Jump to content
Sykepleiediskusjon

tohns

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

About tohns

 • Rank
  Newbie

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Adelaide, Australia

Recent Profile Visitors

1,829 profile views
 1. Da jeg begynte paa min skole fikk vi beskjed om at det gikk ann aa bli "kastet ut" fra studiet paa grunnlag av hvorvidt man er skikket eller ikke til aa bli sykepleier. Ikke at det skulle vaere lett aa bli kastet ut av den grunnen altsaa. Det var helt nytt da, og jeg husker ikke hva de kalte det. "skikkethets-grunnlag" eller noe? Vet jammen meg ikke.. Men hoer med laereren fra skolen, saa finner dere ut av det!
 2. Hei! Sjekk ut disse sidene: www.ccmrecruitment.com www.austrahealth.com.au www.avanthealthcare.com Jeg har ikke sjekket de selv, saa aner ikke hva du faar opp (tenker paa virus og saant). Fant de i et australsk sykepleier-blad. Vet ikke om det er aktuelt for andre en aussis, men da gaar det evt. ann aa ta kontakt aa hoere om de kan hjelpe deg paa en eller annen maate.
 3. Jeg er student og dette ville jeg du skulle gjort mot meg: Naar det gjelder studentens egen hygiene saa er det noe du kan snakke med laereren fra skolen om. For det finnes noe som heter 'aa vaere skikket', til aa jobbe saa tett paa andre mennesker (og paa det grunnlaget kan skolen faktisk be folk om aa slutte paa studiet). Og jeg tenker at det kanskje er litt ubehagelig aa faa denne studenten du snakker om altfor naerme meg. Sammen laereren saa finner dere helt sikkert en maate aa ta dette opp med studenten paa, slik at vedkommende kan gjoere noe med det. Kanskje han rett og slett ikke er klar over hvordan han fremstaar? Vanskelig situasjon.. Naar det gjelder de andre tingene, saa maa han jo laere hvordan det fungerer! Og det er vel din oppgave. Etter neste stell, sett dere ned aa gaa igjennom hva dere akkurat har gjort. Det liker jeg og gjoere med mine kontakter innimellom, det er bra aa reflektrere over hva man har gjort og hvorfor. Og da er det jo bare aa fortelle han hvordan det egentlig skal gjoeres. Hoeres forsaavidt ut som om han har gaatt glipp av noe veldig vesentlig, haha. Det med klokker er det ogsaa bare aa si ifra om. "Jeg forventer at du tar klokker naar andre er opptatt". Og hvis han ikke hoerer paa deg, og proever aa bli bedre, saa vet ikke jeg.. Jeg hadde hvertfall satt pris paa om du paa en hyggelig maate pratet til meg og fortalte meg hvordan du synes min sykepleie er. Lykke til!
 4. Fokuset hjemme dette semesteret er psykisk helse, i tillegg til noe prosjekt-greier og 2mnd praksis. Her nede er et av fagene våre "mental illness", og vi har valgt å jobbe mest med det for å følge med de hjemme. Så slipper vi "ledelse og rehab"-praksis hjemme mot praksisen her nede. Alt blir godkjent. Men jeg skjønner hvorfor du lurer på hvordan det er å hoppe ut på den måten. Veldig mange skal ha praksis i utlandet og blir borte 3mnd dette året, vi blir bare litt lenger borte. Men det er vrient å sette seg inn i det australske systemet. Lære alt på engelsk; sykdommer, medisiner osv. Og noen ganger tenker jeg at det er jo bare tull å slite sånn, for jeg skal jo hjem og jobbe "på norsk" uansett. Men tull er det vel ikke akkurat uansett, det er vel bare en god erfaring! Og en tøff erfaring; det er hardt arbeid, og vi vet enda ikke hvordan vi gjør det i noen fag. (og så er det jo så mange andre ting enn skole som frister her nede, vi må jo f.eks få reist så mye som mulig når vi først er her og utnyttet stranda vi bokstavelig talt bor på, hehe). På min skole hjemme har vi bare eksamen til sommeren, så vi går ikke glipp av noen. Men vi må ta igjen en god del oppgaver, for de legges til grunn for hjemmeeksamen. Så det blir et slit i tillegg til 4mnd praksis og bacheloren. Menmen, vi visste jo det før vi dro. Skal fortelle mer om praksis når den tid kommer. Jeg synes dette er et flott forum, det er så moro å lese om andres erfaringer og opplevelser og sånt.
 5. Ok, takk for svar begge to! Blir spennende å begynne å søke, når den tid kommer..
 6. Jeg lurer også litt på det med jobbsøking. Er det vanlig å søke rundt på forskjellige avdelinger, selv om de ikke har utlyst stillinger? Og hvordan er innstillingen til å ansette nyutdannede (hva er deres erfaring med det?)? Jeg ser for meg at det blir en kjempe konkurranse om å få seg jobb, spesielt dersom "alle" søker på de få stillingene som f.eks er utlyst på rikshospitalet.no. Men sånn vil det jo alltid være, hehe.
 7. Jeg vet jaggu ikke hva som er best. Kanskje de blir mer faglig sterke her, mens vi blir bedre på prosedyrer og praksis. De norske som tar hele utdanningen sin her, mener at de får den beste utdanningen! Men sånn er det jo alltid. Avdelingen er for ungdom 12-18 år, og jeg har kopiert fram hjemmesiden: "patients receive care from a wide range of medical and surgical staff including respiratory, general medicine, endocrine, general surgery, orthopaedics, neurology, gastroenterology and rehabilitation specialists." Jeg vet nemlig ikke så mye, vi har ikke hatt info møte enda. Men det skal være et bra sykehus og ha praksis på. Lurer på hvordan det blir å bare ha 3 ukers praksis, er jo vant til 8 uker hvert sted hjemme. Da har man goood tid da. Jeg tar bare et semester her nede, så skal hjem til jul og gjøre siste innspurt.
 8. Takk takk! Ja, enig i det du sier med paaroerende. Det er et spennende tema! Men jeg har lyst til aa laere litt om premature barn, og foeler at jeg det gjoer jeg kanskje i stoerre grad ved aa skrive om premature og ernaering. Litt mer patologi paa en maate. Hmhm. Jeg sitter aa soeker i diverse databaser for aa se hva de finnes artikler om, og det finnes jo artikler om alt. haha. Australia er topp! Skolen er litt vel utfordrende da.. Sykepleien er paa universitetet, og det er jo ganske annerledes enn en hoegskole hjemme. Vi har dobbelt saa mye praksis hjemme enn det de har her, saa her er det myyye teori. Og mye databaser og forskningsoek. Noe som i grunn har vaert min store skrekk gjennom hele studiet. Men naa begynner det aa gaa litt lettere. Skal ha praksis paa en avdeling for ungdommer som det feiler mye forskjellig. Det blir veldig spennende!
 9. Hei! Jeg er ogsaa 3.aars student, og maa levere redgjoerelsen for bacheloren IMORGEN! Hjelpes.. Kjekt med dette forumet! Har lyst til aa skrive om premature barn. Kanskje "premature og ernaering". Eller noe om hvordan aa ivareta foreldrene under sykehusoppholdet. Jeg forvirrer egentlig bare meg selv ved aa tenke paa mye forskjellig, og jeg klarer ikke aa bestemme meg. Paa min skole maa det ikke oppgaven vaere i forbindelse med noen av praksisperiodene, men erfaringsbasert kunnskap er et av kriteriene. Og saa er jeg paa utveksling i Australia dette semesteret, og bachelor-oppgaven er liksom saa fjernt. hehe.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy