Jump to content
Sykepleiediskusjon

dronningbia

Members
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

About dronningbia

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 05/13/1981

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Trøndelag
 1. Vi har fagluncher. Deltar selvfølgelig på disse når vi er på jobb, men får også avspasering dersom vi velger å komme på en fridag!
 2. Hehe, jeg også.... Har enda flere også: anatomisk atlas, og PubMed on tap, samt noen lekre 3D bilder (artistisk fremstilt) av kroppens bestanddeler.... Fra denne appen (heter 3D Medical Images) har jeg ordnet så jeg har et neuron som bakgrunn... Nerd? Ja!
 3. Denne bruker jeg også flittig, utrolig brukervennlig! Bruker også appen som heter "LabTests". Her får man en fin oversikt over de ulike blodprøvene, forklaringer på hvorfor man tar de, referanseområder osv! Denne er på engelsk, så da får man trimmet det språket litt også!
 4. Jeg gjorde det til en regel at jeg ALLTID ba om begrunnelse for karakter, selv på de eksamener jeg fikk A og B. Dette fordi at da vet du hva du gjorde bra, og hva som kunne vært gjort på en annen måte. Brukte det litt som veiledning, rett og slett!
 5. Nei, ikke slutte, men man fikk ikke gå opp til mappeeksamen medmindre alle eksamener og arbeidskrav var bestått. Dvs. at man kunne fortsette med de andre fagene, og gjøre seg ferdig med de. Vi fikk inn ei i vårt kull som hadde strøket på anatomi, fysiologi og biokjemi to ganger. Hun kom inn da vi begynte undervisningen i dette faget, og tok eksamen sammen med vårt kull. Hun besto den, og kunne derfor gå opp til mappeeksamen samtidig med oss (med de oppgavene hun hadde skrevet tidligere). Hun besto begge disse, og fortsatte løpet sammen med vårt kull! Hun jobbet mye dette "pauseåret", da hun jo ikke fikk noe fra lånekassen. Huff, ble litt kronglete forklart, men dette var slik det ble gjort der jeg gikk!
 6. Dette må du sjekke ut med den skolen du går, der jeg gikk, hadde vi kun en konteeksamen! Lykke til!
 7. En av praksisene mine var på en psykiatrisk akuttpost. Under praksisperioden min fikk vi inn to helsearbeidere, en psykiatrisk sykepleier og en overlege. Begge disse ble innlagt med psykose. De jobbet begge på sykehus, så for å unngå fremtidig stigma (det er dessverre fortsatt mye fordommer innen psykisk helse) ble de lagt inn på et annet sykehus en det de jobbet på. Lykke til!
 8. dronningbia

  Blodprøve

  Jeg har lært at man alltid skal begynne mest mulig perifert, da man alltid skal gå oppover på armen dersom man bommer. Dette gjelder vel spesielt for venekateter der man skal gi intravenøse injeksjoner. Det vi lærte var at disse væskene helst ikke skulle passere et sted hvor det tidligere er blitt stukket (noen av de medikamentene som infunderes er jo vevstoksiske, og da vil vel en skadet vene være mer sårbar). Hvis man bommer, kan man jo selvfølgelig velge en annen vene, men det er ikke alltid man har den "luksusen". Jeg jobber ved en nefrologisk avdeling, der mange av pasientene har fått anlagt en ateriovenøs fistel grunnet dialyse, eller det er planlagt at pasienten skal få anlagt dette. Da kan man ikke stikke eller måle blodtrykk i denne armen. Hvis pasienten da i tillegg har små, utydelige årer... Ja da må man noen ganger prøve flere ganger på samme vene. Føttene brukes kun unntaksvis.
 9. WEB skoene ruller ikke fullt så mye som MBT, jeg synes de er veldig gode! Likte ikke MBT da jeg syntes de rulla for mye. Kjenner det med en gang dersom jeg går med flate sandaler på jobb, blir mye mer sliten i beina. Men det kan jo være noe med hva man er vant til, og hvilke sko som passer akkurat deg! De er normale i størrelsene! Jeg må for det meste ha 40 når jeg handler i butikk, og det stemte bra med størrelsene til WEB.
 10. Jeg har disse, og er strålende fornøyd! Har prøvd crocs, ecco og MBT, men for meg er WEB det beste alternativet, hittil i allefall!
 11. Huff, ja dette hørtes ikke bra ut! Et mors-stell skal foregå under rolige omgivelser, og skal utføres på en verdig måte. Har heldigvis til gode å oppleve det samme som deg, alle de stellene jeg har vært med på, har vært verdige. Her kan man kanskje spørre seg om hvilket forhold denne sykepleieren selv har til døden, siden hun oppførte seg på den måten hun gjorde. Kankje var det hennes første stell? Mange sykepleiere jobber i flere år før de må delta ved et mors. Det er i allefall fryktelig leit at du skulle oppleve en sånn situasjon. Har du snakket med kontaktsykepleieren din, eller praksislæreren om dette? Dette hadde jeg gjort om jeg var deg. Kanskje tar de affære, slik at denne sykepleieren kan få den veiledning som kanskje behøves for at hun skal takle et mors på en etisk forsvarlig måte.
 12. Da jeg var i praksis i hjemesykepleien, opplevde jeg kontakten med fastlegene som bra, men med forbedringspotensiale. Sykepleierne var flinke til å følge opp brukerne etter de hadde vært til kontroll (spørre om med. endringer, neste time osv.). Der jeg var i praksis ble alt av medikamenter lagt opp, og sjekket av to sykepleiere, bortsett fra Marevan. Hos brukere som bruker Marevan, tar man med seg Marevanboksen i tillegg til dosetten, og legger opp etter det oppdaterte Marevankortet som brukeren har hjemme hos seg. På denne måten blir ikke Marevan sjekket av to sykepleiere, men her må man vel velge mellom to onder?
 13. Behagelig er det ikke, men man må nok av og til "krangle" litt med blodåra før man kommer inn... :)Håper du får en bedre opplevelse neste gang du må ta blodprøver!
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy