Jump to content
Sykepleiediskusjon

Smittepasienter?


Guest Th

Recommended Posts

Hvordan fraktes en smittepasient? F eks en med omgangssyken? Og hvoran gjør man det med rengjøring av utstyr som er brukt, f eks blodtrykksmåler?

 

Hilsen stud. :-)

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke om det er en fasit på det, men der jeg jobbet før trillet vi en ren seng inn på smitterommet som pasienten la seg over i. Denne sengen kunne da trilles dit pasienten skulle flyttes, uten å være smittefarlig. Den som trillet sengen måtte ha hansker og munnbind. Pasienten måtte ha munnbind og holde seg i sengen, og ikke ta på noe. Om det var til røntgen pasienten skulle f.eks ble røntgenmaskinen smittevasket etter at pasienten hadde vært der. Mens pasienten var ute av rommet ble den gamle sengen smittevasket og trillet ut i korridoren, slik at det ikke ble stående to senger på rommet når pasienten kom tilbake. Utstyr som har vært i bruk, som blodtrykksapparat blir smittevasket ut i fra hvilken type smitte det er, f.eks med virkon.

Link to comment
Share on other sites

På min gamle jobb lot vi pasienten ha munnbind/hansker (spørs hva slags smitte det var).

Vi tok ren seng inn i sluse, pasienten la seg oppi der. Alt ble kastet eller vasket med virkon etter bruk på pasient. Medisinsk utstyr skulle stå på rommet, ble vasket godt mellom hver pasient. Gammelt sykehus så det var forsåvidt veldig dårlige rom.

Er ikke lett å være "smittepasient", det må sies.. Sist i køen og mye ventetid, dessverre..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy