Jump to content
Sykepleiediskusjon

MariusM

Members
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

About MariusM

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 10/27/1979

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Trondheim

Recent Profile Visitors

692 profile views
 1. jobber på st.olavs. skal be om en sample. får se om mine kollegaer synes dette er like lurt som meg.
 2. MariusM

  Referanser

  Jeg er ikke kjent med praksisen at det registreres avvik PÅ noen. Jeg har gjort feil - og skrevet avvik "på meg selv". Andre har gjort det samme - det er vanlig praksis hos oss. Et avvik er noe annet enn en formell advarsel fra helsetilsynet. Alle har gjort - eller kommer til å gjøre feil. Avviksregistrering er ikke en straffereaksjon, men en systematisk måte å melde om feil, uønskede hendelser osv. som ikke skal knyttes til person men være kilde til kunnskap, utvikling og forebygging i organisasjonen. Selv om jeg har 2 avvik "registrert på meg" (de er jo ikke det) så er jeg ikke nervøs for å oppgi min arbeidsgiver som referanse. Mener du avvik, eller mener du at du har fått en formell advarsel grunnet ting som (grov?) uaktsomhet, tjenesteforsømmelse eller uskikkethet? Jeg har egentlig en følelse her av at du tror det er mye verre enn det er..
 3. MariusM

  Lønn

  kommer litt an på hvordan turnusen er konfigurert mtp. dag/aften, OG hvordan de lokale avtalene er der du jobber. for mitt vedkommende har det variert fra 50-80k/år.
 4. Hos oss oppfordres nattevaktene til å forsøke å rullere på powernaps, i den grad det lar seg gjennomføre. Det er kanskje lettere når man er 5 og ikke 2...
 5. 400.000kr/12mnd = Ca 33.000 pr mnd.. nattevaktstillegget kommer sannsynligvis i tillegg. Hvis du har 87,43/t i nattevaktstillegg og jobber 20 vakter i måneden (87,43pr time*10 timer = 874,3 pr vakt. -> 874,3pr vakt * 20 vakter = ca 17000) så blir det da 33000+17000 = ca 50.000 Gir det mening?
 6. Hva gjør dere med denne situasjonen da? Tenker dere som regel at det er relatert til annen inf. og lever videre eller tar dere avf.prøver likevel?
 7. Ja det har jeg lest, men nei det er ikke det her nei.
 8. Hei forum! Jeg har hørt det er blitt sagt av minst to forskjellige leger at pasientens diare kan skyldes pasientens lungebetennelse. Jeg skulle selvsagt gått legen innpå klingen og spurt hvor han har dette fra, men det har jeg altså ikke gjort. Jeg har imidlertid forsøkt å finne noe om dette på det store internettet, uten hell. Jeg vet at antibiotika kan gi diare, men dette er snakk om pasienter som kommer inn med diare og symptomer på lungebetennelse - og legen har sagt at vi ikke trenger å isolere pasienten fordi at diareen mest sannsynlig er pga lungebetennelsen. Har noen av dere hørt om dette og som kan forklare meg mekanismen bak dette?
 9. Dette tenker jeg på nesten hver gang jeg knekker av en glassampulle.. Da jeg var i praksis på levanger sykehus ble dette brukt konsekvent. Ingen andre plasser jeg har vært har jeg sett dette i bruk..
 10. Håndhygiene. Desifiserer anbruddspunktet med klorhexidinsprit. Setter inn sprøyte uten nål og aspirerer alt innhold. Setter steril topp på sprøyte. Fester ampulle til sprøyte og noterer dato og klokkeslett om jeg ikke skal bruke alt på en gang. Tips ved aspirering av innhold fra ampulle på denne måten. Trekk først inn så mye luft i sprøyta som du skal ha væske fra ampulle. Da slipper du at det blir vakuum i ampullen ved at du skyver stempel ut og inn til væske og luft har byttet plass. Alternativt kan du bruke en kanyle på sprøyta. Da blir ikke vakuum et tema.
 11. Ja dette gir faktisk mening. Det er liksom ikke noe som bare skjer helt av seg selv. Overtrykksmansjett på arteriesett er ikke noe jeg er borti - så det er kanskje derfor jeg ikke så dette som en mulighet. Takk for at du fikk oppklaring på dette Cathrine.
 12. Dersom man kan komme rett fra skolebenken og inn på sykehus - uten å ha vært innom kommunen skal ikke det være et argument fra leder at 'du ikke er klar for det enda'. Nå kjenner jeg ikke deg, og vet intet om deg og hvordan du jobber - men om du er 'klar for' dette: så er du 'klar for' sykehus.
 13. Gode forslag - som begge forutsetter at den som gir infusjon her ikke fullstendig neglisjerer sitt ansvar. Ikke bare litt men mye. Da mener jeg det er et større problem enn at det er litt luft i posen, og at det kanskje ikke er den luften som er årsaken til emboli - men sykepleiers sløvhet? Skulle ønske det var noen i forumet som jobbet på Haukeland som kanskje kan fiske frem prosedyren eller noe sånnt? Kaste litt lys over saken. Er det noe her jeg kan lære? Hva er det jeg ikke ser, som de ser så tydelig?
 14. Altså - den lufta må jo finne veien hele veien fra posen og gjennom settet og inn i pasienten. Sånn som vi håndterer infusjoner så kan jeg ikke fatte hvordan det er mulig. Bruker vi pumpe så sier pumpa ifra om luft. Og stopper infusjon. Bruker vi tyngdekraften så slutter det å renne når det er tomt i dråpekammeret. Det fortsetter ikke å gå videre inn i pasienten når dråpekammeret er tomt. så ikke vet jeg.
 15. Jøss. På sykehus har du fagfeller overalt og legen er kun en kort telefon unna. Jeg har aldri hatt samtidig ansvar for fler enn 5 pasienter. Hovedregelen er 4 på min arbeidsplass - om jeg har visitt eller kveldsvakt. Hvis ikke har jeg 1-3 litt avhengig av situasjon. Du vil sannsynligvis få god opplæring, og bakgrunn fra kommunen er slett ikke dum å ha med seg. Det at det er krisemangel i kommunen er et ledelsesproblem. Det må heller bli mer attraktivt å jobbe i kommunen om de vil ha folk til å bli - ikke spille barnslig psykologisk spill. Ulempen med en sånn leder er kanskje å få en god referanse... ?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy