Jump to content
Sykepleiediskusjon

pedagogisk pleieplan med problem smerte


fjellgeita

Recommended Posts

Hei

Skal skrive pleieplan og har smerter som hovedproblem. Pasienten har fått osteomyelitt etter å ha fått operert inn ny hofte, og har nå tatt utigjen den kunstige hoften. Skal reopereres senere. Pasienten har mye smerter, og det står at jeg i vurderingen av problemet(smerte) , skal trekke inn kunnskaper fra relevante fagområder: anatomi/fysiologi/sykdomslære/farmakologi/psykologi og sosiologi for å belyse pasientsituasjonen, i pleieplanen.Og at vurderingen skal inneholde : årsak til at problemet oppstår/hvilke komplikasjoner/konsekvenser som kan oppstå. Er usikker på hva som menes med alt dette. Har noen forslag /tips til hvordan jeg skal gå frem for å løse dette? På forhånd takk for hjelpen :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Nyutdannet spl

Anatomi/fysiologi: Hvordan utløses smerte?

Sykdomslære: Hvordan oppstår sykdomstilstanden osteomyelitt, og hvordan kan dette gi smerter? Infekjonen gjør hva for noe med kroppen?

Farmakologi: Hvordan virker smertestillende? Hvilken smertebehandling kan være aktuelt for denne typen smerter? Hvordan kan en sykepleier bidra til smertelindring?

Psykologi: Hvordan påvirker smerter oss psykisk? Hva med grunnleggende behov som matlyst og søvn. Hvordan kan smerter stigmatisere pasienten i jakten etter smertestillelse (forskjell på rusmidler og smertestilling)? Hvordan er humøret til pasienten, og hvordan er hverdagen?

Sosiologi: Hvor utbredt er slike smerter i samfunnet? Hvordan påvirker det samfunnet og individet? Hva med isolasjon, sykemelding etc? Livskvalitet?

 

Mange ting du kan utdype om denne situasjonen! Så skriver du enkelt om hvilke komplikasjoner dette f.eks. kan gi. En komplikasjon kan være at pasienten ikke kan få satt inn ny hofte. At pasienten utvikler kronisk smertesyndrom. At pasienten ikke klarer å stå i jobb. At pasienten ikke kan være sosial, og isoleres er en konsekvens.

 

Bruk de små grå og skriv ned alt du kommer på i et tankekart ;)

 

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy