Jump to content
Sykepleiediskusjon

Natriumklorid til Commotio (hjernerystelse), hvorfor?


Guest LineLH

Recommended Posts

Guest LineLH

Hei, er sykepleierstudent og skal skrive et fagnotat om Commotio.

Kan noen forklare hvorfor disse pasientene blir behandlet med Natriumklorid og ikke Ringer?

Link to comment
Share on other sites

Nacl er ikke en direkte behandling men siden de skal faste en stund får de tilskudd. Nacl er da velegnet, men kan ikke se at Ringer skulle være generelt kontraindisert. Men da må en ha en del labsvar(kalium, kreatinin osv) som kanskje ikke alltid foreligger umiddelbart. Bare viktig å ikke overvæske pasienten for å unngå økt intrakranielt trykk.

Derfor en nok nacl foretrukket. Korriger meg gjerne.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
Guest Spl i spesialisering

Lærte om dette for ikke så alt for lenge siden. Vet ikke om dette gjelder commotio cerebri, virker rart da normalbehandlingen gjerne er observasjon og Paracetamol.

 

Pasienter med hodetraume og risiko for hjerneødem/bekreftet hjerneødem kan behandles med hypertont NaCl for å forsøke å trekke væsken i hjernevevet tilbake intravassalt via osmose. Det brukes også f.eks. Mannitol til dette, men en går mer og mer bort fra Mannitol da det til en viss grad lekker ut i vevet igjen, og forårsaker at væske trekkes ut intravassalt, og dermed kan forverre ødemer på sikt. NaCl på den andre siden vil bare balanseres ut intravassalt og i interstitiet. Obs store mengder diurese.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy