Jump to content
Sykepleiediskusjon
Sign in to follow this  
Guest Ung_pleier

Litt ubehagelig situasjon på jobb..

Recommended Posts

Guest Ung_pleier

Hei!

 

Jeg er en ung snart ferdigutdannet sykepleier. Idag opplevde jeg en litt ubehagelig situasjon på jobb. Jeg jobber i hjemmesykepleien.

 

Jeg var hjemme hos to brukere, mann og kone. De klarer stort sett seg selv, jeg var bare en rask tur innom. Mannen har litt sår hud på penis, siden han har kateter. (Dette er minimalt). Jeg sa til han at han bare kan smøre på krem selv. (Dette er han fullt kapabel til selv). Men mens jeg er der, ombestemmer han seg plutselig og sier at jeg skal gjøre det. (Han har ikke noe vedtak på dette, tror jeg).

 

Nå er det ikke slik at jeg ikke kan gjøre det. Jeg kan jo det. Jeg har satt inn kateter på menn, så jeg er ikke noe ukomfortabel med slikt.

 

Jeg la på en tynn stripe, og sa at det holdt. Men han insisterte likevel på at jeg skulle smøre det ut. Jeg sa at det kunne han jo klare selv, men han insistere på at jeg skulle gjøre det. Så jeg gjorde det. Det var gjort på noen sekunder.

 

Nå tenker kanskje noen av dere: 'men, hva er problemet?'. Problemet var egentlig bare situasjonen. At det virket litt som om han ville at jeg skulle gjøre det, fordi han ønsket å bli 'tatt på' av ei ung jente. Jeg føler jeg så det litt på blikket hans.. Og det var ubehagelig. Jeg følte meg litt sånn utnytta. Føler det ikke akkurat som er overgrep, altså. Men har en litt vond klump i magen. Det gikk jo greit, hans kone sto rett ved siden av og så på.

 

Sikkert noen som kommer til å trekke på skuldrene av dette, men jeg kan ikke noe for hvordan jeg føler det. Jeg kan ta nedentil på menn, men akkurat situasjonen var litt sånn 'på kanten'. Jeg er så lite standhaftig, altså..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Sonja

Jeg pleier å si at de må gjøre det selv, men det er kanskje ubehagelig når man er ung og usikker. Dette er noe som kommer seg med tiden, men bare vær bestemt og si på en skikkelig måte at akkurat den tingen må de gjøre selv. Hvis de begynner å krangle så pleier jeg å si at jeg er der for å hjelpe dem med de tingene de ikke klarer å utføre, men at rollen min ikke er å utføre oppgaver de selv er i stand til å gjøre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×

Important Information

Privacy Policy