Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content Count

  3,349
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

77,741 profile views
 1. Jeg hadde gjort det samme som deg. Vet ikke hva mer du kan gjøre. Du har i hvert fall sagt klart i fra.
 2. Jeg tenker at når en slik liten koagel løsner kan det gi smerter fordi man må ofte presse litt hardt for å få den til å løsne. Da det kan kjennes ubehagelig når væske settes fort inn i åren. Jeg liker heller ikke å skylle en slik liten propp inn i sirkulasjonen, men vet at det gjøres mye. Har også sett på PVKer jeg har seponert at det enkelte ganger henger en blodkoagel i og utenfor kateteret. Jeg ville satt en tilbakeslagsventil og vurdert å sette heparinlås. Hadde diskutert med legen om det var forsvarlig i tillegg til Fragminen hun allerede får. Nå ser jeg at den har ligget i 3 døgn så jeg ville nok først seponert PVKen og lagt inn en ny og se om problemet forsvant. For hvis MariusM sin teori stemmer, at den ligger inn mot åreveggen vil vel trolig problemet være løst med en ny PVK.
 3. https://www.sykepleienjobb.no/jobb/10007/behandlingshjemskonsulent/?TrackID=8
 4. Jeg har ingen kjennskap til dette medikamentet, men søkte opp i felleskatalogen og fant det jeg har sitert under her (du sikkert har lest fra før) Ut fra det som står i felleskatalogteksten og hva som er vanlig lengde på i.m. kanyler (40mm) ville jeg valgt 38mm på tynne pasienter. Jeg har jo ikke kjennskap til medikamentet så jeg vet jeg ikke hva som skjer hvis det settes s.c. Det kan være at virkningen kommer for sent og upresist (ser det er nøye observasjon av pasienten i 3 timer etter injeksjon, da er det jo viktig å vite at det er satt I.M. og ikke S.C) det kan også være at den ikke virker godt nok. Ut fra felleskatalogen ser det ut som den kan være vevsirriterende og kanskje derfor ikke må settes s.c. eller kanskje andre årsaker jeg ikke har tenkt på (har alltid irritert meg at det ikke står i felleskatalogen hva som skjer hvis man utilsiktet setter medikamenter feil, men det er en annen diskusjon ). Jeg har selv satt i.m. injeksjoner på tynne pasienter hvor jeg har truffet beinet. Tror ikke det har noen praktisk betydning. Litt usikker når det gjelder akkurat dette medikamentet, ville aspirert trukket nålen litt tilbake og aspirert igjen før jeg hadde satt injeksjonen.
 5. Velkommen hit Det er ganske mye man kan jobbe med uten tunge løft og stell. Følg med på stillingsannonser. Eksempler er administrative jobber, forskningsykepleier, leder for mestringskurs, AMK, jobbe innen psykiatrien, legevakt.
 6. Synes det er pussig at man får 0 poeng hvis man har 38 i temp og 219 i systolisk BT. Det er jo godt utenfor normalområdet.
 7. Har ingen videreutdanning, men kan ikke se at du vil miste mye av det sykepleiefaglige hvis du jobber som lærer. Det er vel nettopp det du skal undervise i og må jo holde deg oppdatert. Hvis du er redd for å miste erfaringen med praksisfeltet kan du ta noen ekstravakter en gang i blant. Kjenner sykepleierlærere som nettopp har gjort det eller hatt en liten tilleggstilling for å få pasientkontakten.
 8. Prøvde å søke litt rundt, som du også sikkert har gjort Fant ikke ut av det. Men 20mg/ml gir kanskje flere bivirkninger og brukes kun når det er stor fare for infeksjon? Håper noen som vet svarer.
 9. Velkommen hit Har ingen erfaring med å jobbe på sykehjem, men har dere ikke en liste over hvilke medisiner dere kan gi uten å kontakte lege?
 10. Høres veldig fornuftig ut og gir absolutt mening! Takk!
 11. Ja da synes jeg det høres pussig ut. Håper noen her i forumet vet noe om lovverket rundt dette.
 12. Aner ikke. En ting er å bli pålagt noen nattevakter i turnusen (vet heller ikke om det er lov da), men nattevakt- stilling høres merkelig ut. Uansett er det ingen god personalpolitikk å tvinge noen over i nattevakt-stilling. Det er mange det ikke passer for av både familiære og fysiske grunner. Kan ikke forstå at det er lov. Har du sett i arbeidskontrakten din?
 13. Jeg leser om et syndrom der det står: Forløpet er ofte monofasisk https://nevrologi.legehandboka.no/handboken/sykdommer/cerebrovaskulare-sykdommer/sykdommer-og-symptomer/reversibel-cerebral-vasokonstriksjons-syndrom-rcvs/ Hva betyr monfasisk i denne sammenhengen?
 14. Til pasienter som får hodepine etter spinalpunksjon anbefales det å innta koffein. Noen som vet hvorfor det kan hjelpe?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy