Jump to content
Sykepleiediskusjon

veneport


Guest spl

Recommended Posts

Hei!

 

Er nyutdannet sykepleier i hjemmetjenesten, og det er en pasient som får parenteral ernæring hver natt. Denne pasienten har hickmankateter (altså tunnelert under huden). Det skal skylles med NaCl både ved oppkobling og nedkobling, samt heprainlår ved nedkobling. Det skal også aspireres ved oppkobling for å se at veneporten sitter riktig, altså om man får blodsvar. Nålen i veneporten skal skiftes en gang i uken, men i ett par mnd har vi ikke fått blodsvar ved aspirering, men etter å kontaktet sykehus, fikk vi beskjed om å fortsette på samme måte så det gikk greit å skylle gjennom og at det ikke er hevelse rundt veneporten.

 

Men de siste dager er det noen av personal som synes det er litt mer motstand ved gjennomsylling enn tidligere. Jeg selv synes det går greit, har ikke tenkt noe over det.

 

Vi hadde vel tydelig sett det hvis ernæringen ikke kom inn i blodåra?

Allikevel skal vi kontakte sykehus, og høre om hva som skal gjøres, evt skjekke veneporten.

 

 

Hadde vært greit å høre deres erfaringer/kunnskap =)

Link to comment
Share on other sites

Dere hadde sett det veldig tydelig om ernæringen ikke kom inn ja, fordi det er svært smertefullt å få noe subcutant som skal gå intravenøst. Men jeg ville hørt med sykehuset ja, det kan være at noen av kateterene innvendig har forskjøvet seg og ligger inntil en årevegg f.eks.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy