Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content Count

  3,314
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

77,416 profile views
 1. Fokuset i media den siste tiden har vært veldig negativt. Sikkert viktig å få frem, men synes ikke du skal la deg skremme. Tror de fleste her er fornøyd med yrkesvalget sitt. Veldig mye positivt også å si om det å være sykepleier Fant denne i Sykepleien: https://sykepleien.no/meninger/innspill/2019/05/selg-heller-sykepleieryrket
 2. Ja det står endel om dette og det er jo synd man blir skremt, men det er jo ikke rart. Mange steder man kan jobbe som sykepleier og det stemmer at noen steder er det hardt arbeidspress. Det de fleste klager over disse stedene er at de ikke får gitt den pleien de ønsker, så det er bra det sies ifra. Det finnes også steder der det er mye roligere. Sikker på at du finner en plass som vil passe for deg når du er ferdigutdannet. Mitt tips er å gå for det hvis det er dette du ønsker og ikke la dette negative snakket forstyrre deg i ditt valg. Veldig mange sykepleiere som trives godt i jobben sin og er glade for sitt valg.
 3. Nysgjerrig på om det er noe spesielt du tenker på angående det negative snakket om yrket?
 4. Velkommen hit i forumet! Krysser fingre for at du kommer inn
 5. Ser nå at flere av de ansatte er blitt vaksinert. Det skumle er at man også kan smittes ved slikking ikke bare bitt. I 2000 døde en svenske av rabies etter å ha blitt slikket av en hund i Thailand. Hun var sikkert ikke klar over at man kan bli smittet etter å ha blitt slikket. Ser at det anbefales å vaksinere seg ved reise til enkelte land i Asia og Afrika. Men er ikke det litt unødvendig hvis man ikke kommer i direkte kontakt med dyr? En kuriositet er at i USA anbefaler de å vaksinere seg mot rabies hvis man skal reise til Norge. Denne anbefalingen kom i 2015 etter at man fant en død flaggermus i Valdres som var smittet med flaggermusrabies.
 6. Trodde ikke mennesker kunne smitte hverandre med rabies, men i medisinsk leksikon står det at det er en potensiell fare for at pleiepersonell kan smittes via spytt. Mon tro om sykepleierene som steller rabiespasienten i Førde er blitt vaksinert. Har hørt av veterinærer som har vaksinert seg at de fikk mange ubehagelige bivirkninger, så det er ikke bare bare med en slik vaksine. I Norge vil en pasient med rabies bli lagt under intensiv behandling. Dette vil omfatte respiratorbehandling, vaksinasjon, immunglobulinbehandling, smertestillende og beroligende legemidler. Formålet med behandlingen vil først og fremst være å lindre pasientens symptomer og plager. Spytt fra pasienter med rabies er potensielt smittsomt, og pleiepersonalet må derfor være vaksinert og må følge strenge regler for å unngå kontaktsmitte. https://sml.snl.no/rabies
 7. Ser her at man kan få kortet ned medisinstudiet i Polen til 4 år hvis man har en bachelorgrad i biologi, kjemi og fysikk https://www.studentum.no/skole/agder-vitenskapsakademi/poznan-university-of-medical-sciences/medisin-profesjonsstudium-pa-engelsk-4-ar-408257 Sykepleie står ikke nevnt. Synes det høres riktigere ut at det kun gjelder de overnevnte fagene. Men ser det står nevnt på noen forum at sykepleiere kan ta medisin 4-årsprogram i Polen, men tror det kan være en gammel ordning. Finner ikke noe på lenkene som er lagt ut.
 8. Ingen erfaring med dette, men det er endel muligheter og sikkert spennende. Du vil blant annet kunne jobbe med rus og psykiatri, på psykiatriske avdelinger på sykehus, distriktpsykiatriske sentere, legevakt, hjemmetjenesten, helsestasjon for ungdom. Ellers har jeg sett at det av og til søkes etter psykiatriske sykepleiere i somatikken.
 9. Ingen personlig erfaring med dette, men fant en informativ side https://studenttorget.no/index.php?show=4793&expand=4631,4793&artikkelid=9835 Her står det blant annet hvordan det foregår og hva du bør forberede deg på. Lykke til!
 10. Yoga og meditasjon kan hjelpe mye. Anbefaler å begynne på et kurs for å lære dette skikkelig slik at du får fult utbytte.
 11. Jeg så det samme før i dag Men de nevner at man skal skylle med pulserende teknikk og avslutte skyllingen med positivt-trykk-teknikk. Dette er vel for å unngå at det skal gå tett. Jeg har ingen erfaring med disse teknikkene, men høres lurt ut.
 12. Det betyr at etter avsluttet infusjon/injeksjon skal du skylle med Nacl 9mg/ml. 10ml pleier å være nok. Etter denne gjennomskyllingen setter du 1-2 ml heparin 100 IE. Det blir da liggende som en lås i venekateteret som skal forhindre trombedannelser. Brukes venekateret hyppig er det min erfaring at det holder å skylle med Nacl 9mg/ml etter hver infusjon. Men ser i denne artikkelen at det anbefales heparinlås hvis det er mer enn 6 timer til neste infusjon. Kanskje nye retningslinjer nå, ser at artikkelen er fra 2009. https://sykepleien.no/forskning/2009/03/stell-og-fjerning-av-perifer-venekanyle
 13. Interessant det du forteller at du ikke blir redd, men du besvimer likevel. Hva skjer når du ser blod, går det greit? Ja slike erfaringer kommer godt med når man møter pasienter i samme situasjon.
 14. Ser i Dagens Medisin at ozonert vann er mer effektivt enn håndsprit. Kanskje vi har fått den tredje form for håndhygiene. https://www.dagensmedisin.no/artikler/2019/04/16/mener-vann-med-ozongass-er-like-bra-som-handsprit/ Spennende. Hvis det også virker mot Norovirus og Clostridium Difficile, så har vi kanskje utkonkurrert håndspriten.?
 15. Pussig at du mistet den vakten, forstår at det var kjipt. Vet ikke noe om lover eller regler rundt dette, men jeg ville bare spurt sjefen om hvorfor den vakten var byttet bort. Det må nesten ha skjedd en feil eller misforståelse. Da jeg jobbet på sykehus hadde vi påsketurnus, men i pinsen og 17 mai helgen gikk turnusen som normalt.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy