Jump to content
Sykepleiediskusjon

Hva må til for å jobbe på ambulanse?


Erik94

Recommended Posts

Hei! Har lest litt rundt og sett på de kravene som er satt for at sykepleiere skal kunne få autorisasjon på ambulansen. Det er nå en ting, men syns alt er litt "knotete", for man må jo først FÅ jobb. Så her kommer noen spørsmål til de som er i jobb eller har erfaringer.

 

 

1. Hvilke kurs er høyest nødvendig for å kunne få jobb på ambulansen som sykepleier?

2. Er det helst vikariat (30%, 40%, 50% etc) eller får de fleste full stilling?

3. Vil det være lettere å få jobb om man sier seg villig til å ta 160 i forkant? Og at man er interessert i å gå opp til fagprøve?

4. Vil det være lettest å gå veien gjennom kurs og vikariater eller å fullføre 3 årig bachelor for så å starte på nettstudier/voksenopplæring for ambulansen?

 

Takk for svar!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Troms

1. Ingen helseforetak i Norge ansetter "kun" sykepleiere på ambulansen. Du må i tillegg ha en del akuttmedisinske kurs eventuelt ambulansefag. Fra våren 2017 må du ha autorisasjon som helsespersonell i tillegg for å kunne være vikar på ambulansen, så dersom du er sykepleierstudent og ikke hjelpepleier eller noe lignende fra før av slik at du har autorisasjon vil du ikke kunne arbeidet på ambulansen. Så fra våren 2017 må du altså inneha autorisasjon som helsepersonell samt ett ambulansekurs som enkelte helseforetak kjører, du må også ha AMLS, PHTLS og APLS

 

2. Dersom du har tenkt til å jobbe som sykepleier og søke autorisasjon som ambulansearbeidere må du jobbe 100% i 2 år, eller 50% i 4 år på en ambulansestasjon hvor du kan dokumentere at du har over 400(?) oppdrag per år.

 

3. Igjen, fra våren 2017 er det krav om at begge på bilen skal ha 160 koden i sertifikat, ingen ansetter heller noen uten 160 koden da det er den mest erfarne/utdannete som skal ledsage pasienten dersom han/hun er alvorlig/kritisk syk/skadet, da må den andre på bilen kunne kjøre utrykning.

 

4. Igjen: Du må ha autorisasjon som helsepersonell fra neste år av dersom du ønsker å jobbe i ambulansetjenesten. Det å være sykepleier er ikke nok, da pensumet og studiepoengene innen akuttmedisin er langt fra nok, husk at de som har ambulansefag fra VGs samt tatt fagbrev er svært gode i nettopp akuttmedisin, mens du som sykepleier kan lite om dette men mye annet. Sykepleierutdanning og ambulansefagbrev er en veldig god kombinasjon.

 

Spør om du lurer på mer :)

 

Hilsen ambulansefagarbeider (siden 2010) som også er sykepleierstudent.

Link to comment
Share on other sites

Guest Erik94

Tusen takk for svar Troms!

Men fra og med 2017 kan man vel jobbe som vikar på ambulanse med de rette kursa om man er FERDIG utdanna sykepleier? Jeg starter 2 året på sykepleien nå, og har vel da autorisasjon som helsefagarbeider etter 2. året?

Jeg har også sanitet nivå 3 kurs fra Forsvaret, samt erfaring fra skipatrulje på vinterstid med masse prehospital jobb. Har også hospitert på amulansen i vinter og skal mest sannsynlig hospitere en runde til i sommer, vil dette være positivt for seinere?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Troms

Om du har autorisasjon som helsearbeider så trenger du bare å gå ett "vikarkurs" som helseforetakene kjører hvert år før sommeren slik at de har sommervikarer, men 160 vil være positivt.

 

Dersom du ønsker å få autorisasjon som ambulansearbeider må du bare finne deg en plass hvor de har behov for folk og kan godta å ha noen på jobb uten fagbrev som ambulansearbeider, hospitering teller ikke når du skal søke autorisasjon kun lønnet jobb. Og husk å få deg vikariat hvor de har litt oppdrag slik at du ikke jobber lenge på en stasjon hvor de har for lite oppdrag til at du kan få autorisasjon etter 2/4 år. Hospitering er selvfølgelig positivt å ha på CVen uansett, og det er morsom om det er noe du har lyst til :)

 

Dersom du får jobbe 100% i 2 år eller 50% i 4 år, samt tatt AMLS, PHTLS og APLS (Advanced pediatric lifesupport, er egentlig ett kurs for barneleger hvor svært mange % stryker fordi det er ett veldig krevende kurs, som heller ikke kjøres i Norge, men autorisasjonskontoret ser ofte bort fra dette om man ikke har det) så har du en sjangse til å få autorisasjon som ambulansearbeider, men de er blitt noe strenger på dette da det faktisk underbygger fagbrevet med en "snarvei" som noen kaller det. Den andre måten å gjøre det på er å jobbe ca 100% i 5 år og gå opp til fagpørven :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy