Jump to content
Sykepleiediskusjon

sol

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

 1. Er det noen som vet sånn ca hva man kan ligge på i timeslønn som sykepleier for vikarbyrå?
 2. sol

  EKG-oppkobling

  Ok, så da har det ikke så mye å si om jeg setter den første i 3. eller i 4. intercostal rom, eller om det sitter oppe på ribbeinet e.l? Så lenge alle elektrodene er plassert sånn ca på rett plass?
 3. sol

  EKG-oppkobling

  Jeg har store problemer med å lære meg å feste EKG-elektrodene!! Jeg klarer bare ikke kjenne hvor disse hulrommene mellom ribbeina er som man skal gå etter! Syns det er kjempevanskelig. Er det noen som har noen knep på lur? Jeg ser jo at noen av de godt øvede bare setter de på plass på øyesyn, uten å kjenne etter... De får det til å se så lett ut! Hjelp anyone! Veldig takknemlig for svar.
 4. Takk for svar! Alltid litt skummelt å skulle begynne på nytt sted med noe man ikke har erfaring fra!
 5. Jeg bare lurer litt på om noen her har erfaring med å jobbe på legevakt jeg? Og hva syns dere i så fall om det? Jeg har fått tilbud om å vikariere på en legevakt, da først og fremst med å betjene innkommende samtaler samt skranke... Har man noen "manual" å gå etter når pasienter ringer inn og lurer på noe - en veileder som hjelper deg å vite hvem som bør komme inn til legevakta for en undersøkelse osv?
 6. Det er ikke så ofte hos oss heller, men det er en liten trøst når man først står midt oppi en slik vakt. Og da noe akutt skjer på en avdeling hvor man ikke er kjent.
 7. For meg er dette også uhørt - og når jeg føler at jeg ikke kan gjøre min jobb på en forsvarlig måte så sier jeg fra. Dessverre så er det mange sykepleiere hos oss som bare gjør som de får beskjed om, de tenker at "det er bare slik det er ", og så krysser de fingrene for at det går bra. Jeg kunne ønske vi generellt var flinkere til å si fra når noe ikke føles rett - jeg tror vi sykepleiere har en tendens til å finne oss i for mye. Jeg har sagt fra at dette føles ikke greit for meg, og har meldt min bekymring ang denne vakta det nå er snakk om - og om de ikke møter meg på det og noe er galt så har ihverfall jeg sagt fra!
 8. Det er ikke nattvakter, mulig det jeg skrev om at jeg ikke sov godt på natta kunne misforstås ;o) Hadde det vært på natt hadde det nå enda gått an - det skjer som regel mye mer på dagtid - og disse vaktene jeg skriver om er på dag og kveld. Min overordnede er forsåvidt enig med meg, men det hjelper ikke når andre avdelingsledere ikke følger samme regler og gir sine sykepleiere fri til tross for at det betyr at EN sykepleier sitter igjen med hele huset. MIN sjef ville ikke gjort det. Godt å høre at flere syns det høres uforsvarlig ut.
 9. Vet ikke om det er mange som jobber på sykehjem her, men av dere som gjør det - har dere ofte utvidet ansvar for andre avdelinger enn deres egen? Hender det at dere er eneste sykepleier på "huset" med ansvar for absolutt alle beboere, kjente og ukjente? Jeg syns dette er en skikkelig uting, og at det skulle være nelt unødvendig å utsette både pasienter og sykepleier for dette. Jeg har selv fra tid til annen utvidet ansvar for over 70 pasienter, hvorav jeg ikke kjenner 50 av dem på noen som helst måte. Det er da en lett blanding av hjelpepleiere og assistenter på på alle avdelinger. For meg er dette uansvarlig, og jeg sover dårlig om natta når jeg vet jeg skal på en slik vakt. Hvor mange pasienter er det forsvarlig at EN sykepleier har ansvar for? Man må tenke på at en gjennomsitts sykehjemsbeboer har faktisk ganske kompliserte sykdomsbilder.... Hva tenker dere andre rundt dette - både sykehjemssykepleiere og andre??
 10. Vet du Beth, det kunne ha vært meg som skrev ditt innlegg. Jeg har hatt (og har tildels ennå) det på samme måte som du beskriver. Permisjoner, langtidssykemeldinger og ubesatte sykepleierstillinger som gjør at jeg i lange perioder har vært fryktelig alene med alt. Og da mener jeg alt. I tillegg har det vært en hektisk tid med unormalt mange terminale og dødsfall, noe som jo krever mye av en sykepleier. Når man da i tillegg opplever baksnakking fra hjelpepleiere og assistenter om at man er mye ute av avdelingen (for å ordne papirer, ringe leger, pårørendesamtaler,bestilling av medisiner, forberede den døendes siste fase godt osv) så mister man helt piffen. Man blir utladet, og man blir veldig lei. Det er vondt. Så du har min fulle sympati. 6 ukers sykemelding høres jo ut som et godt pusterom, et pusterom hvor du kanskje skal tenke litt på om du skal se deg om etter ny stilling e.l. Arbeidsgiveren din må vel i løpet av disse 6 ukene ta en samtale med deg om det er noe på arbeidsplassen som kan tilrettelegges bedre for at du skal kunne komme tilbake på jobb? Er det ikke en regel på det? Da har du muligheten til å si hva du syns er vanskelig. Har du en urimelig og vanskelig sjef - så finn deg en ny jobb! Ingen skal ha det vondt på jobb. For min del så har jeg en fantastisk flott avd.leder, og forsåvidt også en god virksomhetssjef, som løftet meg opp litt både lønnsmessig og stillingsmessig da jeg ga uttrykk for min misnøye og for at jeg tenker på å skifte jobb. Og det hjalp jo noe på motivasjonen der og da, men det er fortsatt mye som gjør at jeg hele tiden har i tankene at jeg nok skifter jobb om ikke altfor lenge... Det er tungt å være sykepleier på sykehjem, har jeg fått erfare.
 11. Jeg har heller ingen erfaring med bruk av stetoskop - det var liksom legen sitt verktøy på kirurgen der jeg jobbet før, med unntak av BT-målinger da. Nå jobber jeg på sykehjem, og jeg ser absolutt nytten av å kunne bruke stetoskop mer aktivt der. Har kjempelyst å lære det, og har bestemt meg for å bruke det endel framover for å lære meg å høre forskjeller fra frisk til syk der hvor det kan høres med stetoskop. Om noen har tips og råd om hvordan man skal gå fram for å bli god på dette tas det imot med stor takk!
 12. Jeg vil tro sykehjem er det enkleste stedet å få jobb, det og i hjemmesykepleien kanskje. På sykehjem sliter de fleste kommuner med å rekruttere sykepleiere, og det kan være mange årsaker til det. Det at det er lett å få jobb der betyr imidlertid ikke at det er en enkel jobb, tvert i mot. Man står mye alene med ansvar for svært syke mennesker, og å ha litt erfaring med seg er et stort pluss for en selv. Jeg startet på en kirurgisk canceravdeling, som ble regnet for å være et populært sted. Fikk jobb der rett etter studiet, og hadde 5-6 fantastiske, lærerike år der. Anbefaler egentlig alle å starte opp på sykehus jeg da, for der er man flere sykepleiere og man har alltid en lege lett tilgjengelig. Men det er selvsagt også på sykehus det er flest søkere. Jeg ville som nyutdannet ha søkt meg til sykehus, enten en medisinsk eller kirurgisk avdeling.
 13. sol

  Helligdagsturnus

  Det var visst ikke noen "ny" lov/bestemmelse, men det var først i år at denne regelen har vært "flagget" sterkt av forbundet i vår kommune. I følge sjefen vår har faktisk den som jobber disse to vaktene i turnusen sin rett på fri begge dager.... Merkelig at ingen har tatt tak i dette før syns nå jeg, for det å jobbe julaften og 1.juledag er jo ikke akkurat noe de fleste gjør med glede... Og dette med egen juleturnus skal tas opp på "huset" til året, for det er så urettferdig at noen (de i store stillinger) alltid må jobbe mens andre slipper unna år etter år.
 14. sol

  Helligdagsturnus

  Beth - den regelen er ny fra i år skjønte jeg, siden man fra i år får helligdagstillegg fra et tidligere klokkeslett på julaften enn tidligere. Dermed blir det for mange helligdagstimer i strekk, og man har da krav på fri begge vaktene. Om man altså jobber kveld julaften og dag 1.dag. Jeg spurte sjefen ang nyttårsaften, og om samme regel gjelder da - men det gjør det visst ikke. Sjefen min pleier å være rimelig godt oppdatert, så dette stemmer nok - og jeg vil jo tro det gjelder alle og ikke bare vår kommune....?
 15. Jeg er fryktelig dårlig informert om lover og regler for helligdagsjobb-regler o.l., så jeg tenkte kanskje noen her er mer orientert! Jeg har en kollega som aldri har måttet jobbe jul, det har bare aldri falt på hennes vakter i turnus - hun har en liten stilling. I år står hun på både aftenvakt julaften, og dagvakt 1.juledag. Jeg hadde en prat med sjefen ang jula, og da sa hun at hun etter reglene (nye regler? hun kan ha sagt det) antagelig må gi denne sykepleieren fri. BEGGE vaktene. Fordi helligdagen er startet da hun skal gå på kl 15.30 på julaften, og man da ser julaften og 1.juledag under ett - som en eneste lang helligdagsvakt. Og da blir det for mange timer! Det gikk ikke å da bare gi henne fri en av disse to vaktene, hun ville få fri begge. Så da må noen av oss andre som ikke jobber samme vaktene faktisk ta det istedet!!!! Er det virkelig slik? Det syns jeg var blodig urettferdig. Selvsagt fint for denne sykepleieren da men... Og vil isåfall det samme gjelde for de som jobber kveldsvakt nyttårsaften og dagvakt 1.nyttårsdag?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy