Jump to content
Sykepleiediskusjon

studenten87

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

  1. Hei Jeg tenker litt iforhold til om man skal videreutdanne seg senere. Jeg snakket med den ene læreren på skolen i dag ang. videreutdanning innen anestesi. Og hun anbefalte at hvis det var veien jeg ville gå så ville det lønne seg å jobbe akutt. Hvis du kunne tenke deg å videreutdanne deg til kardiologisk sykepleier så er jo absolutt kardiologisk avdeling å anbefale. Samtdig så er det jo hva en føler seg klar for, og velge en avdeling man har vært i praksis kan jo være trygt og godt i starten, samt med stadige krav om spesialsykepleiere så er det å bli "ekspert" på et området heller ikke å forakte. Studenter ved Høgskolen i Østfold har fått beskjed om at hvis vi vil sikre oss jobb på det nye østfoldsykehuset i 2015, så må vi spesialisere oss. Selv om jeg har 2.5 år igjen (valgte deltid, så fikk et bonusår) så merker jeg allerede nå at jeg stresser litt med hva jeg kunne tenke meg å videreutdanne meg til. Og det igjen er jo ikke aktuelt før om tidligst 4,5 år. Personlig så ville jeg valgt akuttmottak, mest fordi det virker som er tilnærmet umulig å få jobb der som nyutdannet, men da får man ikke den oppfølgningen av pasienten som kanskje mange liker. Merket selv at dette innlegget ikke var så veldig til hjelp, men det viser vel bare hvor vanskelig det er å velge jobb første gang. Ønsker deg uansett lykke til uansett hva du måtte velge!
  2. Hei Jeg hadde anatomi eksamen før jul, da gikk det ikke så bra, så ble laveste ståkarakter, les E, men tok den på nytt, mye for min egen del om å ville ha videreutdanning. Hvordan eksamen er lagt opp føler jeg er veldig individuelt fra skole til skole, vi har 4 timers skoleeksamen skriftelig, uten hjelepmidler. Den bestod av 3 temaer, nå sist var det, fordøyelse, nyrer og hjertet, samt 4 spørsmål under vært hovedtema, så totalt 12 oppgaver. Jeg vet andre skoler operer med 6 timers eksamen, og har opp mot 30 spørsmål med veldig varierende vanskelighetsgrad. Eksempel på spørsmål jeg fikk var, "Hva består urinveien av, hvor skjer filtrasjonen i et nefron, bruk skisser i din forklaring" "Tegn fordøyelseskanalen, gjør rede for hvor sekret utskillelsen skjer, hvor pankreas, hepar og vesicae fellea er lokalisert i forhold til ventrikkel, og hvis utløpsgangene til de nevnte organene" "Beskriv nedbrytningen av protein i fordøyelseskanalen, hvordan skiller denne nedbrytningen seg fra eks fett og karbohydrater?" Det gikk myye bedre, føler jeg selv iallefall på denne eksamen, enn på den forrige, men vi får se om sensor er enig med meg i det, lykke til på eksamen!
  3. Hei Noen som har noen gode studietips til anatomien? Sliter med å få ting til å feste seg, startet greit når vi hadde om celler, så følte jeg læreren var mer opptatt av å bli ferdig med power point presentasjonen enn å faktisk ta seg tid til å lære bort noe. Vi startet med celler, så vev, nerver og nå holder vi på med sanser. Og jeg er så blank som det går ann, samtidig prøver jeg å være strukturert og flink student, men når jeg ikke har noen "knagger" fra forelesningen å koble det opp mot, så kan jeg sitte å lese sammen setning om synapser og sentralnervesystem og sympatiske og parasympatiske nervesystemer uten å skjønne en ting. Leser i menneskekroppen, har kjøpt arbeidsbok, og Wyller, samt en bok som skulle gi en enkel innføring i anatomi, men nei. Så noen tips, uansett tips mottas med takk
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy