Jump to content
Sykepleiediskusjon

MariusM

Members
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

About MariusM

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 10/27/1979

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Trondheim

Recent Profile Visitors

645 profile views
 1. MariusM

  diare ved lungebetennelse

  Hva gjør dere med denne situasjonen da? Tenker dere som regel at det er relatert til annen inf. og lever videre eller tar dere avf.prøver likevel?
 2. MariusM

  diare ved lungebetennelse

  Ja det har jeg lest, men nei det er ikke det her nei.
 3. MariusM

  diare ved lungebetennelse

  Hei forum! Jeg har hørt det er blitt sagt av minst to forskjellige leger at pasientens diare kan skyldes pasientens lungebetennelse. Jeg skulle selvsagt gått legen innpå klingen og spurt hvor han har dette fra, men det har jeg altså ikke gjort. Jeg har imidlertid forsøkt å finne noe om dette på det store internettet, uten hell. Jeg vet at antibiotika kan gi diare, men dette er snakk om pasienter som kommer inn med diare og symptomer på lungebetennelse - og legen har sagt at vi ikke trenger å isolere pasienten fordi at diareen mest sannsynlig er pga lungebetennelsen. Har noen av dere hørt om dette og som kan forklare meg mekanismen bak dette?
 4. MariusM

  Prosedyrer opptrekking av medikament etc

  Dette tenker jeg på nesten hver gang jeg knekker av en glassampulle.. Da jeg var i praksis på levanger sykehus ble dette brukt konsekvent. Ingen andre plasser jeg har vært har jeg sett dette i bruk..
 5. MariusM

  Prosedyrer opptrekking av medikament etc

  Håndhygiene. Desifiserer anbruddspunktet med klorhexidinsprit. Setter inn sprøyte uten nål og aspirerer alt innhold. Setter steril topp på sprøyte. Fester ampulle til sprøyte og noterer dato og klokkeslett om jeg ikke skal bruke alt på en gang. Tips ved aspirering av innhold fra ampulle på denne måten. Trekk først inn så mye luft i sprøyta som du skal ha væske fra ampulle. Da slipper du at det blir vakuum i ampullen ved at du skyver stempel ut og inn til væske og luft har byttet plass. Alternativt kan du bruke en kanyle på sprøyta. Da blir ikke vakuum et tema.
 6. MariusM

  Infusjon av luft fra posen?

  Ja dette gir faktisk mening. Det er liksom ikke noe som bare skjer helt av seg selv. Overtrykksmansjett på arteriesett er ikke noe jeg er borti - så det er kanskje derfor jeg ikke så dette som en mulighet. Takk for at du fikk oppklaring på dette Cathrine.
 7. MariusM

  Dårlig sykepleier

  Dersom man kan komme rett fra skolebenken og inn på sykehus - uten å ha vært innom kommunen skal ikke det være et argument fra leder at 'du ikke er klar for det enda'. Nå kjenner jeg ikke deg, og vet intet om deg og hvordan du jobber - men om du er 'klar for' dette: så er du 'klar for' sykehus.
 8. MariusM

  Infusjon av luft fra posen?

  Gode forslag - som begge forutsetter at den som gir infusjon her ikke fullstendig neglisjerer sitt ansvar. Ikke bare litt men mye. Da mener jeg det er et større problem enn at det er litt luft i posen, og at det kanskje ikke er den luften som er årsaken til emboli - men sykepleiers sløvhet? Skulle ønske det var noen i forumet som jobbet på Haukeland som kanskje kan fiske frem prosedyren eller noe sånnt? Kaste litt lys over saken. Er det noe her jeg kan lære? Hva er det jeg ikke ser, som de ser så tydelig?
 9. MariusM

  Infusjon av luft fra posen?

  Altså - den lufta må jo finne veien hele veien fra posen og gjennom settet og inn i pasienten. Sånn som vi håndterer infusjoner så kan jeg ikke fatte hvordan det er mulig. Bruker vi pumpe så sier pumpa ifra om luft. Og stopper infusjon. Bruker vi tyngdekraften så slutter det å renne når det er tomt i dråpekammeret. Det fortsetter ikke å gå videre inn i pasienten når dråpekammeret er tomt. så ikke vet jeg.
 10. MariusM

  Dårlig sykepleier

  Jøss. På sykehus har du fagfeller overalt og legen er kun en kort telefon unna. Jeg har aldri hatt samtidig ansvar for fler enn 5 pasienter. Hovedregelen er 4 på min arbeidsplass - om jeg har visitt eller kveldsvakt. Hvis ikke har jeg 1-3 litt avhengig av situasjon. Du vil sannsynligvis få god opplæring, og bakgrunn fra kommunen er slett ikke dum å ha med seg. Det at det er krisemangel i kommunen er et ledelsesproblem. Det må heller bli mer attraktivt å jobbe i kommunen om de vil ha folk til å bli - ikke spille barnslig psykologisk spill. Ulempen med en sånn leder er kanskje å få en god referanse... ?
 11. MariusM

  Infusjon av luft fra posen?

  Jeg klarer ikke å forstå hvordan de håndterer posene og iv-settene når de klarer å lage luftembolier av luften i posen... https://www.nrk.no/hordaland/pasient-fikk-hjerneskade-etter-rutinefeil-pa-haukeland-1.14280860 Noen som kan hjelpe meg å forstå? Fremstår for meg som en umulighet med mindre en virkelig går inn for det.
 12. MariusM

  Forhøyet CRP ved virus

  Ja her må jeg bare fortsette å blottlegge min manglende forståelse.. til mitt forsvar jobber jeg med lungepasienter. ?Vi har en og annen med diare, da som regel relatert til cytostatiks (sjelden) eller antibiotika. Vi finner som regel ingen infeksiøs forklaring men en og annen gang ser vi klostridium. Behandles svært sjelden hos oss på noen annen måte enn 'la det gå over'-metoden. Hvorfor er det viktig å skille mellom disse? Er det ikke svært sjelden at gastroenteritt behandles annet enn med støttebehandling, og med antibiotka kun i aller mest alvorlig tilfelle? https://www.lvh.no/symptomer_og_sykdommer/mage_og_tarm/infeksjon_i_mage_og_tarm/akutt_gastroenteritt
 13. MariusM

  Forhøyet CRP ved virus

  Synes det er et interessant spørsmål, men tenker du at det er relevant i praksis, Cathrine?
 14. MariusM

  Forhøyet CRP ved virus

  Vet ikke - men vil tro at svaret er ja? Mekanismen bak en diare ved gastroenteritt, er så vidt jeg forstår, en inflammasjon forårsaket av toksiner fra mikrober (eller mikrobene i seg selv). CRP er en markør på inflammasjon og ikke infeksjon.
 15. Det står noe av det samme i cytostatikaboken også, men der står det at substans P og NK1 reseptor spiller en rolle både ved akutt og forsinket kvalme. Altså er det ikke bare slimhinneaffeksjon men også en kjemi jeg ikke forstår bæret av. Så av dette "konkluderer" jeg at akutt kvalme handler om kjemi, mens forsinket kvalme handler om både kjemi og slimhinneaffeksjon, altså noe motsatt av det som står på internetmedisin.se.
×

Important Information

Privacy Policy