uten å involvere andre. Kommer stadig med små "stikk" når andre har lagt plan for en pasient (eks laget ulike lister for registrering - som må spesialtilpasses den enkelte). Det er aldri godt nok - og h*n må alltid korrigere noe. Kan forstå det dersom det er av betydning, men det jeg har sett dreier seg kun om at h*n oppfatter at h*n er den eneste som har løsningen. Å stille vedkommende spørsmål ender også med at en står igjen og føler seg dum. For meg er det viktig å ta opp på tomannshånd dersom jeg har problem med noe. Det har ikke falt seg naturlig enda, da det alltid er små "stikk" som kommer og den generelle følelsen en sitter igjen med etter å ha jobbet sammen. Siste nå var at jeg skulle gi rapport og h*n bryter inn og skal forklare det jeg allerede har forklart. En veldig rar opplevelse. Og når h*n sier noe som h*n åpenbart mener i fullt alvor kommer kommentaren "jeg bare tulla" etter h*n har sagt det. Som om det forsvarer det h*n har sagt. Vet ikke alltid om vedkommende skjønner hvordan væremåten påvirker andre. H*n har jobbet som sykepleier i 35 år, så er kanskje ikke mulig å endre. Hvordan håndterer jeg slikt ?
 3. ja, så da kan en kaste den medisinen som er igjen i tuppen av sprøyten? Den teller ikke med på mengden?
 4. Hei! Når en skal gi mikstur i PEG skal en da skylle med samme sprøyte, eller skal det som er i tuppen ikke gies til pasienten ?
 5. Hei! Var nyutdannet sykepleier for ca 10 år siden. Av diverse årsaker ble jeg kun en kort periode i arbeid, men ønsker nå å prøve igjen. Tenker det har skjedd mange endringer faglig siden jeg tok min utdannelse og ønsker å bli litt oppdatert. Finnes det kurs eller lignende, eller er det bare å be om ekstra opplæring på arbeidsplassen ? Noen andre som har begynt å jobbe igjen etter flere år ut av arbeidslivet ?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy