Jump to content
Sykepleiediskusjon

Renhold under covid-19. Utføres av sykepleiere?


Guest SykepleierKAD

Recommended Posts

Guest SykepleierKAD

Hei!

Jeg jobber på en KAD-avdeling (kommunal akutt døgnenhet), hvor vi med jevne mellomrom tar i mot pasienter som må isoleres med mistanke om covid-19. I forbindelse med epidemien har vi fått beskjed om at det er oss sykepleiere som må foreta smittevask av rommet når pasient skal flyttes ut av isolat. Det vil si at vi må gå over alle kontaktflater med desinfisering, samt desinfisere gulvet, mens renholdspersonalet foretar "vanlig" utvask i etterkant av dette. Dette gjelder kun hos pasienter med mistanke eller påvist covid-19. Til vanlig er det renhold som foretar smittevask.

Det har blitt stilt spørsmål om dette til ledelsen på bakgrunn av at det både tar mye tid å gjøre dette i en allerede travel hverdag, at avdelingen har renholdspersonalet tilgjengelig som uansett må inn og foreta vask av rommet i etterkant av desinfiseringen og at det strengt tatt ikke er en sykepleieroppgave. Argumentene ledelsen har for at det skal være slik at det må spares smittevernutstyr og at det praktiseres slik på andre sykehus/avdelinger, og at derfor ikke bør praktiseres annerledes på vår avdeling. 

Så mitt spørsmål er; hvordan praktiseres dette på deres avdeling, enten det er i spesialist- eller kommunehelsetjenesten? Er det noen som har andre argumenter for/mot denne praksisen? 

Link to comment
Share on other sites

Guest Sykepleier

 Synes det er ganske håpløs begrunnelse ledelsen kommer med. Nå må man ikke misbruke sykepleier-ressursene. Det er da ingen god begrunnelse at slik gjøres det andre steder og at dere må spare på smittevernutstyr når en renholder uansett må inn på rommet og foreta en vask. Er ikke renholdspersonalet deres opplært til smittevask? Hvordan gjøres det ved smittevask etter andre infeksjoner enn covid -19? Synes dere  bør ta det opp på et avdelingsmøte. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy