Jump to content
Sykepleiediskusjon

iceline

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

 1. Dere som jobber ved siden av studiet, ga dere pasientene medisin? Og evt. hvor langt var dere kommet i studiet da dere begynte med dette? Ser dette varierer veldig hos de jeg går sammen med. Vi har fullført medikamentregning og deler av farmakologi, men jeg føler meg ikke trygg på å gi medisin når jeg er på jobb, og ikke har noen veileder slik som i praksis. Man står jo med ansvaret dersom noe skulle skje... Jeg føler jeg kan mye teori om medisinene, men lite praksis siden jeg ikke vet hvordan mange av medisinene ser ut, og ikke har oversikt over hvilke medisiner hvilke pasienter bruker. Dessuten er det også får liten tid til å sette seg ned å gå igjennom hver enkelt før den gis synes jeg. Jeg finner ikke konkrete regler for dette heller..
 2. Jeg så en sykepleier i butikken ved siden av sykehuset (man må ut, og over parkeingsplassen og en hovedvei for å komme seg dit. Og tenkte med en gang at det var noe som skurret for min del... For min del tenkte jeg ikke på at man sprader rundt med uniform, men at vi bruker den av hygienske årsaker..Kunne jo nesten like gjerne brukt sine egne klær når man er i butikken sammen med mange andre, tar på penger, og er i kontakt med både eksos og i det hele tatt...
 3. Det finnes vel ikke noe mer macho enn en mannlig sykepleier?? Jeg har nylig begynt på 1 året. Vi har anatomi, sykepleie, hygiene, mikrobiologi, psykologi, sosiologi og ernæring. Jeg vet ikke hvordan det er ellers i landet, om det er nogenlunde likt. Det er tøft ja. men stoff man kan knytte til sin egen kropp, og mye av det er allmenn kunnskap spør du meg, men så er jeg bare 2 måneder ut i utdanninga;) Det venter vel mer..Anatomien synes jeg er tyngst, men spennende! Der jeg går er det lagt opp slik at første året er det eldre og sykehjempraksis i fokus, 2.året hjemmesykepleie eller i psykiatrien, mens 3. året er spesial helsetjenesten (sykehus)..Vet ikke om dette varierer fra skole til skole, eller er stort sett likt.. Jeg trives kjempegodt hittil..mange muligheter til videreutdanninger har man, og det viktigste: å gjøre en forskjell!
 4. Ja, overskriften sier vel seg selv. Hvilke oppgaver og ansvar har en anestesisykepleier?
 5. Menneskekroppen er pensum der jeg også går, og da synes jeg du bør ha den så er du sikret at du får med deg alt det viktige. Jeg har 2 bøker i tillegg til menneskekroppen i anatomi, men de har jeg kjøpt for min egen del, slik at jeg skjønner lettere Menneskekroppen-boka:)
 6. Jeg er 26, 2 barn, boliglån og det som hører med av utgifter. Jeg jobber ved siden av studiet som vikar ved pu-boliger. Hittil går det veldig fint, men jeg ser for meg at jeg ikke kan jobbe de ukene jeg har praksis, det tror jeg blir for hektisk. Men er man strukturert og har vilje, så går alt! Jeg er iallefall kjempemotivert og syns sykepleiestudiet er veldig spennende og givende. Kanskje kan du bruke den andre utdannelsen din til en fordel som sykepleier? man har jo så mange muligheter. Det er foressten også flere i klassen min som er eldre enn meg også har barn.
 7. Noen som kan anbefale sko som hindrer at man får støt fra senga? Jeg er bare student, og jeg bruker joggesko når vi har øvingsdager, men jeg får sånne ubehagelige støt fra senga støtt og stadig..Jeg bruker Nike joggesko nå..
 8. Jeg fant den: http://www.sykepleien.no/tema/805800/men-ringen-min-far-du-aldri?
 9. Jeg har ikke noe mot tatovering eller piercing, faktisk så har jeg begge deler. Jeg går første året sykepleien, og i har om dette akkurat nå. Jeg må si at jeg ikke har noe problem med å fjerne det som er av ringer, øredobber og ting vi pålegges av hygieniske grunner. Faktisk stiller jeg meg litt uforstående til de som har problem med å ta av seg..Giftering skjønner jeg, men hvis man tenker på ulempen og bakteriefloraen som befinner seg under der, i fuktige varme omgivelser, og at man ved kontakt med f.eks en pasient med sår han være med på å gi infeksjon og i verste fall en lengre innleggelse enn planlagt.. For å sette det på spissen. Hygiene er veldig viktig. Selv om vi har bakterier på fingrene vi ikke tar skade av selv, kan det være svake pasienter reagerer på en annen måte. Så jeg synes IKKE det er ok at folk er slurvete med dette. Ikke bare slipper man pasienter som er innlagt for grunnen som kunne vært unngått, men man reduserer også kanskje de økonomiske kostadene.. som om ikke helsenorge har kniven på strupen fra før og må spare. Dette er jo satt litt på spissen, men det viser faktisk at det er slik virkeligheten er. Vi leste en artikkel på ene forelesninga nylig som heter noe slikt som "Du får ikke ringen min" eller noe i den dur..(fant den ikke på nett, men kanskje noen vet hvilken jeg snakker om..skal ha vært på trykk i bladet som gis ut av norsk sykepleierforbund) Der stod mye interessant. Det er kun holdningene til helsepersonell som kan forandre på dette..Hygiene er viktig! Når det kommer til image, så er det så som så, man får være den man vil, og ingen mister identiteten sin av å ta hensyn til andre:-)
 10. En annen ting jeg kom til å tenke på. Vi ble rådet til å jobbe i grupper, både før eksamen, men også med studiespørsmål knyttet til hvert kapittel når man har studietid. Jobbe med å diskutere de, og lære av andre som har skjønt det på en annen måte:)
 11. Jeg er også første års student. Vi får noen ganger PP-presentasjonene på Fronter på forhånd av forelesningen. Pleier å printe ut denne og notere på den, så slipper man skrive alt som står der, men samtidig får man ned mer info mens det blir snakket. Mye enklere å få med seg hva foreleseren snakker om (prøvde å bare notere i starten, endte opp med skrivekrampe og nesten ikke noe mer informasjon av det som ble sagt fordi jeg var så opptatt med å skrive. Anatomien tror jeg man må ha tunga beint i munnen for å henge med på. Vi starta med cella og jobba oss videre opp mot organene..Nå når vi har begynt med organene, skjønner jeg lettere kapittelet om cellen fordi jeg kan sette det i "praksis" det som står i det kapittelet:) Hvis det er ting jeg ikke skjønner fra bøkene, gjerna anatomien, søker jeg litt på nett, og ser i andre bøker knyttet til faget. Og som Hige sier, les før forelesning, prøv å ligg i forkant å vær forberedt, da lærer man mye mer på forelesning (min lille erfaring så langt)
 12. iceline

  Navneskilt

  Jeg bestilte meg nylig skilt, som vi må ha som sykepleiestudenter, men tenkte faktisk ikke over dette med for- og etternavn. Jeg har kjøpt skilt med for og etternavn og tittel "sykepleiestudent" Får heller ta stilling på nytt når jeg er ferdig utdannet om 3 år:)
 13. I år var vi i Amsterdam i april, kun en helg, så vi fikk ikke opplevd så mye. Vi reiste sammen med flere, så det ble sammenkomster, shopping og pub til pub istedenfor sigthseeing;) Helt ok det, men det er ikke en by jeg kunne tenkt meg tilbake til..Føler det er byen der "alt er lov"...Vi så mye rart, og absolutt ingen politi på hele helgen, og da var vi MIDT i Amsterdam..Men for all del, kjekt med en tur:D I sommer har vi vært i Tyrkia, og kosa oss med sol og bading og KOS! Vi var på delfinshow bla, og kikka oss litt rundt på egenhånd. Vi var der sammen med min familie fordi foreldrene mine feira sølvbryllup.
 14. Vi begynte 15., og har frem til nå kun hatt informasjonsforelesninger om pensum, oppbygging av året, studieteknikk, og i det hele tatt en masse masse info både om skolen og sykepleiestudiet. Det er fortsatt fadderuke her ut denne uken, mye som skjer, men med 2 barn er det ikke mye jeg er med på. Vi hadde vår første faglige forelesning idag i Sykepleie 1, og vi fikk tildelt klasser og grupper i går. Gleder meg veldig til å sette i gang skikkelig, for dette interesserer meg veldig:) Er veldig forberedt på at det første året vil bli tøft, særlig november/desember da jeg går rett fra praksis ti eksamensperiode..er veldig spend på hvordan det blir med 2 barn, jobb ved siden av studie, praksis, lesing og oppgaveskriving og og og... Målet er å lese jevnt gjennom alle semestrene og være med på ALLE forelesninger. Vil ikke henge etter! Blitt kjent med en del nye mennesker, og kjente/visste hvem et par stk var før vi begynte..
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy