Jump to content
Sykepleiediskusjon

Nonmaleficence

Members
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

About Nonmaleficence

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det var svært spesifikt! Mitt forslag er at du heller tar å ringer avdelingen, og spør. Da får du i tillegg introdusert deg, og vist interessen for stillingen, hvis du da ender opp med å søke.
 2. Du skrev at en kan blande det i tomatjuice, det er vel ikke slik felleskatalogen beskriver det slik jeg tolker det. Slik jeg har lært det kan den tilsettes smaker, som f.eks. saft, men den må først blandes ut i vann.
 3. Hva var spørsmålet....?
 4. Det jeg ville gjort, er å innhente studieplanen. Den skal være tilgjengelig fra universitetet. Deretter ville jeg sett hvordan studieårene er lagt opp, og hvilke læringsmål som er for de ulike emnene. Generelt er et abonnement hos sykepleiepluss en god investering, og gjør deg rustet til anatomien. Det er ikke anatomien mange sliter med, men sykdomslæren. Dess fortere du forstå anatomien, dess fortere tar du sykdomslæren da du klarer å se sammenhengene. Lykke til!
 5. Synes jordmor kan endre navn til Barselsykepleier. Eller gynekologisk sykepleier. Fødesykepleier? Alternativene er mange, og jordmor, uansett hvor mye jordmorforbundet anser det som kjønnsnøytralt, er ikke kjønnsnøytralt. Ingen i samfunnet tolker det som å "løfte barnet fra jord opp til mor". I tillegg kommer det heller ikke frem at jordmødre er sykepleiere, slik helsesykepleier nå viser.
 6. Protonpumpehemmere er da også knyttet til tarmkreft, demens etc. Det er interessante her er at vi har to hjerner, og vi er blitt veldig dyktige til å lage legemidler til den hjernen vi tenker med. Vi er heller dårlige til å behandle den hjernen vi har i magesekken, som styrer en rekke hormoner, og har sitt egne nevroner, og sender egne signaler. Tenker her at vi kanskje må se på måten vi transporterer legemidler? Tarmen har ingen blod-hjernebarriere å beskytte seg med!
 7. https://www.fagbokforlaget.no/Felleskatalogen-over-farmasøytiske-preparater-markedsført-i-Norge2/I9788245023855 Kan like godt bruke Felleskatalog-appen.
 8. Drikker pasienten godt, er laktulose en god løsning. Hvis ikke bør en bruke Movicol. Eldre bør benytte seg av Movicol, da de gjerne har redusert væskeinntak. I tillegg har flere eldre hjertesvikt, nyresvikt, har væskerestriksjon etc. Movicol tas ikke opp i tarmen, noe som gjør det til et ypperlig legemiddel ved obstipasjon. Movicol skal ikke blandes med annet enn vann. Hvis en er skeptisk til smak kan en bestille Movicol med sjokoladesmak, lime- og sitronsmak eller jordbær- og banansmak. Ved langvarig opiatbruk, og obstipasjon bør en vurdere Relistor, for deretter å regelmessig benytte f.eks. Movicol. Alternativt kan en sette pasienten på Targiniq, i stedet for Oxycontin.
 9. Kanskje en bør vurdere en mulighet til videreutdanning, som gir forskrivningsrett til sykepleiere? Flere andre vestlige land som har en slik ordning.
 10. Dose 400mg Styrkekonsentrat 400mg : 500ml = 0,8mg/ml Mengdetotal 500ml Hastighet 125ml/time klokken 0955 til 1235 = 2t 40min = 160 minutter 125ml/time (deler mengden på 1 time for å få antall ml per minutt) : 60min/time (Husk å fjerne time her på hver side, slik at du kun får ml/min. Har du samme verdi på begge sider av et stykke kan du fjerne de) = 2,08ml/min (Dette er mengden per minutt) 2,08ml/min * 160minutter = 332,8ml (Her ganger vi mengden på 160 minutter) 332,8ml * 0,8mg/ml = 266,24mg (Her ganger vi mengden i løpet av 40 minutter på styrken av konsentratet) Pasienten har fått 266mg Dopamin.
 11. Jeg bruker ofte grønnsåpe. Hvis en er skeptisk til at det er for alkalisk kan en vel fortynne den mer? Evt. kan en bruke kaliumpermanganat. Eneste negative med kaliumpermanganat er at det er sterkt uttørrende, og gir misfarging, men bra med tanke på antibakterielle egenskaper. Skal en fjerne misfarging av kaliumpermanganat kan en benytte sitronjuice.
 12. Dosen er 65 mikrogram/min. Når du regner, og det er to like variabler på begge sider av stykket kan du stryke de. 1mcg/kg/min * 65kg <- Her stryker vi da kg, siden det står på begge sider av regnestykket. Svaret blir 65mikrogram/min. Mengde total er 50ml, fordi det står at du blander ut 25mg Nitropress til totalt 50ml. Styrken får du ved å dele dosen som er tilsatt blandingen, med total mengde. Altså blir regnestykket 25mg Nitropress delt på total mengde 50ml. Det vil si 0,5mg/ml. 1 mg er 1000mikrogram. Det vil si at styrken er 500mikrogram/ml. Du må nå gange 65mikrogram/min med 60 minutter som er en klokketime, da det står oppført i time. Her setter vi opp 65mcg/min * 60min/t. Her kan vi da sløyfe minutter, som gir deg 3900 mikrogram/time. 3900mikrogram som pasienten skal ha per time deles deretter på styrken i din ferdigblandede løsning. 3900mcg/t delt på 500mcg/ml, altså kan du stryke mikrogram her, og sette 7,8ml/time.
 13. Det blir tilsatt 25 mg med Nitropress
 14. D= 1mcg/kg/min * 65kg=65mcg/min M= 50ml S = 25mg : 50ml=0,5mg/ml=500mcg/ml 65mcg/min * 60 min/t=3900mcg/time 3900mcg/t : 500 mcg/ml = 7,8ml/time Tror dette ble rett
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy