Jump to content
Sykepleiediskusjon

Vurderer operasjonssykepleie


Guest LilleK

Recommended Posts

Guest LilleK

Jeg har jobbet som sykepleier i 4 år på kirurgisk stepdown intensiv, begynner å bli skikkelig lei den høye arbeidsbelastningen og det konstante stresset med å ha fullstendig ansvar for 1-2 dårlige pasienter. På en annen side liker jeg arbeidsoppgavene mine, men kjenner at kroppen min begynner å si ifra om at dette er for tungt i lengden.

 

Har lenge sjonglert mellom operasjonssykepleie og anestesi, og har nå kommet inn på operasjonssykepleie til høsten. Vurderer sterkt å hoppe på studiet, men er samtidig usikker på om det er noe for meg. Bekymrer meg for å forlate "scopet", ikke lenger tolke hjerterytmer og blodtrykk, følge med på diuresen, gi medisiner osv. Har hospitert et par ganger på operasjon og har blitt veldig fort varm og klam i frakkene/hanskene man må bruke, er dette noe man blir vant til? Hvordan går det med ryggen når man står så mye i løpet av dagen? Sliter allerede med muskelknuter og stiv nakke.

 

Som person er jeg veldig ryddig og liker å ha kontroll, så sånn sett tror jeg det kunne passet meg veldig fint med operasjon. Noen som har erfaring med at de savnet "vanlig sykepleie" etter videreutdanning? Har flere venninner som driver og videreutdanner seg nå og de er stort sett veldig fornøyd med studiet, og vet jo at operasjonssykepleiere holder lenge i jobben sin og trives, hører gjerne fra noen erfarne operasjonssykepleiere her. Oppmuntrende ord/råd tas veldig gjerne imot av dere andre også! ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest cathrine f

Heia!

 

Jeg holder på med videreutdanningen nå så er ikke helt den du etterspør, men kan kanskje fortelle litt allikavel :-)

 

Så flott at du har hospitert litt og kjenner litt til hvordan det er. Jeg var veldig uforberedt, og de første månedene på utdanningen var veldig tunge. Nå trives jeg veldig godt i praksis og tror at det kan bli en god jobb. Det er mye ansvar, et stort fagfelt og tøffe dager. Det er mye vi skal kunne, og det er et høyt tempo. Men, i forholdt til sengepost så jobber vi et team rundt pasienten og det oppleves godt.

 

Jeg syns det er helt greit så langt med frakk/hansker, man kan bli søkksvett med røntgenfrakk under, men syns så langt ikke det er et problem. Jeg er veldig fornøyd med å stå/gå mye, vi kan selv regulerer arbeidsstillingene så sånt sett kan det være positivt i forhold til rygg/nakke. Men, det spørs jo selvfølgelig om hvor store plager du har.

 

Det er mye pugging, lesing og skriving på studiet, men jeg tror det er verdt det :-)

Kanskje du kan hospitere på anestesi for å se?

 

Lykke til med valget!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest operation

Jeg har vært operasjonssykepleier i 1,5 år nå og er veldig utolmodig etter å bli ferdig med den slik at jeg kan gjøre noe annet :unsure:

 

For min del var dette helt feil, følte at de faglige utfordringene var mye større som vanlig sykepleier (dette har nok noe med hvor jeg jobbet som sykepleier). Savner scoop, diurese, overvåkning osv. Det er fint å jobbe i team, men operasjonssykepleieren har desverre ikke så veldig sterk stemme i dette teamet. Jeg savner nå å jobbe noe mer selvstendig. Det er jo selvfølgelig et faglig fokus å jobbe som operasjonssykepleier også, men føler at det blir for instrumentalt for min del desverre. Det skal sies at jeg tror flesteparten på kullet mitt er veldig fornøyde. Det har en del å si hvor man havner i bindingstid hvis du får stipend. Hadde nok vært bedre om jeg hadde kommet på den avdelingen og jobbet med den kirurgien som jeg har bakgrunn fra og som jeg syns er spennende.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy