Jump to content
Sykepleiediskusjon
Sign in to follow this  
Guest Vil jo egentlig satse

Kjønn og sykepleie

Recommended Posts

Guest Vil jo egentlig satse

Jeg håper virkelig ikke at jeg støter noen eller skaper en debatt med dårlig stemning her, for det er slett ikke min hensikt. Tvert imot; jeg håper dette spørsmålet kan leses som et uttrykk for egen usikkerhet om jeg tør å satse på sykepleien, selv om jeg er gutt. Det er ikke til å komme forbi at det er et kvinnedominert yrke, og det har jeg ingen ting i mot. Det er oppfatningen om at dette yrker er feminint. Jeg synes dette er veldig trist, og rart i grunnen, for det stemmer ikke med det jeg har erfart i mitt møte med helsevesenet. Men når jeg nå skal avgjøre studievalg, og googler litt - ja, da hjelper det ikke mye å lese slikt som dette:

Så - kjør debatt. Nei, forresten, ikke gjør det. Fortell meg, del dine erfaringer og din sannhet. Ikke minst håper jeg på svar fra mannlige sykepleiere (selv om jeg ikke liker betegnelsen, en sykepleier er vel en sykepleier...) på disse tingene. Håper dere oppfatter spørsmålet som oppriktig ment, for det er det. Jeg har snakket med noen mannlige studenter allerede, og jeg skjønner at spørsmålet ikke er uvanlig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gå for sykepleien og hev deg over dårlige holdninger. Forøvrig tror jeg ikke dette er noe man møter så mye på i yrkeslivet. Sykepleie er ikke et feminint yrke, egentlig. Like lite som lege er et maskulint yrke. Nå snur det jo der, nå er det jo overvekt av kvinner på medisinstudiet. Jeg kjenner mange menn som er sykepleiere, og de er ikke mer feminine enn menn flest. Og vi trenger virkelig flere menn inn i denne profesjonen.

Har du forresten sett denne tråden: http://sykepleiediskusjon.net/index.php?showtopic=690&hl=%2Bmannlige+%2Bsykepleiere

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er en mannlig sykepleier og har aldri opplevd negative kommentarer knyttet til mitt yrkesvalg. Pasienter og kollegaer gir uttrykk for at de setter pris på menn, pårørende synes heller ikke det er noe problem etter det jeg har erfart. Når det kommer til venner og bekjente så er disse veldig nysgjerrig på jobben, og det ender ofte med at jeg blir sittende og fortelle, til deres begeistring.

 

Jeg var også usikker på om jeg ville velge sykepleie, på grunn av yrket tradisjonelt sett forbindes med feminine verdier, men jeg angrer ikke. Det siste jeg går rundt og tenker på er hva andre mener, det viktigste er at man trives i jobben. Om sykepleie er noe du kunne vært interessert i, gi det en sjanse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Habibi , jeg er også manlig sykepleie opprinnelig fra irak og en venn som studerer samme , han er fra pakistan . ikke tenk på det kjør på .

Det er fantastisk yrke med masse muligheter :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy