Jump to content
Sykepleiediskusjon

annehn

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by annehn

 1. Fortell hvordan det har gått/går da! Spennende å høre hva du synes
 2. annehn

  Infusjoner

  Her var det sagt mye ja Lærte ihvertfall noe nytt, jeg. Aldri hørt om eller tenkt på muligheten for å gi NaCl/RA subcutant. Jobber på sykehus, og har sldri vært borti det. Her har jo 99% av pasientene pvk uansett. Eneste gangene jeg har gitt NaCl sucutant er når jeg har skylt etter f.eks morfin i butterfly eller Sub-q. Og da er det snakk om bare for å skylle vekk det lille som ligger i slangen. Vil det i det hele tatt dryppe inn noe, tenker jeg? Kun ved hjelp av tyngdekraft? Altså, jeg vet jo godt hvordan det kan se ut når en pvk ar gått subcutant og pasienten har fått større eller mindre ødemer. Detter har for de fleste, ihvertfall de om er oppmerksomme på det selv, sagt at dette er ubehagelig. Spennende å høre om ihvertfall
 3. Jeg synes sitatet i det første svaret dier mye, men det er klart at det ikke finne noen fasitsvar, og at det er individuelle saker. Men i forhold til lovverk etc og hva man har å forholde seg til, så skal vel de fleste arbeidssteder ha retningsregler/normer/regler på sånne ting. Ih oppvertfall vet jeg at på min arbeidsplass så har det vært snakk om at man ikke skal ha pasienter/tidligere pasienter på sosiale media etc. På en sykehusavdeling som jeg jobber, i en mellomstor by, så er det ikke alltid det er lett å unngå at man har pasienter som "venn", fordi det er stor gjennomtrekk av pasienter. Men skulle det dukke opp en pasient man kjenner fra før, så får man prøve å unngå å ha ansvar for denne pasienten selv, nettopp for å unngå rollekonflikter. Så sett dere inn i pasientens situasjon; hva er deres intensjon/behov for kontakt med deg etter endt opphold? Kanskje besvarer du selv spørsmålet da om det er greit?
 4. annehn

  Avlesning av EKG

  Så gøy å lese om entusiasmen din! Synes dette er interessant selv, og trenger å lære meg mer om ekg selv. Si fra om du finner noe nyttig som du kan dele med oss da!!
 5. Hei! Jeg går siste året nå og er strax ferdig. Jeg angrer ikke et sekund på mitt valg! I forhold til det fysiske så er min erfaring at det kan være ganske tungt i HBO hvis man ikke har de rette hjelpemidlene i hjemmet og hvis det er dårlig plass. Men kunsten er å lære seg riktige forflytningsteknikker. Og på sykehus og sykehjem må man lære seg hvordan å bruke sengen. Det er mye hjelp i den. Og man skal aldri LØFTE, men skyve og dra. Finn hjelpemidler som stikklaken og plastikk, og be om hjelp! Lykke til med valget ditt!
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy