Jump to content
Sykepleiediskusjon

molefonken

Members
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by molefonken

  1. Husk å stenge infusjonssettet før du setter det i!

     

    Hvis du bruker Mix-ad-sett til AB (det du beskriver som blå), så skal du ikke tilsette NaCl til hetteglasset med sprøyte.

    Da gjør du som følgende:

    - Steng settet, både på selve infusjonsslangen (Steng med hjulet) og på den korte slangen som skal kobles til hetteglasset (med klemmen), samt lukk lufteventilen (sitter helt i enden av slangen, innerst på spissen)

    - Koble settet til NaCl-posen, og fyll settet med NaCl. Koble til hetteglasset, og åpne klemmen og ventilen. Nå vil hetteglasset fylles med NaCl fra posen. Steng klemmen og ventilen når det er nok NaCl i glasset, og bland godt.

    - Når alt pulveret er oppløst, holder du hetteglasset oppned høyere enn posen, åpner klemmen og ventilen, og ferdig oppløst AB renner tilbake i posen. Dra evt spissen litt ut, så alt kommer med.

    - Klem av slangen igjen, så ikke det renner tilbake til glasset når du slipper det ned. Ikke koble fra glasset, dette skal bare henge på, så settet forblir lukket,og du ikke kommer i kontakt med AB.

    - Nå er blandingen klar. Når du kobler settet til pasienten, så kommer du ikke i kontakt med AB, da det kun er en NaCl som er fylt i settet. Når du åpner for infusjon så vil jo AB-væsken gradvis fylle settet og infunderes.

     

     

    Jeg henger med her, og har sett at de på medisinsk avdeling hvor nettopp har begynt å jobbe gjør det samme. Skjønner at hvis det kommer luftbobler i settet og du forsøker å fjerne de ved å strekke på slangen o.l, at det da blir mindre problematisk å søle når settet er fylt med NaCl først. Det eneste jeg stusser på er blandingsforholdet dersom du fyller settet med NaCl før du har blandet til AB i mix-ad-settet. Vet ikke eksakt hvor mange ml selve slangen i et slikt sett rommer, men vil det ikke gå ut over blandingsforholdet til AB? Og isåfall, er det problematisk?

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy