Jump to content
Sykepleiediskusjon

koda

Members
 • Posts

  44
 • Joined

 • Last visited

koda's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. På den første problemstillingen kan jeg jo for eksempel konsentrere meg om trykksår og obstipasjon? Er jo et veldig aktuelt tema og med sykepleiefaglig fokus dette,men føler dere at det er kjedelig? Jeg har jobbet som pleieassistent på sykehjem i mange år,og det er jo en kultur at beboerne blir satt i en stol etter stellet,og der sitter de hele dagen. På den andre problemstillingen tenkte jeg å skrive om hva slags terapimetoder og kommunikasjonsformer som er egnet å bruke i møte med schizofrene pasienter,og om det kan hjelpe dem til å bedre mestre sin hverdag. Kanskje det blir vanskelig å unngå at det blir en ren faktaoppgave? Om det blir for vanskelig for meg..Jeg har nå lett i flere timer etter forskingsartikkeler,men finner ingen,så må nesten slå denne problemstillingen fra meg..
 2. Takk for innspill! På den første problemstillingen tenkte jeg å avgrense meg til trykksår og obstipasjon,i første omgang.Kanskje noe om muskelstyrke/balanse og beinskjørhet også. Synes forslaget ditt til den andre problemstillingen var veldig bra,tusen takk! Så du tror ikke det blir en ren faktaoppgave da? Tenker å skrive en del om miljøterapi, og kommunikasjon.Kommunikasjon er jo en form for terapimetode,tenker jeg?
 3. Hmmm,tror jeg nå står igjen med to problemstillinger: "Hvordan kan sykepleier forebygge komplikasjon som følge av inaktivitet,hos eldre på sykehjem?" eller "Hvilke terapimetoder er egnet for sykepleiere i møte med en pasient som lider av schizofreni,på en psykiatrisk institusjon?" Problemet med denne er at jeg ikke har funnet noe forskning om det ennå. Jeg kunne også tenke meg å skrive om selvskading,da jeg syntes det var utrolig tøft å møte en jente i psykiatrisk praksis,som skadet seg selv til de grader. Hmmm,men jeg får kanskje slå det temaet bort. Så hva synes dere om de to første problemstillingene? Takk for hjelp,igjen:)
 4. Tusen takk alle sammen!! Snille dere er som tar dere tid til å hjelpe oss studenter:) Hmm,jeg har heldigvis ikke hatt noen nære i familien som har vært noe særlig syke.Mormor var på sykehjem i mange år. Kanskje jeg kan skrive om hvordan sykepleiere kan forebygge komplikasjoner,som følge av lite aktivitet? Eller synes dere det er kjedelig? Hjerte-kar-sykdommer er interessant, men kan ikke tenke meg noe tema der,som det både finnes mye og skrive om + forskning. Takk for at dere hjelper meg!
 5. Nå hadde jeg så og si bestemt meg for å skrive om miljøterapi og samtale i forhold til schizofreni,men så finner jeg ingen forskning om temaet.Er så frustrert og stresset her jeg sitter..Hva skal jeg gjøre? Har liksom ikke noe spesielt tema jeg brenner for som jeg kunne tenke meg å skrive om.Er sykehus jeg vil jobbe på når jeg er ferdig,men har ingen spesiell avdeling i sikte,som jeg kunne ha relatert til et eventuelt tema. Jeg har jobbet på sykehjem i mange år og er veldig glad i eldre,men ikke noe spesielt tema der som interesserer meg. Synes alt innenfor sykdomslære egentlig er veldig spennende..Uff,ikke lett dette
 6. Er psykososiale tiltak det samme som miljøterapi?
 7. Jeg har vært i psykiatrisk praksis ja,på subakutt avdeling, hvor det i tillegg var en liten lukket avdeling,for pasienter som hadde behov for skjerming. Psykiatripraksien var absolutt en av mine beste praksisperioder. Vi hadde all slags mulige pasientgrupper,schizofrene,psykoser,selvskading osv. Du har nok rett i at diabetes og eldre kan være litt for kjedelig ja? Har du noe forslag til en problemstilling jeg kunne tatt i forhold til psykiatri,noe som det finnes en del stoff om,og gjerne litt forskning? Noe om miljøterapi kanskje? Takk for at dere hjelper meg! Må finne problemstiling i løpet av 2 uker og lage disposisjon for klassen:( begynner å bli så stressa
 8. Jeg tenker litt på å skrive om hvordan sykepleiere (hjemmesykepleien) kan hjelpe hjemmeboende eldre med å mestre nyoppdaget diabetes type-2,i forhold til kosthold,insulin,injeksjoner osv. Men tenker også litt på å skrive om miljøterapi i forhold til psykiatriske pasienter på institusjon,men vet ikke helt hva slags pasienter? Noen innspill?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy