Jump to content
Sykepleiediskusjon

Sykepleieryrket


mafoss

Recommended Posts

Hei hei!

 

Jeg vurderer sterk å søke meg inn på sykepleierstudiet nå til høsten, problemet er at jeg finner ingen jeg kan stille spørsmål om hvordan det faktisk er å jobbe som sykepleier. Jeg har lest en del om at det er ubekvemme arbeidstider, og at mange klager på det.

Hva er deres erfaring?

 

Jeg har så utrolig lyst til å utdanne meg som sykepleier, men finnes det andre arbeidsplasser utenom sykehjem, sykehus (altså det mest tradisjonelle). Har hørt at mange sier at dagstillinger er vanskelig å få tak i, da det er mange som vil ha dette. Tenker da litt på fremtiden, og hvordan dette blir når man eventuelt vil ha barn. Da er det jo ikke så moro å skulle jobbe kveldsskift, alle høytider og helger osv.

Noen som kan fortelle meg litt mer om dette, og alternative arbeidsplasser for sykepleiere som innebærer at man slipper å jobbe mye turnus/høytider/helger?

 

Takk på forhånd! :)

Link to comment
Share on other sites

Dagstillinger vokser ikke på trær nei, så man må belage seg på å jobbe turnus, hvertfall noen år i starten. Når det gjelder å kombinere turnusjobbing med familie er det ikke bare negativt. Jeg setter pris på å ha god tid om morgenen de dagene man har kveldsvakt, og at barna kan ta fri fra barnehage/SFO på mine fridager. De som jobber 100% 8-16 har sjeldnere mulighet til det.

 

Dersom du har skikkelig lyst til å bli sykepleier så søk, tror ikke du vil angre :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Det er vanskelig å få dagstilling og på sykehuset her har de gjort om dagstillingene på poliklinikkene slik at man må jobbe hver 3. helg på tilhørende sengepost. Selv elsker jeg å jobbe turnus. Tar gjerne en arbeidshelg for å få fri en dag midt i uka. Det er deilig når man har barn synes jeg.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy