Jump to content
Sykepleiediskusjon

Milla142

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

About Milla142

 • Rank
  Member
 • Birthday 08/24/1992

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

1,056 profile views
 1. Milla142

  PVK injeksjonsport

  Jeg lærte gjennom studiet og praksis at man kan bruke injeksjonsporten en gang rett etter at pvken er nylagt. Etter det er den å regne for uren og skal ikke brukes. Jeg setter alltid på treveiskran når jeg legger PVK, og gir alt gjennom den.
 2. Jeg skriver avvik på meg selv om det skjer feil i medikamenthåndtering, for da har avdelingslederen min mulighet til å sjekke ut hva som har skjedd. Det er ikke sikkert årsaken til avviket er hos meg, men på systemnivå, i ordinasjonen av legemiddel eller annet ledd, og da sjekkes det ut og informeres eller ordnes opp i det leddet eller systemet der årsaken er.
 3. De gangene jeg har kontrollert dosetter hvor legemiddelet ikke har bilde i felleskatalogen, men jeg får søkt det opp med navnet fra legemiddelkortet blar jeg meg til det dokumentet som heter SPC i felleskatalogen og der er det skriftlig beskrivelse av hvordan legemiddelet ser ut, og det stemmer overens med det som er dosert
 4. Med 8 års ansiennitet har jeg 450 000 i året, pluss tillegg. Jobber todelt i kommunal sektor på sykehjem.
 5. Jeg er nyutdannet sykepleier til sommeren, men har jobbet som helsefagarbeider siden 2010. Jeg begynner i ny jobb til sommeren, og får ansiennitet for alle årene etter jeg fullførte læretiden, så starter med 8 års ansiennitet. Jeg forhandlet ikke om det, fikk det tilbudet av min nye arbeidsgiver
 6. Begynn med anatomi, for det er greit å starte med litt før da det er stort pensum. Kjøp abonnement på https://medeasy.no . De har gode videoforelesninger for anatomi som gir deg god oversikt over organsystemene, slik at du er litt i forkant før du starter opp. Det er ett tips jeg fikk før jeg begynte på studiet for snart 3 år siden, og som jeg så nytten av.
 7. Jeg har konto til det via universitetet jeg går på, med samme innlogging som jeg har til universitets systemer. Tror man kun får tilgang via en høyskole eller ett universitet. Noen kommuner har også tilgang for sine ansatte, hvertfall har den kommunen jeg skal begynne å jobbe tilgang for ansatte.
 8. Synes du gjør rett i å reagere på dette, det er ikke riktig adferd av denne kollegaen. Har dere noe leder over denne sjefen igjen du kan diskutere det med? Eller gå til NSF og søk råd hos dem om hva du kan gjøre.
 9. Det kommer jo litt an på hvilke prosedyrer dere har som du kan få og hva du føler deg trygg på, men jeg vil anbefale og trene på alle. På min skole kunne vi blant annet få kateterisering, slik at jeg stod på kvelder og lørdager med medstudenter i øvingsposten før testen og trente på alle prosedyrene vi kunne få, men spesielt på kateterisering da det krever sterilitet, og er en av de mer tekniske og vi hadde også en viss tid vi måtte gjøre det innen, så vi trente på å klare det innen den tiden. Jeg hadde testen for ett år siden (går andreåret nå) og jeg fikk engangskateterisering og forstøver på praktisk test, og klarte det fint takket være all treningen på forhånd på de prosedyrene, da jeg fikk repetert dem før eksamen og vi som trente på dette sammen ga hverandre tilbakemeldinger på hva vi gjorde eller om f.eks. brøt sterilitet under de prosedyrer som krevde dette.
 10. Synes absolutt du har begynt bra. Det er lurt av deg å lese og skrive notater i forkant slik du gjør, da det går fort mot anatomieksamen når du starter opp på studiet. Det er lurt å tegne de organsystemene slik du har tenkt å gjøre. Jeg vil også anbefale sykepleiepluss, der er det bra videoer og en masse spørsmål du kan svare på for å pugge og sjekke hva du husker av pensum. Jeg går andreåret på universitetet i Drammen, og på førsteåret hadde vi ett emne som gikk over både høst- og vårsemesteret, samt anatomi og ett emne til. Dermed hadde vi to eksamener i desember og, etter jul hadde vi 5 eksamener fra januar til og med mars fordi vi skulle ha tatt alle eksamener før vi skulle ut i kommunehelsetjenestepraksis. Jeg har ingen gode tips til pugging utover anatomien med tanke på at det kan være ulike skoler, men vil anbefale deg når det nærmer seg medikamentregningseksamen så er det endel oppgaver på det på sykepleiepluss, men det finnes også apper å laste ned der du får oppgaver som du kan regne ut og så få fasiten. Jeg brukte dette for å få flere oppgaver å regne slik at jeg ble trygg på det utover de oppgavene vi fikk fra skolen.
 11. Jeg er på slutten av førsteåret nå, og vil absolutt anbefale deg å begynne å lese på anatomien ja, for høstsemesteret hvertfall der jeg går var veldig hektisk, så å begynne før gir deg bedre tid til å lære deg det. Jeg vil anbefale sykepleiepluss, jeg brukte det når jeg ikke forsto deler av pensum, for de videoene forklarer det på en fin måte slik at det er oversiktlig og lettforståelig. For medikamentregning finnes det apper til ipad/smarttelefonmed masse regneoppgaver og eksamensoppgaver, jeg brukte dem endel for å øve på medikamentregning før vi begynte å gå gjennom det på skolen
 12. Jeg har ingen erfaring med skolene. Mem angående jobb kan jeg dele hva jeg gjør. Jeg jobbet 25% som tilsvarer fredag, lørdag og søndag hver tredje helg før jeg startet på studiet, men søkte permisjon slik at jeg kun jobbet lørdag og søndag hver tredje helg, og mer enn det har jeg ikke hatt kapasitet til for det første året nå har vært krevende, og i praksis tar de ikke hensyn til annen jobb du har ved siden av på den skolen jeg går på
 13. Det er godt, da er jeg ikke helt på tur. Takk for svar :-)
 14. Hei! Sitter og jobber med medikamentregning, og er usikker på om jeg har vist rett utregning på denne oppgaven: En pasient skal ha Vancomycin peroralt, 125 mg 4 ganger i døgnet. Et hetteglass vancomycin infusjonssubstans inneholder 500 mg. Innholdet i hetteglasset skal fortynnes med 10 ml sterilt vann. Hva blir volumet av én dose? utregningen slik jeg har gjort er: 125 mg/dose •4 doser/døgn=500mg/døgn 10 ml/døgn:4doser/døgn=2,5ml ( dette er endelig svar, klarer ikke to streker under på ipad, og det er også riktig svar i følge fasiten, men den viser ikke utregning) så jeg lurer på om dette er riktig satt opp?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy