Jump to content
Sykepleiediskusjon

Wickwire

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

About Wickwire

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Legg merke til hva som erpensum fra de ulike bøkene. Noen steder er det 1 side som er listet opp. Bortkastet å kjøpe. Eksempel bok nr 3: Hvordan måle blodtrykk. Står i de andre bøkene eller på PPS som du får nettilgang til. Jeg har kjøpt få bøker. De jeg har listet bruker jeg på hver oppgave. I tilegg finner jeg aktuelle bøker på biblioteket, skumleser det som er av interesse og kopierer. Da jeg startet var det noen som gikk i fellen og kjøpte hele pensumlisten før skolestart. Totalt bortkastet. Hva jeg har kjøpt kjøpt: Wyller; Friske og syke mennesket Grunnleggende sykepleie 1-4 Klinisk Sykepleie 1-2 Da er du dekket for de fleste oppgaver. Til oppgave skrivning kan du kopiere aktuelle sider fra biblioteket. Eide, H. & Eide, T. (2007) Kommunikasjon i relasjoner : samhandling, konfliktløsning, etikk. 2. utg. Oslo, Gyldendal akademisk. Kap. 1 - 3, 7. + 8, 9 og 15. Brukt et par ganger. Har den, men bortkastet. Kunne heller kopiert aktuelle sider på biblioteket. Jacobsen, D. & Toverud, K. C. (2009) Sykdomslære : indremedisin, kirurgi og anestesi. 2.utg. Oslo, Gyldendal akademisk. Har brukt den. Syntes det er en bra bok som er lettere å lese på sykdomslære enn Wyller Olsen, L. A. (2011) Praktisk medikamentregning : dose, styrke, mengde. 3. utg. [Oslo], Cappelen Damm akademisk. Den boken jeg syntes var best på temaet. Simonsen, K. A., Aarbakke, J. & Lysaa, R. (2010) Illustrert farmakologi. 2 bind. Bergen, Fagbokforl. (Bind 2 ikke kommet ut i ny utg. – uvisst når den kommer) Ikke brukt, Holdt meg til forelesninger. Ikke hatt behov for sitering.
 2. Lovisenberg er en bra skole. Har merket dette i praksis. Uten å si noe negativt om de andre skolene så virker allikevel praksisstedene å være veldig fornøyd med Lovisenbergstudenter. Du vil ikke merke stort til at det er en kristen skole. Eneste er at det er frivillig samling hver torsdag i kapellet. Mange som ikke er kristne i det hele tatt. Tror ikke de bryr/tar seg nær av dette. Lovisenberg er en stor skole samenlignet med flere av de andre. Store klasser. Men tror HIO er ennå større.
 3. Jeg studerer nå sykepleie. Har prehospital erfaring og håper på å få jobbet litt innen ambulansetjenesten. MEN. Jeg forstår hvorfor de som er utdannet innen ambulanse reagerer. Sykepleiere har veldig liten prehospital og akuttrening. Det burde vært et høyere fokus på dette i vårt studie. Men med rett tilleggskursing og redningsteknisk mener jeg vi stiller likt. Å ha sykepleien i bunn er bra, men det mangler som sagt noe akuttmedisinsk
 4. Er selv student ved Lovisenberg. Det er en bra skole. Grunnen til at jeg valgte Lovisenberg var fordi jeg har hørt mye bra om skolen. Jeg ville også gå på en liten skole. At skolen er liten stemmer. Men det er jo den skolen med flest spl. studenter om jeg ikek tar feil. BLir veldig mange i forelesning. Ca. 150 stk. Tror HIO har mye mindre klasser, selv om skolen i seg selv er stor. Lovisenberg har også pliktig oppmøte på nesten alt. Tror dette er annerledes på HIO.
 5. Har menneskekroppen. Hva trenger jeg av sykdomsbok? Det friske og det syke mennesket inneholder vel begge deler? Vil det ha noe å si om jeg ref. til menneskekroppen i steden for det friske/syke mennesket, da det er den som står på pensumlisten.
 6. Har fått bokliste fra Lovisenberg. Utifra listen er det 90% man ikke trenger, da det f.eks. er referert til et par sider i en bok, og et kapitell i et annet. Hvilke bøker trenger jeg? Anatomi: Det friske og det syke mennesket er anbefalt. Burde jeg heller kjøpe boken menneskekroppen? Leste om noe som het sykepleieboken bind 1-5. Hva inneholder denne? Noen som har anbefaling til hvilke bøker jeg burde kjøpe til første år?
 7. Skal selv starte på Lovisenberg. Gikk inn på ItsLearning, trykket glemt passord. Valgte epost. adr. jeg har brukt på samordnaopptak. Kom meg inn på its-learning og fant timeplan der. - Varierte fra uke til uke
 8. Wickwire

  Bøker

  Jeg har også kommet inn på Lovisenberg. Har lett etter pensum liste, men ingen ting å finne på nett. Hadde vært greit å kjøpt noe på forhånd, slika at man kunne startet å lese litt anatomi og fysiologi. Så på boklisten til en annen skole. Der var det veldig mange bøker som jeg ikke så nødvendige. En hel stor bok hvor man bare brukte 2 kapitler etc. Er det vanlig at man ikke kjøper alle bøkene på listen?
 9. Ønsker ikke fortsette innen samme bransje jeg jobber nå. Men må gjøre det til nød. - Hva kan man vente å se innen psykiatrien? Totalt gale folk, eller mye angst og lidelser også? Hvordan arbeidsoppgaver blir det for en student?
 10. Jeg slutter nå i min faste jobb for å starte på Lovisenberg. Jeg er avhengig av ca. 30% stilling jobb. Jeg har lett litt på finn.no, men fant ingen assistent jobber. Noen som har noe tips om hvor jeg kan finne dette? Er ikke så int. i nattevakter, da jeg har jobbet dette under et annet studie før. Hva kan man jobbe med? Pleieassistent? Eller finnes det flere jobber? Jeg kan ordne en ny jobb i forbindelse med jobben jeg har i dag, men ønsker noe mer rettet mot utdannelsen. Jeg har jobbet på et eldrehjem før. Sliter veldig med rævtørking etc. Vet jeg må igjennom dette på praksiss og sikkert kommer borti det senere også, men drømmer ikke om en slik ekstra jobb hvor det er mye av det. Helst litt mer selvhjelpene pasienter. Løste seg fint på det forrige stedet. Jeg gjorde mye av de andre jobbene, og de fortstod problemet mitt med at jeg brekker meg lett.
 11. Med alderspoeng hadde jeg 51 poeng. For å komme inn på tidlig opptak måtte man ligge blant øvre delen av de som kom inn i fjor. var lenge veldig usikker på om dette holdt, men det holdt. Leste også at søkertallene var gått ned i år. Det vil jo igjen si at flere med lavere karakterer kommer inn. Fikk godkjent tidlig opptak pga. fast jobb med oppsigelsestid
 12. Da har jeg kommet inn på Lovisenberg. Gleder meg til studiestart
 13. Endret til Lovisenberg forrige dagen. Bor forøvrig i gangavstand også. Så når jeg stod så mellom de, ble det Lovis
 14. Man burde jo prøve dette på hverandre før man gjør det på passienter da? Hvilken skole gikk du på? selv søkt HiO
 15. Så ventrikkelsonden blir på en måte som å intubere da? Bare at den i steden går ned i magesekken via esophagus? - Skal prøves. Men har sterke tvil da jeg brekker meg bare legen skal stikke pinnen i munnen min og jeg skal si Aaaaaaaaaaaa
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy