Jump to content
Sykepleiediskusjon

Nuttery

Members
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

About Nuttery

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

638 profile views
 1. Vi fikk dette tilbudet på min arbeidsplass for to år siden. Det fungerer veldig fint, og har eliminert mange problemer. 1) Slipper problemet med at pasienten potensielt ikke liker dagens middag 2) Slipper at alt stopper opp fordi det er middagstid 3) Slipper å sette av mat hvis pas ikke ønsker middag akkurat da/er borte på en undersøkelse e.l
 2. Neida, det er 5 avdelinger med 24 pasienter på hver etasje - totalt 120 pasienter. Slik det fungerer er at man jobber bare på en avdeling - foruten når du går på toppen. Avdelingen(e) er delt inn i 3 grupper, med forholdsvis 7+7+10 pasienter. På dagen det er legevisitt er det som oftest 1stk sykepleier tilstede på hver gruppe, som tar visitten på den aktuelle gruppen. Dvs har man legevisitt for ca 7-10 pasienter. Alle avdelingene har legevisitt på hver sin dag, og den dagen det er legevisitt har man legen tilgjengelig på sin avdeling hele dagen. Derimot tar det sjeldent så lang tid, da det er snakk om relativt godt avklarte individer.
 3. Hos oss er det ingen fritak fra stelleoppgaver for å gjøre sykepleieoppgaver. Det er begge deler. Vi legger dosetter x1/uke, men det tar jo rundt 1t av arbeidsdagen en dag. Legevisitten foregår etter stell, og tar rundt 1,5t. Dette er i grunn det eneste som er sykepleieoppgaver på avdelingen, annet enn bestilling av sykepleieartikler etc. Sjeldent infusjoner hos oss, annet enn en pasient med vap som får kabiven, og et par pasienter med kateter. Tror jeg ender med å takke nei - føler det er lite utfordrende.
 4. Jeg arbeider på rad/gyn, og det tas ikke bilder nå i allefall. Vet ikke om de har gjort det tidligere.
 5. Lang historie kort: jeg har blitt tilbudt jobb på sykehjem med ganske god lønn, mulighet til å lage turnus selv, og kort vei til jobb (10 minutters gange). Jeg står i en posisjon hvor jeg uansett skal bytte jobb, og dette er jo i og for seg et lukrativt tilbud. Derimot kjenner jeg det knyter seg av tanken på å stå i stell fra 07:45-lunsj med de samme pasientene hver dag. Jeg har hatt praksis der tidligere, og det er generelt lite «sykepleieoopgaver» å bryne seg på. Jeg har tidligere jobbet på sykehjem, og har aldri forelsket meg i det. Den geriatrisk pasienten plager meg ikke, men sykehjem har ofte kjentes svært monotont. Noen innspill rundt dette?
 6. Jeg har også sprøyteskrekk, og ligger ved all blodprøvetaking/stikking. Har tidligere besvimt. Jeg vet jo rent teknisk sett at det ikke er farlig, men jeg kjenner blodtrykket synker, pulsen stiger, jeg blir klam og kvalm og får sløret syn. Veldig underlig.
 7. Underlig. På avdelingen jeg jobber på å på Radiumhospitalet gjør vi ikke det - ikke har jeg hørt om det heller.
 8. Leste artikkelen du linket til, Cathrine: Jeg husker så fint i begynnelsen av utdanningen, hvor en foreleser gang på gang presiserte at sykepleierens funksjonsområde også innebærer å sikre en verdig død. Hva en verdig død er kan jo diskuteres, men etter en stund får man jo en idé om hvordan man best ivaretar pasienten i deres siste måneder, uker, dager og timer. Artikkelen over reflekterer over at pårørende bør tas med i "diskusjonen" - noe jeg er helt enig i! De må få medvirke innenfor deres kompetansefelt, og vi må ta ansvaret innenfor vårt. Jeg syntes overbehandling er skummelt fordi det i mange tilfeller gjør døden mer uverdig enn den behøvde å være. Til en viss grad syntes jeg pårørende skal skånes for å ta stilling til spørsmålet om behandling/ikke behandling i tilfeller hvor pasienten allerede (nesten) regnes som palliativ. Jeg har nemlig stor forståelse og respekt for valget om mer behandling - det er jo deres kjære som de vil ha så lenge som mulig! De har ikke sett hva sykdommen kan gjøre! De har håp! Og det er fint - men ikke alltid til pasientens beste. Jeg syntes vi, både leger og sykepleiere, bør være flinkere til å ta ansvar for døden. Når det kommer til punktet hvor vi vet hvilken vei det går syntes jeg det er vårt ansvar å virkelig ta ansvar for veien mot døden - og ikke bare følge pasienten, men også de pårørende. Død er skremmende, og mange trenger en død å holde. Ikke bare pasienten.
 9. Jeg må innrømme jeg vegrer meg. Jeg er veldig for vaksiner i utgangspunktet, men det er noe med disse vaksinene som er nye fra år til år... Vi har hatt runder et par år hvor vaksinen har slått feil vei og veldig mange har blitt syke. Om man ble syke av vaksinen, eller at den ikke fungerte, det vet jeg ikke. Det har bare skjedd veldig raskt etter hverandre flere ganger (vaksine = maks en uke = halve avdelingens ansatte syke).
 10. Nuttery

  Sentalt venekateter

  Hva mener du, egentlig? Hvor skal du bruke arteriepinsetten? Hvis du skal bruke den på infusjonsdelen så bør jo det være ok - det skal jo kastes uansett. Vil uansett anbefale å bruke andre koblinger om dere har problemer med at det sitter for hardt fast.
 11. På studiet fokuserer de på at man skal si "person med demens" istedenfor "dement" - fordi man skal se personen, ikke sykdommen. Jeg er delvis enig, men vil likevel si at det er greit å bruke ordet dement. Det er jo det det er, uavhengig av om man liker ordleggingen eller ikke. "Dement" er jo per definisjon "person med demens". Men jeg forstår ikke hva du mener, Cathrine. Demens er jo en sykdom, ikke et symptom? Symptomer på demens er jo f.eks hukommelsestap, konsentrasjonsvansker, tap av dømmekraft osv. Demens i seg selv er ikke et symptom. Det blir jo som med epilepsi: epilepsi er forstyrrelse i hjernens signaler, og symptomer på dette kan være krampeanfall, rykninger, bevissthetstap eller synsforstyrrelser. Mao er ikke epilepsi et symptom. Det kan hende jeg misforsto deg...
 12. Hei, Dette går vel under "ting som angår sykepleieren, men som ikke er direkte relatert til sykepleie". På mine to arbeidsplasser går det ekstremt mye i håndsprit og overflatedesinfeksjon. Neglene mine nærmest smuldrer opp på oversiden, og brekker stadig. Er det noen andre som opplever dette? Det bedrer seg så fort jeg har litt lengre fri.. Hadde det ikke vært for det åpenbare hadde jeg brukt styrkende neglelakk Er det noen som opplever dette som har noen gode tips? Spriter sikkert 50-60 ganger i løpet av hver vakt - minst.
 13. Jeg har også tenkt på dette. Slik jeg ser det er det bare helt naturlig at helsepersonell har høyere sykefravær enn andre! I alle jobber jeg har hatt utenfor helsesektoren har jeg gått på jobb "uansett" - jeg kan jo i de fleste tilfeller gå på jobb selv om jeg er syk. Men jobber man i helsetjenesten kan man faktisk ikke tenke "kan jeg gå på jobb?" men "tåler pasientene mine meg?". Og i mange tilfeller så gjør de ikke det, selv om jeg gjerne kan være på jobb med forkjølelse og lett feber. Det er jo en grunn til at man tar ut sykedager, og det er jo ofte for å ikke spre smitte.
 14. Jeg går på Lovisenberg og er fornøyd med det. God utdanning og oppfølging, dog veldig mye obligatorisk. En ting som er verdt å merke seg er at ettersom dette er en ren sykepleieskole, hvor alle årskullene er inn/ut av praksis støtt, er det ikke særlig til skolemiljø. Men de fleste får seg jo "sin gjeng" og trives godt likevel. Jeg jobbet ved siden av studiet 1. året, men ikke så mye 2. året. Man må belage seg på å jobbe mer i de periodene man har skole, og mindre i periodene med praksis.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy