Jump to content
Sykepleiediskusjon

petronella

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

About petronella

 • Rank
  Advanced Member
 1. Vedkommende som fortalte det til meg, hadde barn hvis venner som hadde vært utsatt for ham. Forøvrig er det viktig å la folk få "være seg selv", ingen av behandlerne bør vite om dette, han har krav på å bli behandlet med respekt, som alle andre pasienter. Hva jeg tenker i mitt hode, trenger ingen å vite....
 2. Ja, overskriften sier sitt. Jeg fikk nylig vite at en av mine pasienter er pedofil og har misbrukt barn, kjenner at det knytter seg i magen min når jeg må hjelpe ham. Vil du klare å forholde deg profesjonelt til en slik pasient?
 3. Har tilsammen 150 studiepoeng etter grunnutdanningen, flere videreutdanninger. Jobber i sykehus. Grunnlønna mi er 423 000 pr. år. Med litt tillegg når jeg litt lengre, men jobber bare dagtid og hver 6. helg så det utgjør ikke så mye. Lurer på hvilken prioritering som blir gjort ved årets lønnsforhandlinger. I fjor ble de med 20 års ansiennitet eller mer, prioritert for høyere lønn. Men i fjor hadde jeg bare 19 år..... Prøvde meg nylig på et krav ettersom jeg bikket 20 års ansiennitet, men fikk bekjed om at det gjalt bare for de som hadde 20 år i fjor. Forstå det den som kan....
 4. Teva sandaler kjøpt på sportsbutikk er min favoritt, og har brukt det de siste 5-6 årene.
 5. petronella

  F3 i påske

  Forresten ser jeg at du har din eneste fridag på skjærtorsdag, altså er dette din F1-dag denne uka. Den skal du ha erstattet med en annen fridag. Men det er vel for sent for det å få gjort noe med dette nå?
 6. petronella

  F3 i påske

  Har dere egen påsketurnus (hjelpeturnus)? Varer den bare denne ene uka, eller er den laget over tre uker? Eller oppfatter jeg at dere skal gå den opprinnelige turnusen? Jeg ville gitt deg fri rundt den første helga i påsken (palmehelga) ettersom du fikk så mange vakter på røddagene. I følge mitt hode burde du hatt fri mandag-onsdag (pluss helga før, selvfølgelig), og så gått på fra torsdag og ut påska. Du burde hatt to F3 dager her. I stedet må arbeidsgiver betale deg mange timer med helligdagtillegg, i stedet for å gi deg fri. Dårlig planlegging av arbeidsgiver, det der.....
 7. I dag kan vi lese i avisene at den gjennomsnittlige lønna i landet vårt ligger på 453 000 kr, i følge SSB. Hvor mange av dere sykepleiere kan skilte med slike lønninger? Selv med spesialsykepleierlønn og 20 års ansiennitet ligger jeg langt under dette i grunnlønn. Noe å ta med seg i lønnsforhandlingene i vår? (Beklager, men sitter på en pc hvor jeg ikke klarer å lage link til dette.....)
 8. Jeg tenker at det også er viktig å ha tatt den samtalen i god tid, spesielt hos sykehjemsbeboere. Der kjenner personalet beboeren godt, de ser utviklingen, de merker endringer som pårørende kanskje ikke er i stand til å forstå. Jeg har to nære pårørende i sykehjem nå. I det ene tilfellet er vi pårørende tatt med på råd, avklart evt. sykehusinnleggelse, drøftet HLR-status, tiltak i forhold til sykdom og utvikling i denne. Det føles trygt og forutsigbart for oss. Det kjennes ikke like greitt i den andre situasjonen vi står i, dessverre. Vi har en for dårlig dialog med dette sykehjemmet, og der er ikke kultur for å ta opp slike forberedeler med pårørende på samme måte som vi har erfaring med.
 9. petronella

  Tvang

  Vi vil neppe rekke å få saksbehandlet vedtaket før det ikke er behov for det lengre, ofte er det sånn at våre pasienter kan være urolige det første døgnet eller to, deretter roer bedrer situasjonen seg. I en akuttsituasjon har ikke alle pasienter samtykkekompetanse, men allerede etter få dager kan dette ha endret seg.
 10. Jeg begynte i nattstilling på sykehjem etter endt utdanning, men da hadde jeg en baby på 8 mnd., så det var helt perfekt for oss. 50% stilling, to netter pr. uke, lønn tilsvarende 3/4 stilling. Etter ett år var jeg imidlertid lei, og gikk over til dagtid. Da følte jeg at jeg lærte mye mer!
 11. petronella

  Tvang

  Oj, er det å ha sengehesten oppe, tvang? Vi bruker den nesten uten unntak i sykehuset, da vi ofte har urolige pasienter som ikke er i stand til å gå alene, heller ikke i stand til å gjøre den vurderingen selv pga kognitiv svekkelse. Når sengen må stå ut i rommet og ikke inntil vegg, så må sengehesten brukes for å forebygge fall. Merkelig at dette er tvang? Men som tiltak i forhold til mulig fallskade har vi nå fått seng som han senkes helt ned til gulvet, slik at pasienten ikke faller så høyt om han skulle kravle seg ut av senga. Det har hendt at vi måtte legge en madrass foran på gulvet for å forebygge skade, noen ganger har vi så urolige pasienter.
 12. Du skal vise at du har en viss kunnskap og evne til faglig oppdatering. De skal kunne vise at du gjennom praksisperioden får til generelle ferdigheter innen sykepleie, omsorg, empati, observasjonsevne, tolkning og tiltak i forbindelse med det du ser. Jeg forventer ikke at du KAN dette, men du bør vise at du vil lære, være nysgjerrig, prøve å finne ut av ting, diskutere tiltak, komme med forslag. Jeg vil at du stiller spørsmål, at du bruker litteratur, at du gjennom handling viser at du erverver deg evne til å kunne bli en god sykepleier. Og så skal du jo kunne gå gjennom fagplanen for praksisperioden og si at dette har jeg fått med meg og lært. Jeg har strøket en student som gjennom praksisperioden ikke ble i stand til å fortelle meg hva et blodtrykk er. Denne burde kanskje aldri sluppet ut i praksis engang, spør du meg.
 13. Vi ringte til sykehusapoteket, og de sa at Heparinet ikke har konsenveringsmiddel på glasset, og da kun har holdbarhet på 12 timer. Dette førte til at vi sluttet å bruke heparin i PVK, vi skyller kun med NaCl.
 14. Jeg kan ikke veldig mye om dette, men det jeg har lært, er at nyere forskning viser at for mye oksygen kan føre til dannelse av skadelige frie radikaler, og at man dermed IKKE skal gi oksygen til de som ikke trenger det.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy