Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content Count

  3,243
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

76,964 profile views
 1. Cathrine

  Bachelortema, psykiatri, EUPF?

  Jeg tror ikke det er for snevert. Ofte kan det være gunstig å ikke favne for bredt. Så jeg ville gått for dette Hadde tenkt litt nøyere på aldersgruppen. 16 år går inn under pediatri. Så jeg ville justert aldergruppen litt opp eller ned.
 2. Cathrine

  Sjekklister

  Interessant :) Jeg har stor tro på at slike sjekklister. Er alle der du jobber positive til dette?
 3. Cathrine

  Forhøyet CRP ved virus

  Hehe.. nå skrev jeg meg helt bort fra temaet. Hjelpes...nå skrev jeg meg helt bort fra temaet ? Innledningsvis lurte jeg jo på om det steg ved virusgastroenteritter. Tenkte det var kjekt med tanke på risiko for smitte. Men lurer også på om det stiger ved gastroenteritter forårsaket av bakterier
 4. Cathrine

  Forhøyet CRP ved virus

  Tenkte spesielt på Clostridium Difficile, moderat skal jo behandles med antibiotika. Salmonella og Campylobacter behandles vel også av og til med antibiotika, selv om det ikke er så ofte. Tenker også på pasienter som bruker cellegift og får feber og har diare. Kan det ikke da være kjekt å vite om det er virus/toxiner eller bakterier? I påvente av avføringsprøver. Tenker også hvis CRP stiger litt ved virus gastroenteritter, så kan det være kjekt å vite i forhold til smitte.
 5. Ja dette gir jo mening og passer mye bedre med tanke på den akutte kvalmen
 6. Interessant! Jeg visste ikke at bivirkningsfrekvensen var så mye høyere på eldre. Ja da bør jo NSAIDs absolutt unngås om mulig.
 7. Cathrine

  Forhøyet CRP ved virus

  Takk for svar begge to Jeg snakket med en veterinær om dette, som mente at CRP kun steg ved luftveisinfeksjoner. Det hadde jeg aldri tenkt på. Ja jeg tenker det kan ha relevans i praksis. Det er jo viktig å skille bakterielle gastroenteritter fra virus utløste gastroenteritter.
 8. Har dere erfaring med bruk av tyggegummi mot paralytisk ileus? Fant tilfeldigvis denne og synes det var interessant. Det er jo et enkelt og ufarlig tiltak:
 9. Cathrine

  Forhøyet CRP ved virus

  Ingen som vet?
 10. Leser her at årsakene ikke er helt kjent: Det står at en viktig faktor er skader i mage/tarm slimhinnen og det fører til frisetting av seretonin. Forstår bare ikke at det er årsaken til akutt kvalme etter cytostatikakur. Blir slimhinnen så fort påvirket? Kvalmen kommer da ofte allerede etter noen timer?
 11. Interessant, høres da ut som at de følger begrunnelsen til RELIS over her. Men hvorfor er ikke NSAIDs aktuelt å bruke til voksne pasienter?
 12. Ser at Relis anbefaler å ikke gi NSAIDs til kreftsyke barn. Her er begrunnelsen: Så da vil det vel også være fornuftig å ikke gi det til voksne? Hvilken erfaring har dere? Er dette kanskje en kjent sak?
 13. Så bra, bedre å isolere en gang for mye. Viser jo at det har effekt.
 14. Ante ikke at kokain og marihuana før og under graviditet kan øke risiko for bløtvevsarkom https://kreftforeningen.no/om-kreft/kreftformer/blotvevskreft/ Er det kjent for dere?
 15. Høres bra ut dette da Har dere klart å begrense utbrudd på denne måten? Er dere flinke til å isolere fort hvis en begynner å kaste opp eller får diare?
×

Important Information

Privacy Policy