Jump to content
Sykepleiediskusjon

Merete

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

About Merete

 • Rank
  Member

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

4,157 profile views
 1. Står iallefall dette i de yrkesetiske retningslinjene for sykepleiere under kapittel 3. https://www.sykepleierforbundet.no/ikbViewer/Content/304808/Yrkesetiske%20retningslinjer.pdf Var det dette du mente?
 2. Det skal være noen multiple choice oppgaver på HiO sine hjemmesider. De nederste i sykdomslære skal iallefall være det. Jeg brukte det mye da jeg selv gikk på HiO. Sjekk her: http://www.hio.no/content/view/full/29349
 3. Jeg fikk denne tabellen over normale BT da jeg begynte på barneavdelingen. Nyfødt: 65/40 (syst. 50-80, diast. 30-50) 1-3 mnd: 80/50 (syst. 60-110, diast. 40-60) 6-12 mnd: 90/55 (syst. 70-100, diast. 45-75) 3-5 år: 95/60 (syst. 80-115, diast. 50-80) 10-15 år: 110/70 (syst. 90-140, diast. 60-90)
 4. På spørmsål en er svaret Spania, spørsmålet er hvilket hjemland retten kommer fra. Det siste spørsmålet er svaret Harding (president i perioden 1921-1923).
 5. Er ute etter hva som helst jeg. Det skal være i privat sammenheng, og håper jeg får litt latter ut av det hele Trenger ikke bare være sykepleiespørsmål heller, men det er en foredel da alle gjestene er sykepleiere "Hva er hjemlandet til den deilige matretten du får om du fjerner en T fra det latinske ordet for kneskål?" "Hvilken muskel er den eneste som er festet kun i en ende?" "Hvilken kvinnelig vinterolympier deler etternavn med en tidligere amerikansk president, og på norsk så er dette etternavnet et ord som er en forutsetning for naturlig befruktning blandt pattedyr." Dette er tips jeg har fått fra andre
 6. Skal prøve å lage en litt morsom quiz for mine gode kolleger, men føler ikke at den blir "morsom" nok. Er det noen som har noen morsomme oppgaver å komme med som jeg kan bruke, eller noen sider å hevnise til?
 7. SIK er steril intermetterende kateterisering, så samme prosedyre bare sterilt.
 8. Nå er det jammen meg snart ett år siden jeg opprettet denne tråden, og tenkte det var på tide med en liten oppdatering. Jeg vil iallefall først si til dere som kanskje tenker det samme: GLED DERE! Det er skummelt, ja, men kjempeartig å komme ut i arbeid. Jeg tror ikke jeg har lært så mye på tre år på skole som jeg har lært etter snart ett år i jobb. Det flotte er at det finnes så mange supre kollegaer som hjelper til når det er noe man ikke kan eller er usikker på. Selv om jeg har stiilt spørsmål i tide og utide virker ikke kollegaene mine lei av "maset". Det finnes fortsatt ingen dumme spørsmål Det er altså spennende, morsomt og ikke minst lærerikt å begynne i jobb. Det var flere nyutdannede sykepleiere som begynte samtidig med meg på avdelingen, og jeg ser hvor mye de har vokst på det året som snart har gått. Alle sykepleiere har vært nyutdannet en gang, og det er mange jeg har snakket med som har hatt samme følelse når de startet helt nyutdannede i ny jobb. Anbefaler også sykepleieyrket til dere alle som søker et givende arbeid! Man får så mange flotte tilbakemeldinger fra både pasienter og pårørende, man føler at man er til nytte - slike tilbakemeldinger trenger alle å få en gang i blant.
 9. Leste at hvis det var mer enn 400 ml så ville blæren automatisk tømme seg selv. Dette kan vel ikke stemme? Har selv opplevd å kateterisere pasienter som faktisk har over 500 ml i blæren, noe som gjør at vi må kateterisere i to omganger. Noen her som vet hvor mange ml det er i blæren når vi må tisse (for de uten noen sykdommer i urinveiene så klart).
 10. Når jeg begynte med medikamentlære i praksis for første gang, lærte kontaktsykepleieren min meg en litt annen versjon av trekanten. Øverst i ruten: MG Nederst til venstre: MG/ML Nederst til høyre: ML Når man skal finne ut hvor mange MG pas. skal ha: Gang MG/ML med ML. Hvor mange MG/ML er det: Del MG med ML. Hvor mange ML skal pas ha? Del MG med MG/ML. Jeg har bare brukt denne trekanten og det har fungert helt suverent. Jeg holder altså bare hånden over det jeg skal finne ut (feks ML) og skjønner da at jeg må ta MG og dele på MG/ML for å få det rette svaret - hvis du skjønner hva jeg mener Så bytt ut dose - mengde - styrke med denne trekanten, det blir litt lettere!
 11. Jeg hadde noe liknende tema da jeg skrev bachelor i fjor: Å dø hjemme med kreft: Hvordan kan sykepleier bidra til at pasient å pårørende oppnår en verdig død? Det er MASSE litteratur om emnet, hvis du bruker søkemotorene skolen har. Jeg brukte BibSys, Swemed+ (der jeg fant artiklene "Den døende pasient" og "Bedre omsorg mot slutten". I Medline haket jeg av for forskningsartikler, og brukte disse artiklene mye: "A Good Death”, ”A terminal diagnosis: The carers’ perspective” og “Cancer patients who prefer to die at home”. Henderson er en av få forfattere som skriver om sykepleiers ansvar for døende mennesker, derfor brukte jeg Virginia Henderson som sykepleieteoretiker. Hvem skal du skrive om? Når det gjelder pårørende så bør du lese disse artiklene: Riley, J., Fenton, G. (2007). A terminal diagnosis: The carer’s perspective. Counselling and Psychotherapy Research, Kübler-Ross, E. (1999). Døden og den døende. (6.utg.). Copenhagen: Gyldendalske Boghandel. Jeg brukte også veldig mye av Kreftforeningens litteratur og nettside (siden jeg hadde om terminal kreftpasient), og de er veldig behjelpelige både på e-mail og telefon hvis noe er uklart Lykke til med oppgaven, det er et spennende tema du har valgt! Spør hvis du lurer på noe eller står fast!
 12. Hun som hadde skrevet bacheloroppgave brukte nok sidetall fordi hun var tvunget til å vise hvor mange sider selvvalgt litteratur (altså det som ikke står på kildelisten til skolen) hun hadde brukt. Mitt kull måtte ha over 500 sider selvvalgt litteratur, og vi måtte "bevise" det ved å skrive sidetallene.. Forfatteren av kapittelet skal skrives inn som kilden i teksten. Hvis du feks har en forfatter som heter Lindhlm i boken til Almås, så skriver du fortløpende i teksten ".... (Lindholm, 2004) for eksempel. I litteraturlitsten skriver du derimot: Lindholm, D. (2004). I: Almås, H. (2004). Klinisk sykepleie, bind 1 +++ Du må jo bare referere til Kristoffersen når hun selv har skrevet det kapittelet. Jeg ville bare ha påpekt hvilket bind det var i, eventuelt kapittel slik at man kan gå tilbake og sjekke om nødvendig. Dette var iallefall de reglene vi forholdt oss til på skolen. Du bør kanskje dobbeltsjekke at det er det du skal følge Lykke til!
 13. Hei! Er det noen har inne som vet om vi som går i vikariater (har nå ett års vikariat) har like mye krav på permisjon som de som har fast jobb? Nå tenker jeg spesielt på føldselspermisjon (eller hva det kalles). Har jo lyst på barn etterhvert, men vil gjerne vite hva slags rettigheter/krav jeg har først.
 14. En annen ting som er viktig å huske på er at sykepleiere er en gruppe som HJELPER andre mennesker. Dette gjelder ikke bare pasienter mens også medarbeidere og studenter. Vi er her for å hjelpe andre. Uten dyktige og tålmodige sykepleiere vet jeg ikke hva jeg hadde gjort, noen er bare helt fantastiske, så støtt deg til dem
 15. Hei! På jobb har vi slike ressursgrupper, som jeg forøvrig synes er en kjempegod ide. Det betyr altså at alle på avdelingen fordeler seg i ulike grupper som fordyper seg i et spesielt tema og underviser/veileder andre ansatte. Målet er at noen skal bli kjempegode i ett tema, og videreformidle deres kunnskap samt ny forskning videre til andre som ikke har så mye kunnskaper om det emnet. Jeg er med i brannskade-gruppen. Så derfor spør jeg dere her, er det noen som har funnet noe bra informasjon om brannskader? Vet dere om noen bra nettsider, noen fine "forfattere" som har skrevet mye bra om brannskader, eller noen fine artikler? Hadde blitt kjempeglad om dere hadde noe å bidra med
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy