Jump to content
Sykepleiediskusjon

Elki

Members
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

About Elki

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

2,369 profile views
 1. Bruker blå nål på slanke pasienter og grønn nål på kraftige pasienter. Setter nålen helt eller nesten helt inn.
 2. Praksis er slitsomt. Det blir jo veldig annerledes når du er ferdig og begynner å jobbe. Da slipper du ihvertfall alle krav og forventninger fra skole. Man har ikke eksamener, oppgaver, evalueringer i bakhue 24/7. Det er slitsomt å være ny, ikke ha oversikt og ha 100 spørsmål i huet. For meg var det alt det mentale stresset som var utmattende. Når det er sagt så får du selvsagt mye og viktig ansvar når du er ferdig sykepleier. Noen dager er mer slitsomme enn andre. Når jeg ser tilbake på studietiden nå så skjønner jeg nesten ikke hvordan jeg overlevde, og jeg hadde ikke barn xD
 3. Hei. Jeg lurer på om det er noen som har noe erfaring med å jobbe som sykepleier i Sverige, f eks gøteborg? Hva skal til for å få autorisasjon? Hvordan er lønnen og arbeidsforholdene? Jobber nå i hjemmetjenesten i en kommune hvor alt regnes i kroner og ører så til de grader at det er lite som heter verdighet eller livskvalitet for våre eldre borgere lenger. Kjenner det kanskje er på tide å bytte beite til noe som er mer forenelig med hva jeg anser som god og verdig helsetjeneste. Alternativet blir å flytte til gøteborg. Så om noen har noen erfaringer å komme med så blir jeg veldig glad ?
 4. 1 ss salt (15ml) = 20-25 gram. Så ca 7,5 ml kanskje (1,5 ts eller 0,5 ss) per liter
 5. Om du skal ha 9mg/ml (0.9%) så blir det 9gram per liter. Kok opp og avkjøl.
 6. Det er langtidsvirkende insulin som skal gis en gang i døgnet. Kan gis når som helst men til samme tid hver dag. Det er vel sjelden man justerer noe særlig på langtidsvirkende insulin. Hurtigvirkende insulin derimot må doseres etter bl.s måling/ifht matinntak.
 7. Det vel egentlig mange riktige måter. Jeg ville ikke tatt ut kateteret fra posen. Da tenker jeg at det kan tørke. Da ville jeg evt fuktet kateteret på nytt med f. Eks xylocain. Jeg pleier å legge en liten papirkladd mellom bena til pasienten. Når det kommer urin i kateteret så kobler jeg på posen, evt bruker flaske eller bekken.
 8. Jeg har jobbet på sykehjem somatisk avd, men vi hadde mange pasienter med alvorlige demensdiagnoser. Alle med forskjellige behov. Opplevde at de fleste søkte trygghet, og hadde glede av å få besøk av kjente eller være med personalet. For mye stimuli, f.eks nye omgivelser, mange mennesker osv kunne føre til mer forvirring, utagering, engstelse eller depresjon for noen. Andre hadde glede av å være med på turer, underholdning, få oppgaver osv. Man må prøve seg litt frem tenker jeg
 9. Ikke ukjent problematikk. Jeg tror man kommer langt med litt ydmykhet. Husk at hjelpepleierne har mye erfaring. Nyttiggjør deg av deres kunnskap, ta de med i diskusjoner, spør om ting, forklar prosedyrer og fag osv. Skap et godt samarbeid. Jeg tror det er det beste du kan gjøre i første omgang. Rutineendringer tar lang tid og særlig om man ikke spiller på samme lag. Om det er alvorlige avvik må man selvfølgelig ta tak i det.
 10. Når jeg studerte (ble ferdig for 3 år siden) så ble man tildelt praksisplass. Den eneste praksisperioden man fikk ønske selv var i forbindelse med bacheloroppgaven 3. Året. Man skal innom sykehjem, medisinsk avd. Kirurgisk, hjemmesykepleie, helsefremmende, psykiatri og en administrativ praksis. Jeg var på somatisk sykehjem, hjertemedisinsk avd, pasienthotell, dagkirurgen, hj.spl, føde/barsel, kommunal boligtjeneste (psyk) og kommunal avklaringsavdeling. Mye spennende læring! Jeg gikk på høgskolen i telemark.
 11. Sjeldent man får ordinasjoner uten dose i praksis.. det er vel det første jeg ville funnet ut: Styrke 0.5 mg/ml × mengde 250 ml =dose 125mg Dose 125mg / med. styrke 10mg/ml =mengde medikament 12.5ml A) 12.5 ml B.) 250ml - 12.5ml = 237.5ml Husk alltid på dose,styrke,mengde trekanten lykke til!
 12. Kanskje du kan spørre om du kan hospitere/skygge noen på sykehuset eller i kommunen? Jeg tror det er vanskelig å få jobb på sykehuset som ufaglært uten erfaring. Kanskje bedre sjanse i kommunen. Sykepleieryrket kan være så mangt. Vanskelig å si noe generelt om stressnivå osv for det varierer nok. Selv jobber jeg i hjemmesykepleien og her har vi passe mye å finne på, vi stresser ikke. Det jeg vil trekke frem som positivt er; -jobben er definitivt givende. Man møter personer i veldig sårbare situasjoner og får mye takknemlighet igjen. -Man har mange muligheter for videreutdanning og kan jobbe med mye forskjellig. -Det er jobber der ute.
 13. Så lenge den ferdige blandingen ikke får høyere styrke enn hva er anbefalt så er det vel helt ok å gjøre det på den måten..? Jeg kjenner ikke til medikamentet men det var min første tanke.
 14. Det stemmer selvfølgelig. Vet ikke om det er noe risiko for å få med mikrober gjennom membranen. Vet ikke hva som anbefales men best å være på den sikre siden.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy