Jump to content
Sykepleiediskusjon

MariusM

Members
 • Content Count

  158
 • Joined

 • Last visited

About MariusM

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 10/27/1979

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.kreftsykepleier.no

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Trondheim

Recent Profile Visitors

808 profile views
 1. https://sykepleien.no/2019/05/na-kan-du-melde-bivirkninger-elektronisk?cid=sm5726914961&fbclid=IwAR2oGtFDJ0cldDZa2utwz6OzuwZD_Tjdg8D_aF5JBfaf7fqvrQaq4HyMitw Jeg har egentlig tatt det for gitt at legen har tatt seg av dette. Det kan jeg snart ikke lene meg på..
 2. Veldig sant. Denne klassiske tankefeilen har til og med fått et latinsk slagord: "Post hoc, ergo propter hoc" som betyr: «Etter dette, derfor på grunn av dette».
 3. Jeg har møtt flere sårsykepleiere. Det virker som om det er noe med den utdanningen, som gjør at sykepleierene kommer ut av den som noe arrogante. just sayin'...
 4. Er du sikker på at dette ikke er direkte knyttet opp mot en spesifikk diagnose eller spesifikk behandling ? Kan se for meg at det i noen tilfeller kan være snakk om rekonstruksjon etter invasiv behandling og at man derfor trenger et 'før-bilde'? Rart at det skal taes bilder rutinemessig av alle pasienter?
 5. Jeg ser for meg at det er NOKUT du skal ta kontakt med?
 6. Hos oss opererer vi ikke med begrepet spO2-klasse, men pasienter med KOLS scores ulikt andre pasienter, dersom lege har besluttet at det skal brukes NEWS for KOLS på denne pasienten. RF 22 = 2p P 65-75= 0p BT 170= 0p Sat 86-90= 3p Tp 37,1 = 0p O2-tilførsel = 2p (uavhengig av saturajson) Våken (A) = 0p Pasienten får da en score på 7
 7. MariusM

  PVK HEPARIN

  Hehe, alt en ikke har gjort før kan synes litt vanskelig. "Vanlig" "skylleheparin" som det oftest er snakk om (100 IE/ml) går det som regel an å skylle inn ved neste gangs bruk av kateteret - med mindre lege sier noe annet. Det er noe spesielt for enkelte typer sentrale katetere, som VAS-katetere, hvor man i noen tilfeller skal sette heparinlås med "sterkheparin". Denne tror jeg er 5000 IE/ml. Denne skal IKKE skylles inn, men aspireres ut før det skylles med NaCl 0,9%. Håndtering av ulike katetere, og bruk av heparinlås bør vel være en del av et prosedyreverk er nå min oppfatning. Har dere en fagutviklingssykepleier du kan spørre? Hvis ikke er det jo ellers leder som har ansvar for at slike prosedyrer finnes...?
 8. MariusM

  PVK HEPARIN

  Min erfaring er at det er mer aktuelt med heparinlås på sentrale enn på perifere katetere. Nå er det lenge siden jeg har sett på den aktuelle prosedyren på jobb, men helsebibliotekets prosedyre nevner ikke heparin i forbindelse med perifere katetere.
 9. MariusM

  PVK HEPARIN

  Hei. Ditt arbeidssted skal ha en prosedyre på dette. Det er ikke vanlig å sette heparinlås med mindre PVK ikke skal benyttes på > 24t (mener jeg å huske). Å deponere i denne sammenheng betyr at du fyller kateteret med heparin etter du har skylt med NaCl. Heparinet skal ligge der for å hindre koagulasjon av blod i kateteret.
 10. NEWS er scoringssystemet. Det baserer seg på observasjoner gjort etter ABCD. I praksis bare BCD ettersom at en pasient med et A-problem er en akuttsituasjon uansett. Du kan ikke gjøre registrere NEWS-score uten å gjøre en BCD-vurdering.
 11. Her og - ved behov. Det gjøres løpende vurdering om hva som er behovet i hvert enkelt tilfelle. 0,2mg midazolam spredt over 24t gir vel heller innen særlig sedering.
 12. hyppigste blandinga i sc. pumpe hos oss er morfin, midazolam og afipran. Morfin avhenger av tidl. dosering per os. Midazolam ofte 0,2-0,4mg/24t og afipran 20mg/24t.
 13. Jaajaja. Dette er kjent. Som Elki sier så er det noe med det psykologiske presset med at du er konstant under evaluering, du er ny, det forventes at du er på hugget hele tiden, men samtidig at du vet hva du kan og ikke kan. Videre at det ALLTID er noe du skulle ha gjort (som student). Det er litt det samme å være nyutdannet også, selv om det er litt bedre så er det likevel mye nytt, og en skal inn i ett arbeidsmiljø osv. MEN det BLIR bedre. Hold ut.
 14. Jeg har ikke noe godt svar, men du vekket min nysgjerrighet. Hvilken religiøs overbevisning gjør det problematisk å henge opp en blodtransfusjon? Det er jo ikke sånn at du må gi ditt eget blod..
 15. Det er nok mye som skjer parallelt i denne prosessen som jeg ikke har oversikt over, men har også lest at væsketilførsel i denne fasen gjerne bidrar til mer plager.. (Beslutningsprosesser ved begrensning av livsforlengende behandling)
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy