Jump to content
Sykepleiediskusjon

Bifrost

Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

About Bifrost

 • Rank
  Newbie
 • Birthday January 4

Recent Profile Visitors

613 profile views
 1. Takk for svar, vet ikke om du kommer til å se svaret mitt eller om du ennå er her inne (er jo over 2 år siden), men jeg går nå 1. året og fant igjen tråden da jeg logget inn for å spørre om råd i forhold til studiet 🙂Så hadde lyst til å svare. Det ansvaret man har er vel det som gjør meg mest usikker på om sykepleier er rett yrke for meg, selv etter å ha begynt på studiet. Om jeg kommer til å klare takle å ha alt det ansvaret det å være sykepleier innebærer, det å ha så stort ansvar for andres liv, det å takle de ulike situasjonene en opplever rett, og det at ens avgjørelser og handlinger har så ufattelig stor betydning. Har ikke vert i praksis ennå, men er noe jeg tenker ofte på egentlig, om jeg kommer til å bli god nok til å takle alt dette og mer, og det å jobbe som sykepleier.
 2. Hei. Håper noen har noen god tips og råd til det å takle usikkerhet og stress som ny student 🙂 Går 1. året og føler/ vet jeg må bli bedre på å takle usikkerhet og stress i ulike situasjoner. Spesielt det å bli bedre på å mestre de ulike prosedyrene og bli sikrere på meg selv, og samtidig klare å ha fokus på og kommuniserer med pasienten. Hvordan kan en bli bedre på dette? Noen som har erfaring og tips? Ønsker selvfølgelig få øvd så mye som mulig, så håper det da vil bli bedre, men hvilke andre ting kan gjøres? Tenker mye av problemet er at jeg blir for lett stresset og usikker på meg selv, som gjør at jeg lettere glemmer eller gjør feil. Når jeg skal gjennomføre prosedyre blir jeg ofte usikker på om jeg gjør det rett, spesielt om jeg ikke får tilbakemelding fra lærer. Om jeg gjør feil eller blir usikker på om jeg har gjort en feil, så blir jeg usikker på hvordan løse det fordi det ofte ikke står i prosedyren. I tillegg til det å skulle huske og gjennomføre hele prosedyren rett. Tenker det hadde hjulpet mye å få tydelig veiledning og tilbakemelding gjennom hele prosedyren, og alt jeg gjør, men er nok ikke mulig å få til i forhold til skolen? Vet ikke hvordan mulighetene for det vil være i praksis?. Er jo også nervøs for hvordan det vil gå i praksis når jeg ikke klarer å få gjennomført prosedyrer på en bra nok måte i ferdighetstrening? Vil jo sannsynligvis bli mer usikker og stresset i en reell situasjon, så ønsker jo gjerne føle at jeg mestrer dette og føle meg trygg før jeg skal ut i praksis. Regner óg med at veileder i praksis forventer at man i alle fall klarer å gjøre det aller meste rett, at man er ganske selvstendig og viser at man mestrer det? (noe jeg ikke føler jeg gjør nå). Hvilke råd har dere for å bli bedre på dette? 🙂 Er det mest øving som gjelder, eller er det annet jeg og kan gjøre?
 3. Jeg vurderer å søke sykepleie til neste år og har derfor tenkt en del på de positive og negative sidene ved å jobbe som sykepleier. Så langt har jeg kommet frem til at jeg trives med å jobbe med folk, men at det også innebærer å jobbe turnus og at man har en del ansvar. Er det noe annet man burde tenke over?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy