Jump to content
Sykepleiediskusjon

koda

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by koda

  1. På den første ville jeg valgt bare ett eller to av problemene du nevner. Dette det er fire ganske forskjellige problemer, og dermed blir oppgaven veldig stor. Det blir alltid mye flere ord enn du tror! :P Og når det er såpass "forskjellige" problemer som f.eks beinskjørhet og obstipasjon blir det kanskje vanskelig å holde tråden, siden det er så mye man kan komme inn på igjen i forhold til de ulike problemene...

     

    På den andre problemstillingen tror jeg det blir det en god sykepleieoppgave så lenge du synliggjør hvordan sykepleier anvender metoden. FOr å si det slik da: Ordet sykepleier bør brukes ofte :( Du skal jo drøfte hvordan sykepleier kan anvende metoden, og da kan du jo si noe om hvordan du selv anvendte kommunikasjon og miljøterapi i møte med pasientene i praksis, og hvordan det fungerte ;)

     

    På den første problemstillingen kan jeg jo for eksempel konsentrere meg om trykksår og obstipasjon? Er jo et veldig aktuelt tema og med sykepleiefaglig fokus dette,men føler dere at det er kjedelig? Jeg har jobbet som pleieassistent på sykehjem i mange år,og det er jo en kultur at beboerne blir satt i en stol etter stellet,og der sitter de hele dagen.

     

    På den andre problemstillingen tenkte jeg å skrive om hva slags terapimetoder og kommunikasjonsformer som er egnet å bruke i møte med schizofrene pasienter,og om det kan hjelpe dem til å bedre mestre sin hverdag. Kanskje det blir vanskelig å unngå at det blir en ren faktaoppgave? Om det blir for vanskelig for meg..Jeg har nå lett i flere timer etter forskingsartikkeler,men finner ingen,så må nesten slå denne problemstillingen fra meg..

  2. "Hvordan kan sykepleier forebygge komplikasjon som følge av inaktivitet,hos eldre på sykehjem?"

    Her kanskje du må spesifisere hva slags komplikasjon, slik at oppgaven ikke blir for stor. Komplikasjoner som følge av inakivitet kan jo være alt fra fysiske til psykiske plager...

     

    "Hvilke terapimetoder er egnet for sykepleiere i møte med en pasient som lider av schizofreni,på en psykiatrisk institusjon?"

    Med et slikt "spørsmål" tenker jeg det lett kan bli en faktaoppgave, der du ramser opp fakta om terapimetodene. Kanskje en annen formulering kan gjøre det lettere, som f.eks "hvordan kan sykepleier ved hjelp av terapeutiske metoder møte en pasient som lider av schizofreni, på en psykiatrisk institusjon?" Eventuelt kan det være lurt å velge én terapimetode som du har i problemstillingen og som er hovedfokus i oppgaven (igjen for at den ikke skal bli for stor). Du kan jo skrive litt om ulike terapimetoder i oppgaven, også si hvorfor du har valgt den metoden du har valgt...?

     

    Takk for innspill! På den første problemstillingen tenkte jeg å avgrense meg til trykksår og obstipasjon,i første omgang.Kanskje noe om muskelstyrke/balanse og beinskjørhet også.

     

    Synes forslaget ditt til den andre problemstillingen var veldig bra,tusen takk! Så du tror ikke det blir en ren faktaoppgave da? Tenker å skrive en del om miljøterapi, og kommunikasjon.Kommunikasjon er jo en form for terapimetode,tenker jeg?

  3. Hmmm,tror jeg nå står igjen med to problemstillinger:

     

    "Hvordan kan sykepleier forebygge komplikasjon som følge av inaktivitet,hos eldre på sykehjem?"

     

    eller

    "Hvilke terapimetoder er egnet for sykepleiere i møte med en pasient som lider av schizofreni,på en psykiatrisk institusjon?" Problemet med denne er at jeg ikke har funnet noe forskning om det ennå.

     

    Jeg kunne også tenke meg å skrive om selvskading,da jeg syntes det var utrolig tøft å møte en jente i psykiatrisk praksis,som skadet seg selv til de grader. Hmmm,men jeg får kanskje slå det temaet bort.

     

    Så hva synes dere om de to første problemstillingene?

     

    Takk for hjelp,igjen:)

  4. Tusen takk alle sammen!! Snille dere er som tar dere tid til å hjelpe oss studenter:)

     

    Hmm,jeg har heldigvis ikke hatt noen nære i familien som har vært noe særlig syke.Mormor var på sykehjem i mange år.

    Kanskje jeg kan skrive om hvordan sykepleiere kan forebygge komplikasjoner,som følge av lite aktivitet? Eller synes dere det er kjedelig?

     

    Hjerte-kar-sykdommer er interessant, men kan ikke tenke meg noe tema der,som det både finnes mye og skrive om + forskning.

     

    Takk for at dere hjelper meg!

  5. Nå hadde jeg så og si bestemt meg for å skrive om miljøterapi og samtale i forhold til schizofreni,men så finner jeg ingen forskning om temaet.Er så frustrert og stresset her jeg sitter..Hva skal jeg gjøre?;)

     

    Har liksom ikke noe spesielt tema jeg brenner for som jeg kunne tenke meg å skrive om.Er sykehus jeg vil jobbe på når jeg er ferdig,men har ingen spesiell avdeling i sikte,som jeg kunne ha relatert til et eventuelt tema. Jeg har jobbet på sykehjem i mange år og er veldig glad i eldre,men ikke noe spesielt tema der som interesserer meg.

     

    Synes alt innenfor sykdomslære egentlig er veldig spennende..Uff,ikke lett dette

  6.  

    Vil anbefale deg å søke litt på ulike ord (schizofreni, selvskading, bipolar, psykose osv) i et par databaser og se hva som går igjen dersom du er ute etter et tema som det finnes mye forskning om. Men noen forslag kan være:

    - Fødselsdepresjon (Muligens er fødselsdepresjon for spesialisert i og med at det stort sett er jordmødre som jobber på barsel, og helsesøster på helsestasjon)

    - Autonomi og paternalisme i arbeidet med psykotiske pasienter?

    - Fysisk aktivitet i forhold til depresjon

    - Selvskading i forhold til menn (man hører jo mest om kvinner, men det er jo sikkert en del menn som også driver med)

     

    Lag deg en liste med masse stikkord som du synes er interessante (alt fra diagnoser til behandlingsmåter, sykepleieteoretikere og temaer fra VIPS-modellen) så kan du lage tankekart eller bare gruble litt over de, og så får du nok en fin problemstilling til slutt ;)

    Takk for hjelp!

    Autonomi og paternalisme hørtes vanskelig ut? Er vel ikke så mye stoff om det,eller?Og jeg kan ingenting om det,hehe.

    Selvskading og menn har jeg ikke vært borti,men jeg var borti en jente som drev med kraftig selvskading,noe som jeg syntes var veldig tøft og vondt.Kanskje jeg kan skrive noe om hvordan sykepleiere kan hjelpe med å redusere selvskading? Er kanskje ikke så mye vi kan gjøre men.

     

    Eller kanskje hvordan miljøterapi kan dempe symptomene,eller lette de,hos psykotiske?Eller schizofrene? Ååå,jeg er helt i villrede

  7. Diabetes er et tema som går igjen hos mange, så du scorer ingen poeng for å være original hvis du velger det temaet, men på den andre siden så er det jo mye stoff å finne om det.

     

    Har du vært i psykiatrisk praksis? Eller vet du hvilken pasientgruppe du kommer til å møte i din psykiatripraksis? I så fall kan det jo være greit å ha litt egen erfaring når man skriver om det. Er jo mange grupper å velge mellom. Du kan gå for en pasientgruppe ut i fra hvilken diagnose de har (bulimikere/anorektikere, bipolare, psykotiske, schizofrene osv) eller du kan velge noe som går på person (ungdom/voksen/eldre, innvandrere/nordmenn, arvelige faktorer osv).

     

    Jeg har vært i psykiatrisk praksis ja,på subakutt avdeling, hvor det i tillegg var en liten lukket avdeling,for pasienter som hadde behov for skjerming. Psykiatripraksien var absolutt en av mine beste praksisperioder. Vi hadde all slags mulige pasientgrupper,schizofrene,psykoser,selvskading osv.

     

    Du har nok rett i at diabetes og eldre kan være litt for kjedelig ja? Har du noe forslag til en problemstilling jeg kunne tatt i forhold til psykiatri,noe som det finnes en del stoff om,og gjerne litt forskning? Noe om miljøterapi kanskje? Takk for at dere hjelper meg!

     

    Må finne problemstiling i løpet av 2 uker og lage disposisjon for klassen:( begynner å bli så stressa

  8. Jeg tenker litt på å skrive om hvordan sykepleiere (hjemmesykepleien) kan hjelpe hjemmeboende eldre med å mestre nyoppdaget diabetes type-2,i forhold til kosthold,insulin,injeksjoner osv. Men tenker også litt på å skrive om miljøterapi i forhold til psykiatriske pasienter på institusjon,men vet ikke helt hva slags pasienter?

     

    Noen innspill?:)

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy