Jump to content
Sykepleiediskusjon

Ryggmarg

Members
 • Content count

  6
 • Joined

 • Last visited

 1. Jeg ville dokumentert det. Ville i alle fall skrevet at du hadde problemer med å få pas gjennom døren fordi det er trangt på badet og at dere kanskje bør være to stk i forflytning for å hindre skader fremover.
 2. Ryggmarg

  Opplysningsplikt og hiv

  En har vel opplysningsplikt dersom det utgjør en reell fare for å smitte. Det er jo ingen fare for smitte når sykepleiere gjør vanlige arbeidsoppgaver, men jeg vet nok ikke så mye mer enn deg. Det kan jo hende arb.giver vil unngå at hiv-smittede sykepleiere skal utføre noen oppgaver fordi de i større grad er knyttet til fare for smitte. Men for å ta et eksempel så har en jo opplysningsprosjektet dersom en skal sette en injeksjon, men klarer å stikke seg selv for så å stikke pasienten. Det var jo litt satt på spissen da, siden en ikke skal gjøre slik.
 3. Jeg skal jobbe i kommunen nå i sommer og det er ikke så veldig mye medikamentregning der. Men til høsten begynner jeg på sykehus, og da vil det jo daglig være medikamentregning. Jeg lurer derfor på hvilke oppgaver/regnestykker dere som regel må regne på i løpet av en dag? I praksis så har jeg oppdaget at ikke alle problemstillingene er så vanlig og jeg tror kanskje at noen oppgaver som blir gitt på eksamen/som øvelser gjerne kun er for å forstå medikamentregning bedre?
 4. Jeg tror det er viktig, spesielt for sykepleiere og rekrutteringen av sykepleiere til kommunen, at sykepleiere får gjøre mer sykepleieroppgaver. Men det er også viktig å huske på at ALLE oppgaver som skal utføres på et sykehjem faktisk også er sykepleieroppgaver. Det er viktig for sykepleiere å kunne observere pasienter under stell, under måltid osv. Men jeg tenker at sykepleiere nødvendigvis ikke alltid må gjøre disse oppgavene. Men jeg tror noe av det viktigste er at alle ansatte på sykehjemmet er klar over hvordan fordelingen skal være. Der jeg jobber så er det flere hjelpepleiere som ikke forstår at sykepleiere har andre oppgaver også, og derfor ikke kan delta i alt fra flere stell til mating og tillaging av mat. Men jeg tror grunnen til at de ikke forstår det, er fordi de ikke vet hvilke andre oppgaver sykepleieren må rekke gjennom i løpet av dagen. Men jeg kan ærlig si at jeg tror sykehjem ville vært mer attraktivt for sykepleiere dersom de "kun" hadde vært sykepleiere, f.eks at de heller går på topp i stedet for å være tilknyttet en avdeling. For er de tilknyttet en avd, så er de gjerne 2-3 ansatte som må fordele alle oppgavene på DEN avdelingen. Hadde sykepleierne heller fått gått rundt på sykehjemmet, feks mellom flere avdelinger å gjort sykepleieroppgaver slik som medisinutdeling, sårstell, intravenøs behandling, observasjoner osv så tror jeg flere ville jobbet på sykehjem.
 5. Kunne du tenkt deg å kun jobbet natt f.eks? Da har du kun en arb.tid å forholde deg til. Ja, du må snu døgnet da, men når jeg har jobbet natt så har jeg lagt meg omtrent med en gang jeg har kommet hjem og sovet til rundt 14-15. Det er jo da andre slutter på jobb og mann, barn osv kommer hjem. Da får man en "normal" ettermiddag slik som andre før en må på jobb
 6. Jeg tenker at en fast stilling er best, fordi du da vil ha en fast inntekt og det er DIN stilling. Du kan fortsette så lenge du vil! Du kan samtidig søke andre stillinger Også kan du jo, dersom du enda er interessert i kreftavd, spørre om du kan ta ekstravakter der ved behov. Da har du en fot innenfor begge steder, og kanskje de kan tilby deg høyere stillingsprosent etter hvert
×

Important Information

Privacy Policy