Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content Count

  3,362
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

77,898 profile views
 1. Jeg var ute av jobb i 2 år. Hadde permisjon, slik at jeg gikk tilbake til min gamle jobb. Det gikk helt greit. Jeg ville i din situasjon søkt jobb et sted du har endel erfaring fra. Lettere da å få jobb på grunn av tidligere erfaring. Tror også du vil føle det mindre stressende å jobbe et sted fast enn tilkallingsvikar. Men får du ikke jobb, hadde jeg absolutt startet som tilkallingsvikar. Da vil det mye lettere å få fats jobb etterpå. Jeg ville da valgt et sted du kunne tenke deg å jobbe fast, enten det er sykehus eller sykehjem.
 2. Hmm... Jeg får kanskje rette det til at jeg kan lukte bakteriuri https://sykepleien.no/meninger/innspill/2019/10/verken-sykepleiere-eller-andre-kan-lukte-en-urinveisinfeksjon?fbclid=IwAR1sEdklNk3zIT2RXcIR2SO3810BeHP3cS8uL75JJ1oAaCftOC05unwcuos&cid=sm8601112502
 3. https://helsenorge.no/ekspertpanelet Ekspertpanelet kan tilby pasienter med alvorlig sykdom med forventet kort levetid en ny vurdering av behandlingsmuligheter. Noen som har erfaring med at pasienter har fått hjelp av ekspertpanelet, og er det mye brukt?
 4. Beklager sent svar. Uten tvil ville jeg søkt på den nye jobben selv om lønnen er lavere. Man bør ikke jobbe et sted man ikke trives.
 5. Hva er forskjellen på barnesykepleie og pediatrisk sykepleie? https://sykepleien.no/2019/10/etterlyser-laerere-med-fersk-sykepleiererfaring?fbclid=IwAR2TL7fog3HKFJopApFZj5blZ79k5Utr_V5U4nnMFogdOPpTPmD_zdFwGlg
 6. https://forskning.no/biologi-sykepleie/sykepleiere-kan-lukte-urinveisinfeksjon/1565447 I artikkelen jeg linker til står det at sykepleiere kan lukte UVI og Clostridium difficile. Ja det kan jeg også Tenkte på dette og kom på at det er mye vi kan lukte oss frem til. Jeg kan i hvertfall lukte melena, gardnerella , UVI, CD. Hadde vært spennende å se hva dere kan lukte.
 7. Har aldri jobbet på sykehjem eller i hjemmesykepleien, men tenker ved kjent angina og hvis symptomene ikke er annerledes eller verre enn de pleier å være, ville jeg gitt nitroglycerin. Hvis den ikke hadde effekt etter 5 minutter ville jeg ringt 113. Men hadde jeg følt meg usikker hadde jeg ringt og konferert med legevakten. Tenker denne veilederen for pasienter med kjent angina kan være et kjekt utgangspunkt i vurderingen om når man bør ta kontakt med legevakt eller ringt 113: Kontakt helsepersonell dersom du opplever at smertene/ubehaget er forskjellig, eller kanskje sterkere, enn hva du er vant med. F.eks. Hvis mindre anstrengelser skal til for å utløse anfall Hvis anfallet kommer under hvile Hvis hvile ikke hjelper Hvis nitroglycerin ikke hjelper https://nhi.no/sykdommer/hjertekar/koronarsykdom/angina-pectoris-nar-soke-hjelp/
 8. Supert at du vil poste tilbakemeldingen her
 9. Søkte litt rundt og fant ut at det er lite studier på oppbevaring av legemidler i ikke originalemballasje. For å være på den sikre siden bør man ikke oppbevare legemidler i sprøyte, både med tanke på kjemiske og mikrobiologiske forhold. Står endel om det her: https://www.farmatid.no/artikler/oppbevaring-av-legemidler-sproyte-viktige-faktorer-ved-vurdering
 10. Ja jeg tenker på alle ampuller. Rester bør vel kastes og ikke oppbevares i sprøyte, i hvert fall ikke over tid. Legemidler generelt som er sterile bør også oppbevares kjølig etter anbrudd. Altså ingen gode forhold på et nattbord slik man ofte ser. Men hvis jeg har gitt morfin iv og titrerer dosen har jeg det liggende klar i en sprøyte en times tid.
 11. Jeg ville endret problemstilligen litt. Tror jeg ville fjernet tid, og heller tatt det med som et moment i oppgaven under drøftingen. Litt usikker på hva du mener med trygghet. Mener du at sykepleieren føler seg trygg i samhandlingen med pasienten og på den måten utstråler trygghet i rollen? Kanskje like greit å droppe trygghet også i problemstillingen?
 12. Jeg hadde gjort det samme som deg. Vet ikke hva mer du kan gjøre. Du har i hvert fall sagt klart i fra.
 13. Jeg tenker at når en slik liten koagel løsner kan det gi smerter fordi man må ofte presse litt hardt for å få den til å løsne. Da det kan kjennes ubehagelig når væske settes fort inn i åren. Jeg liker heller ikke å skylle en slik liten propp inn i sirkulasjonen, men vet at det gjøres mye. Har også sett på PVKer jeg har seponert at det enkelte ganger henger en blodkoagel i og utenfor kateteret. Jeg ville satt en tilbakeslagsventil og vurdert å sette heparinlås. Hadde diskutert med legen om det var forsvarlig i tillegg til Fragminen hun allerede får. Nå ser jeg at den har ligget i 3 døgn så jeg ville nok først seponert PVKen og lagt inn en ny og se om problemet forsvant. For hvis MariusM sin teori stemmer, at den ligger inn mot åreveggen vil vel trolig problemet være løst med en ny PVK.
 14. https://www.sykepleienjobb.no/jobb/10007/behandlingshjemskonsulent/?TrackID=8
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy