Jump to content
Sykepleiediskusjon

abc

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by abc

 1. Det jeg hørte var at kateteret bare gled ut av seg selv da bakvakta prøvde. Mest sannsynlig har ballongen tømt seg på denne tiden.Pasienten gikk det heldigvis helt fint med. Jeg har ikke fått tilbakemelding fra min leder angående avviket som ble sendt inn enda. Vi får håpe at det blir med denne ene gangen.
 2. Har ikke fått en forklaring på hvorfor feilen skjedde enda, men den ble meldt videre. Vår sterilsentral har trukket tilbake den aktuelle leveransen og har klaget til leverandøren. Trolig en produktfeil. Hvis jeg få høre mer legger jeg ut svaret her.
 3. Har noen opplevd dette før ? - Skulle fjerne pk ( etablert for 4 døgn siden ) - Umulig å dra ut blokkeringsvæsken, prøvde først med 10 ml , deretter med 20ml. sprøyte, enten fikk jeg ikke ut noe som helst eller så kom det bare noen få dråper - Prøvde å " melke " litt på kateteret for å skape vakuum > ingen effekt - Kontaktet lege som konfererte med vakthavende kirurg. Kirurg anbefalte å klippe av ventilen der man setter inn blokkeringsvæsken > ??? > dette ble gjort > ingen effekt - Ny kontakt med lege, henvisning til UL og nye tiltak deretter. Da dette skjer etter vaktskiftet får jeg ikke vite utfallet før i morgen. I alle mine år som spl har jeg aldr opplevd noe som dette, heller ikke mine kollegaer. Katetersettene vi benytter leveres ferdig med 10 ml sterilt vann ( ikke NaCl ) , vil derfor utelukke at feil blokkeringsvæske ble benyttet. Som sagt, veldig rart.
 4. Jeg tror også at det er barnas alder og nettverk som vil få størst betydning for om du klarer å fullføre studiene - og om du klarer å stå i jobben. Fra den dagen av du starter på sykepleieutdanningen til du måtte få deg en stilling med kun dagarbeid må du belage deg på tredelt turnus, dvs jobb når barnehagen er stengt. Vi er to stykker som går i turnus og har to små barn og synes det er tøft som det er. Ikke se på deg som en taper dersom du ikke blir sykepleier nå, som førskolelærer har du alltid barnepass mens du er på jobb. Ingenting i veien for å ta to utdanninger ?? Hilsen, Ask
 5. Igjen, det virker som om liv og lære er to vidt forskjellige ting når det gjelder blæretapping. Jeg er blitt nysgjerrig nå, tror jeg spør en av høyskolelærerne vårevom hva de synes.
 6. Hei, tror du kan se fram til en spennende praksis. Uniform eller ei, geriatri er ideelt for alle som liker å nøste opp i ting og tang. Lykke til !
 7. Takk for svarene. Jeg oppsummerer: alle har vi lært at man aldri skal tappe mer enn ca 500 ml i gangen før man tar en pause som variierer fra noen få sekunder til noen få minutter, men ingen har noengang opplevd at pasienten ble uvel pga BT - fall under eller etter kateteriseringen. Som Feline sier : Ved tapping tømmes blæren saktere enn ved vanlig urinering... Ja vel,... Hadde vært spennende å visst når dette kom inn i lærebøkene. Mvh abc
 8. Enig. I prosedyrene for stell av cvk står det til og med at du alltid skal skylle med NaCl først, da kan det ikke være feil ved perifere kanyler heller.
 9. Kom på å stille dette spørsmål da jeg nettopp leste nabotråden: Hvordan gjør dere når pasienten har ekstrem blæreoppfylling. Jeg lærte at man skal legge inn en pause etter de første 500 ml for å unngå at BT faller når blæren tømmes brått. men hvor langt bør oppholdet være ? Er det nok å bare knipe igjen kateteret i noen sekunder eller må man avbryte prosedyren og kateterise igjen ? Må si at jeg i praksis aldri har opplevd komplikasjoner når jeg har gjort det på førstnevnte måte. Jeg kjenner heller ingen som legger inn en lengre pause etter de første 500 ml.
 10. Ja, ved ca 300 ml kjenner man trang til å late vann. Dersom urinblæren hadde tømt seg automatisk ved 400 ml hadde vi vært inkontinente alle som èn
 11. Er ikke administrasjonsmåtene for Skopalamin og Morfin + Skopolamin litt forskjellige ? Sistnevnte gis sc, mens førstnevnte kan eller må bli gitt iv ?
 12. abc

  Munnstell

  Jeg gjør akkurat det samme som du. Utfordringen er vel helst å fukte munnen ofte nok. Har inntrykk av at dette fort kan koke bort.
 13. abc

  CVK med flere løp

  Har funnet svaret selv i dag ved å spørre onkologisk sykepleier : det anbefales å bruke det ene løpet kun til TPN ( lipidavleiringer ), dersom dette skal gies, ellers finnes det ingen foreskrifter om å reservere løpene , men det er ingenting i veien for å gjøre det.
 14. Hei, hvordan gjør dere det med en cvk som har flere løp ? Bruker dere det ene løpet bare til antibiotika, det andre til blod, det tredje til væsker ( f. eks ) , eller synes dere ikke at det spiller noen rolle ?
 15. abc

  Sårstell

  Javel, altså akkurat det motsatte som Almås sier om vask av infiserte sår. Interessant. Husker du hvordan det ble begrunnet ? Hilsen, abc
 16. Hei Reodor F, jeg kjenner og bruker også de to kontrollmåtene som Catrine beskriver. I tillegg er det vanlig hos oss at alle nasogastriske sonder blir røntgenkontrollert før oppstart med sondemat. Har dere tilgang til PPS, f. eks gjennom studentene deres ? Hvis ja, finner du sikkert en god prosedyre der. Hilsen, abc
 17. abc

  Sårstell

  Takk for svar ! Jeg har i mellomtiden også funnet en referanse . Almås sier det samme.
 18. abc

  Sårstell

  Hei, på jobben diskuterte vi idag hvordan rene og infiserte sår stelles. Jeg mener at du vasker fra sårens midtpunkt og utover ved rene sår for ikke å spre bakteriene fra såret til den rene huden, og at du motsatt tørker fra sårkanten og innover når såret er rent. En kollega av meg mente at det var motsatt. Noen som har ideer ?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy