Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content Count

  3,180
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

76,647 profile views
 1. Cathrine

  Alvorlige reaksjoner ved blodtransfusjon

  To sykepleiere ga feil blod til nyfødt. Statens helsetilsyn valgte å ikke gi advarsel sykepleierne, men har lagt ut saken da de mener det har et læringspotensiale. Saken på Helsetilsynets sider https://www.helsetilsynet.no/tilsyn/tilsynssaker/ga-blod-til-feil-pasient-paa-nyfoedtintensiv-pliktbrudd-av-sykepleier/
 2. En sakprosabok om sykepleie som står omtalt i Sykepleien https://sykepleien.no/2018/09/vi-ma-snakke-om-sykepleie-sa-folk-forstar Fikk lyst til å lese den, så nå er den kjøpt Noen her som har lest den?
 3. Cathrine

  Kommunikasjon med demente som har svekket hørsel

  Huff, dette var da leit. Håper du likevel har lært mye etter alt det du har lest og at det blir bedre på den nye avdelingen. Hadde vært spennende å høre om du fant noen konkrete råd om hvordan kommunisere med demente som har nedsatt hørsel? Synes det var en interessant problemstilling.
 4. De bør kastes etter anbrudd. Her er en veileder fra legemiddelverket på hvor lenge sterile legemidler holder etter anbrudd: https://legemiddelverket.no/godkjenning/nls/oppbevaring/oppbevaringstider-og-veiledende-brukstid-for-sterile-legemidler-etter-anbrudd#veiledende-brukstider-for-sterile-legemidler-etter-anbrudd
 5. Cathrine

  spinalprøve

  Takk for oppdatering! Leit det ikke har gitt seg, men godt det sjekkes opp. Håper vi får vite hva den endelige konklusjonen ble.
 6. Cathrine

  Videreutdanning som gir dagjobb!!

  Som spesialsykepleier vil man lettere få jobb poliklinikker og fagavdelinger. Eksempelvis operasjonsykepleier kreftsykepleier, diabetessykepleier, psykiatrisksykepleier for å nevne noen.
 7. Cathrine

  Kommunikasjon med demente som har svekket hørsel

  Jeg kan ikke så mye om demens, men det høres fornuftig ut at de med dårlig hørsel får større problemer med å forstå hva man sier. Men jeg er litt usikker på hvor mye de forstår av skriftspråk, uten at jeg skal uttale sikkert om dette. Har du prøvd? Alternativt er kanskje å vise bilder, tegninger?
 8. Cathrine

  Sykepleiere får legeoppgaver

  Hyggelig du likte tråden Dette var interessant: Forskning viser også at leger bare klarer å ha fokus på 6-7 pasienter. Vet du noe mer om dette? Var det inneliggende pasienter? Tenker noe av det samme må gjelde sykepleiere. Men uansett viser det hvor viktig det er at de ulike profesjonene gjør det de faktisk er utlærte til og delegerer videre det andre kan gjøre.
 9. Aldri jobbet på sykehjem, kun sykehus. Der var det kun sykepleiere og hjelpepleiere og alle målte BT. Men assistenter blir jo noe annet. Hadde vært interessant å høre hva som var for- og motargumenter for at de ikke skal kunne ta BT. En ting er å lære det rent teknisk, men det er også noe med å vurdere pasienten klinisk.
 10. Cathrine

  spinalprøve

  Jeg har hatt en pasient som hadde smerte ved innstikksstedet i lang tid, uten at det var tilkommet noen komplikasjoner, men tror ikke det er så vanlig. Anbefaler å ta kontakt med den legen som utførte spinalpunksjonen, og hold oss gjerne oppdatert
 11. Cathrine

  Bruker dere stellefrakk?

  Gammel tråd, men drar den igang igjen. Er vi blitt flinkere til å bruke stellefrakk?
 12. Cathrine

  Veneflon

  Denne tråden er blitt splittet. Den andre tråden finner dere her:
 13. Cathrine

  Sykepleie i Sverige

  Har ingen erfaring, men tror man kan jobbe som sykepleier i Sverige med norsk autorisasjon. Fant denne nettsiden (ingen kjennskap til den) der utlyser de noen sykepleierstillinger blant annet i Gøteborg. Man kan velge region Sverige så kommer stillingene opp. Ser det kun er vikariater på denne siden. https://centriccare.eu/nb/jobbe-for-oss/yrker/sykepleier/
 14. I USA hat vært vanlig at sykepleiere gjør en systematisk klinisk undersøkelse og vurdering av pasienten. Synes det er positivt at man også har begynt med det i Norge. Noen som har erfaring med dette?
 15. Cathrine

  Å ødelegge et liv..

  Synes det er ekstra ille at en lege (som denne alternative behandleren er) kunne gå igang med slik behandling og si det kun var forkalkninger. Det gjør saken ekstra alvorlig. Men uansett er slike saker alvorlige.
×

Important Information

Privacy Policy