Jump to content
Sykepleiediskusjon

Al2706

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

 1. Ja, det var slik i også hadde det før. Men nå er sykehjemmene og hjemmesykepleien i kommunen i en omorganiseringsfase, og kommunen skal spare penger med å kutte ned overalt. Men man må vel kunne yte forsvarlig helsehjelp til en hver tid, trodde jeg. Det kan man vel ikke om det verken er sykepleier på vakt eller på bakvakt og noe akutt skjer. Selvfølgelig har man legevakta, men legevakta er ikke her og kan beskrive symptomer når assistentene ikke vet hvilke symptomer de ser etter en gang. Her er det ofte bare assistenter på nattevakt om sommeren for eksempel, og noen av de kan ikke en gang livreddende førstehjelp. Vi har fått beskjed av ledelsen her at om det ikke er sykepleier på vakt, så må man ringe legevakta. Jeg syns det er uforsvarlig å ikke ha sykepleier tilgjengelig til en hver tid.
 2. Er det påbudt med bakvakt i hjemmesykepleien hvis det bare er ufaglærte på jobb? Hvis ja, kan noen vise til noe lovverk? På forhånd hjertelig takk! :-)
 3. Har ingen ide om kva det nye karaktersnittet blir. Har ikkje fulgt med på det. Lærarane går nøye gjennom både anatomi og mikrobiologi mm. Mest sannsynlig får dåkke eit kompendium som dåkke arbeider ut i frå, det fekk vi. Men det skadar jo ikkje å begynne å pugge muskler og skjelett på latin Det vil dåkke garantert få noko av på anatomieksamen.
 4. Hei! Eg er nyleg ferdig utdanna, og har gått 3 år i Førde. Fantastisk flinke lærarar, særlig på 1. året. Sjølvsagt er det også nokon som absolutt ikkje burde vore lærarar og er regelrett gørrkjedlige å høyre på, men desse har meir undervisning i 2., og spesielt 3. året. Her gjelder det å følge med i timane for å seie det sånn! Om du ikkje er frå Førde og ikkje kjenner så mange der, så anbefaler eg deg å bli SIF-medlem, og gjerne vere med på å styre arrangementer. Ellers er Førde ein stygg by (som har blitt mykje finare med åra), med gode shoppingmuligheter, fleire treningssenter og mange fine fjellturar i området. Førde har eigen hundeklubb dersom du har hund (gratis mandagstreninger med instruktør på festplassen kl 18/19), billig (gratis?) svømming i Førdehuset, kinosal, innandørs sandvolleyballbane og mykje meir. Er du interessert i rafting, har ein og Jølster Rafting 15-20 minutt frå Førde. Festlokale har ein Akutten (for studenter ved HiSF), Træskeverket, Den Gamle Nabo og Pikant. Når det kjem til søkartala, så er det heilt vanvittig. Men det gjenspegler jo igjen det at Førde er ein attraktiv by å studere i, med godt studentmiljø.
 5. Er det noen her som har opplevd lommeringing fra jobb? Altså å ha blitt oppringt fra jobbtelefonen, f.eks den telefonen som sykepleier med ansvarsvakt har på seg og at det har blitt lagt igjen en mobilsvarmelding hvor det har blitt snakket om pasienter? Isåfall, hva skjedde i ettertid? Sa du i fra? Hvilke konsekvenser fikk dette, og hvilke konsekvenser kan slike avvik få? Dette har skjedd meg meg to ganger. Ene gangen mens jeg var student - det ble lagt igjen en melding fra den gamle arbeidsplassen min hvor det ble snakket om pasienter og pårørende. Her sendte jeg en sms til lederene ved sykehjemmet (føler meg veldig trygg på de, da jeg kjenner dem har jobbet der som ekstravakt i tre år) Sist det skjedde var for to uker siden. Da ble det lagt igjen en melding fra mitt nåværende arbeidssted. Jeg tok det opp med en av sykepleierene neste gang jeg var på jobb, og hun så på det som kjempealvorlig og at det burde skrives avviksmelding. Dagen etter tok jeg det opp med vedkommende som ringte. Det som hadde skjedd var at hun hadde forsøkt å ringe meg for å be meg komme på arbeid dagen etter. Hun glemte å legge på, og det gikk videre til mobilsvar. Det ble derfor lagt igjen en 2-3 minutter lang melding på mobilsvaren min. Jeg lagret den, men den har visst forsvunnet, da telenor tydeligvis sletter lagrede mobilsvarmeldinger etter 4 minutter. Vedkommende som la igjen meldingen unnskyldte seg for at jeg fikk en mobilsvarmelding fra jobb når jeg hadde fri. Altså, DET gjør meg ingenting, så lenge det ikke er lommeringing med pasientopplysninger! Hun har jo strengt tatt brutt taushetsplikten sin. Hva om denne meldingen hadde kommet til noen som ikke jobbet der, til en pårørende eller noe? Hva hadde dere gjort i en slik situasjon? Burde jeg si fra til avdelingsleder? Kan også legge til at jeg er nyutdannet og har kun jobb der til ca midten av august.
 6. Da foreslår jeg Førde! Fantastisk studiested
 7. Er det noen her som har skrevet om dyreassistert terapi eller lignende på bacheloroppgaven? Tenkte kanskje å skrive om noe lignende, med eldre (og demente), angst og depresjon eller lignende. Dyreassistert terapi med fokus på hunder i såfall. Noen som har skrive om noe lignende? Isåfall hvilken karakter og tilbakemelding fikk du?
 8. Kan man oppgi tidligere kontaktsykepleiere som referanse, eller bør det helst være arbeidsgiver/avdelingsleder som blir gitt opp som referanse når man søker jobb? Føler liksom at kontaktsykepleier vet mer hvordan jeg jobber enn hva avdelingsleder og arbeidsgiver gjør. Har jo ikke jobbet ute i felten sammen med avdelingsleder og arbeidsgiver, noe jeg har med kontaktsykepleier.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy