Jump to content
Sykepleiediskusjon

janne

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

 1. En pasient i slutten av 40 åra har pankras canser. Når han snakker om sykdommen og forteller litt om den, hva sier en da. Vi vet at han ikke har lenge igjen. Er det galt å si at du syntes dette er trist..
 2. Sitter med Bacheloroppgaven min, og er i grunnen livredd jeg ikke skal bestå. Noen som hvet hva som skal til for ikke å bestå.
 3. Jeg har tenkt på noen temaer jeg har lyst å skrive om de er Smertelindring til demente, jeg mener de demente ofte har smerter som ikke blir lindret. Eldre hjemmeboende og depresjon Brukermedvirkning i psykiatrien Eller sår Er veldig usikker på hvilket av disse temaene jeg skal velge...Noen som har tips, hvilket tema finnes det mest forskning i?
 4. janne

  Master

  Kan man jobbe ved siden av et masterstudium, eller er det full tid på skole. Tenker på om det er mye selvstudium, eller om det meste er obligatorisk.
 5. Noen som har tatt vidreutdannelse i psykiatri. Ser en kan ta vidreutdanning å bli psykiatrisk spl. og master. Hva er forskjellen på de to.
 6. janne

  Praksis

  Jeg bare lurer på om dere gir noe til arb. plassen når dere avslutter praksisperioden.
 7. Jeg skal skrive et rekleksjonsnotat fra min praksis på sykehus. Sliter med å finne ut hva jeg skal reflektere over.. Noen som har forslag/tips/ideer hva en kan reflektere om..synes det var vanskelig å finne tema. Har et tema jeg har vurdert, men vet ikke om det kan brukes i et refleksjonsnotat. Det er om stell på rom, der spl. kaster sengetøyet på gulvet, hun synes det er bedre en å måtte sprite stolen etterpå. Etter det vi har lært skal ingenting på gulvet..
 8. Lurer litt på hva læreren som er veileder for oss elever i praksis skal gjøre..hva er jobben til veilederen. Hadde mitt første veiledningsmøte i dag (sykehuspraksis) og gikk rett og slett ut derifra med tårer i øya.. Har aldri opplevd et så kvasst menneske før. Kontaktsykepleieren min var også rystet, ho ringte opp til veilederen min etter jeg var gått. Så lurer på hva veilederen egentlig skal gjøre..
 9. Jeg slet veldig, men det eneste som hjalp meg også var å regne og regne. Jeg terpet veldig på det som var mitt svake punkt. Skrev ut oppgaver fra nettet og regnet. Lykke til, dette går nok veldig bra :-)
 10. Jeg er student, og har min praksis på sykehuset nå. En ting jeg funderer over er når en skal skifte på pasientens seng, hvor legger dere spl. skittentøyet da? På skolen har vi lært at det skal ikke på gulvet..på min avd. tar de ikke med skittentøyskurvene, de står på skyllerommet. De blir tatt med om det er mye som skal skiftes. Jeg reagerte da min kontakt la skittentøyet på gulvet... Kan en bruke plastpose som en setter på gulvet og hiver skittentøyet der
 11. Har eksamen i medikament regning i morra, og står fast på en oppgave. Kan noen av dere hjelpe:-) Oppgave Det blir forordnet 1000 ml Glucose 50 mg/ml intravanøst til en pasient. Infusjonshastigheten er 90 dråper/minutt. 1 ml tilsvarer 20 dråper. Hvor mange timer og minutter tar det før infusjonen har gått inn. Om noen gidder trenger jeg utregningen også.
 12. Kan noen hjelpe meg litt. Skal levere en pleieplan, men sitter litt fast. Jeg skal finne sykepleiproblem/behov og så skal det knyttes relevant data, inkludert ressurser til dette. Står fast på at pasienten har hard avføring, de siste 4 dager ingen avføring. Problemet er at pasienten har hard avføring, og ingen avførin siste 4 dagene. Men hva er relevant data og rssurser?? Takk:-)
 13. Hørtes ikke bra ut nei. Går det ikke an å snakke med studenten...studenten skal vel ha en pekepinne på hvor han står og hva som er bra/ikke bra.
 14. Hvordan er det å utsette en eksamen. Går 1. året. i desember har vi eksamen i anatomi. Jeg sliter veldig med dette. Føler jeg må ha lang tid på å lese... Tenkte jeg kanskje kunne lese i jula og ta den på ny året om det går. Eller skal jeg lese og lese og gjøre mitt beste nå...hat 1,5 mnd. på meg. Er ikke helt vant med studielivet ennå, det har tatt sin tid å komme inn i rutiner Men etter jul da blir det andre boller:-)
 15. Vi har også hatt en eksamen. Gikk greit, kunne hvertfall svare på spørsmålene, men om jeg har skrevet nok er en annen sak. Blir spennende å få resultatet.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy