Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content Count

  3,269
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

77,062 profile views
 1. Cathrine

  Har Klorheksidin effekt mot HIV-virus?

  Ja da forstår jeg at du må vite om det har effekt mot HIV Ser at det overalt anbefales å bruke klorheksidin ved stikkskader, slik du også skrev innledningsvis. Hvis du ikke finner ut av dette og får spørsmål om dette til eksamen, ville jeg skrevet at det har effekt mot HIV og henvist til Legemiddelhåndboka. Vet ikke hva du har kommet frem til. Men ser det ikke ut som at det står flere steder at det har effekt, enn ikke?
 2. Cathrine

  Bachelor ALS

  Ingen erfaring å dele, men her må det jo være mye å skrive om! Ta en titt på disse: https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=bachelor+sykepleie+als&ie=UTF-8&oe=UTF-8
 3. Cathrine

  Bachelor

  Velkommen hit Kanskje det hjelper å sortere litt, selv om du ikke brenner for noe spesielt. Tenk på hva som ikke interesserer deg så mye, og hva som kan være interessant.
 4. Cathrine

  Har Klorheksidin effekt mot HIV-virus?

  Enig at dette ble forvirrende. Søkte litt og fant dette: Dette skriver RELIS: Som du nevnte skriver legemiddelhåndboken at det har effekt mot virus, nevner da blant annet HIV, men ikke Hepatitt virus: Vet ikke om du ble noe klokere. Men ut fra det jeg fant, tenker jeg det er fornuftig å bruke klorheksidin ved rensing av stikkskader.
 5. Ingen ting å grue deg for. Du er der for å lære, ikke arbeidskraft. Selv om avdelingen har et høyt tempo får du dine pasienter å forholde deg til. Det blir sikkert en spennende tid og mye å lære. Lykke til!
 6. Hørte i dag at man kan bruke kloramfenikol øyedråper i behandling av sinusitt. Det var nytt for meg, men ser det står om det her: https://tidsskriftet.no/2013/10/originalartikkel/kloramfenikol-oyedraper-i-behandling-av-maxillarsinusittliknende-plager
 7. Cathrine

  Karakterkrav - master

  Tror de fleste krever C i snitt, og ett til toårs arbeidserfaring som sykepleier. I praksis vil nok kravet være høyere på endel av utdanningene. Jordmor har hatt et høyt snitt i mange år. På HIOA var poenggrensen 8,70 ved siste opptak.
 8. Cathrine

  Jobber noen med spiseforstyrrelser?

  Har ingen erfaring, men vil bare tipse om denne episoden i "Helene sjekker inn" https://tv.nrk.no/serie/helene-sjekker-inn/2016/MDHP12007516
 9. En artikkel i Sykepleien i dag. En politietterforsker skriver hvorfor sykepleie er et maskulint yrke. Vil tro mange mannlige sykepleiere er enig i dette. Håper trådstarter leser dette, og at det gjør det lettere å velge sykepleie. Vil legge til at vi trenger flere menn i dette yrke, og det er ikke så feminint som enkelte tror!
 10. Cathrine

  Soving på nattevakt

  Ja når man er 5 på jobb og det er lite å gjøre høres det ut som en god løsning. Når man kun er 2 på jobb synes jeg ikke det er akseptabelt, selv om den ene er våken. Enda verre er det hvis begge hviler, vi vet jo alle hvor fort man plutselig kan sovne. Jeg synes du bør ta det opp på et personalmøte. Trenger ikke navngi noen, men ta det opp som en problemstilling. På den måten får man klare regler på hva som er akseptabelt.
 11. Spennende! Her er 10 forskjellige podkaster for sykepleiere: https://sykepleien.no/2018/12/10-podkaster-sykepleiere
 12. Cathrine

  Soving på nattevakt

  Velkommen hit Helt enig med deg man sover ikke på nattevakt. Man legger seg heller ikke ned, da man risikerer å sovne. Tror det har vært noen tilsynssaker også, hvor sykepleiere har sovet på nattevakt. Nå forteller du at det var stille og rolig på avdelingen, men det holder ikke. Så lenge man ikke er ansatt i en stilling som sovende eller hvilende nattevakt kan man ikke legge seg ned på.
 13. Cathrine

  Hurtigvirkende insulin

  Jeg ville ventet 3 timer.
 14. Cathrine

  diare ved lungebetennelse

  Vet du hvilket agens som har forårsaket denne pneumonien? Influensa og Legionella kan gi diare.
 15. Cathrine

  Mannlig sykepleier. Men vil bytte yrke

  Velkommen hit Leit at du mistrives som sykepleier. Det føste jeg tenker når jeg leser innlegget ditt er om du kun har jobbet i hjemmesykepleien? Det finnes jo mange muligheter som sykepleier og kanskje du hadde likt deg bedre et annet sted?
×

Important Information

Privacy Policy