Jump to content
Sykepleiediskusjon

UiS Master in pre-hospital critical care


Spjelk

Recommended Posts

Dette vil jeg studere når jeg er kvalifisert!

Studiet er samlingsbasert i Stavanger og er i samarbeid med NLA

https://www.uis.no/kurs-etter-og-videreutdanning/etter-og-videreutdanning/erfaringsbaserte-mastergrader/master-in-pre-hospital-critical-care/

The program is aimed for health care personel working pre-hospital and is ideal for those who wish to upgrade their education to a master's degree. The program is pointed to those who have a health related education like nurses, paramedics and physicians.

There is great variation in critical care expertise in pre-hospital services. Consequently, an increased competence in this field is highly needed. A master’s program in PHCC will increase your knowledge and understanding of pre-hospital critical care and help justify and strengthen pre-hospital critical care as an independent discipline.


 

Brochure PHCC(1).pdf

Link to comment
Share on other sites

Guest spl.stud.

Spennende! Men hvordan er behovet for prehospital kunnskap hos sykepleiere når de likevel ikke får være med på utrykninger med mindre de har anestesibakgrunn, og det er særlig behov for det? I Tromsø er det kun sertifisert ambulansepersonell og paramedics som blir å være med i uttrykkningsfartøy foruten helikopter hvor anestesilege er nødvendig.

 

Er dette bortkastet på en sykepleier med mindre en jobber i ambulansetjensten (men antar en da ikke får arbeide som sykepleier, men ambulansearbeider)?

 

Uansett interessant studium som gir en dypere kunnskaper til å handle i utfordrende situasjoner!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Guest Troms

Denne masteren er kun verdt noe for sykepleiere med autorisasjon som ambulansearbeider og som er ansatt som ambulansearbeidere. Det er ingen helseforetak som spesifikt søker og lønner personer med denne utdanningen, du vil nok fortsatt få lønn som ambulansearbeider men du vil inneha mye mer kunnskaper personlig.

 

Det er en egen bachelor paramedic utdanning som det satses på fremover, disse vil bli ansatt i ambulansetjenesten med bachelor paramedic og blir lønnet deretter, som sykepleier får du fritak fra en del fag der.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy