Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content Count

  3,334
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

77,606 profile views
 1. Ja det er stor forskjell. Jeg slang med lenken fra legemiddelverket når vi først snakket om tarmbakterier. Sånn til informasjon
 2. Takk for at du deler deres erfaring
 3. Vet ikke, men trodde det var vanlig at hjemmesykepleien tok blodprøver ved behov.
 4. Et godt poeng dette med håndhygiene og toalettbesøk. Egentlig helt umulig å ivareta en god håndhygiene med PVK på håndbaken.
 5. Sykepleien skriver her om 14 historier der sykepleiere har måttet trå til: https://sykepleien.no/2016/06/nar-du-minst-venter-det?cid=sm3007274711&fbclid=IwAR1n68YfHfj3jfnPmwMlBb-SGvgoR2N_j8BRc4PmLYpplnxXvhoLPpqOrm8
 6. Man skal i hvert fall være forsiktig med å gi dette til kritisk syke, pasienter med dårlig immunforsvar og små barn. Det er også lite god forskning om effekten av probiotika. Fant noen linker: https://nhi.no/sykdommer/magetarm/behandling/probiotika/?page=4 https://tidsskriftet.no/2019/03/debatt/snille-bakterier-finnes-ikke https://gastroenterologen.no/2016/03/melkesyrebakterier-gjokunger-i-tarmen/ https://forskning.no/bakterier-mat-og-helse/sar-tvil-om-mat-med-snille-bakterier-er-bra-for-magen/1231789 https://legemiddelverket.no/Documents/Bivirkninger og sikkerhet/Kjære helsepersonell-brev/2017/NO_saccharomyces boulardii - DHPC_20171214_sikkerhetsinformasjon_signed.pdf
 7. Cathrine

  Vikar

  Velkommen hit Huff...dette høres ikke bra ut. Vet ikke om du har noen tanker om hvorfor du blir satt utenfor. Er det kun sosialt eller også faglig? Det første jeg tenkte på da jeg leste dette var da jeg jobbet på sykehus. Det hendte vi hadde ekstravakter som var godt voksne, som kanskje ikke hadde jobbet så mye de siste årene. Merket straks det var endel skepsis til hva disse sykepleierene kunne. De var riktignok ikke oppdatert på alt det tekniske utstyret, men de hadde jo masse erfaring. Det skal man ikke undervurdere. Utdanningen deres var heller ikke helt oppdatert i forhold til dagens standard. Tror alt det også skapte skepsis. Ganske slitsomt for de måtte på en måte bevise hva de kunne.
 8. Jammen ikke lett å holde seg oppdatert til enhver tid. Takk for link. Kan vel ikke gjøre annet enn å forholde oss til det som er sannheten nå. Det fantastiske er når gamle sannheter om hva som var usunt plutselig blir sunt. Sjokolade, kaffe, vin, ketchup, popcorn og peanøtter. Det er bare å kose seg mens man kan Og for de som ikke er så glade i fisk, så er ikke det så sunt som de trodde. Så også i artikkelen du lenket til at omega 3 ikke beskyttet mot hjertesykdom. En sannheten som snart står for fall er at probiotika skal hjelpe oss å bygge opp en sunn tarmflora. Nå tror man jo at det kan være direkte uheldig.
 9. Ja dette er også et interessant og viktig tema, men kanskje litt vanskeligere å skrive om?
 10. Gjorde nylig mine refleksjoner angående smittevern. Var hos veterinær med hunden. På inngangsdøren henger et stor skilt "Har dyret oppkast eller diare skal du straks henvende deg i resepsjonen for å bli vist til eget venterom" Du verden tenkte jeg, aldri sett noe slikt på et legekontor eller legevakt. Noen uker senere sitter jeg på legevakten. Der sitter en pasient og kaster opp midt i fellesarealet. Han virker febril og dårlig. Vel og merke har han en sic-sac han kaster opp i, men også papir han tørker seg med som blir slengt på en stol hvor det blir liggende igjen etter at pasienten er hentet av legen. Det var jo ikke akkurat imponerende med tanke på forebygging av smitte. Kan det ikke gjøres bedre?
 11. Jeg har alltid begynt med venene på håndbaken når jeg skal legge inn PVK. Dette for å spare venene høyere opp. Men ser nå at stadig flere velger vener i albuegropen som første valg. Er ikke det litt uheldig å starte så høyt oppe, med tanke på behovet for å skifte PVK og blodprøvetaking?
 12. På sykehuset på Lillehammer og Gjøvik kan pasientene velge selv hva og når de vil spise middag https://sykepleien.no/2019/06/her-velger-pasientene-middag-og-tidspunkt-selv. I følge artikkelen er dette helt nytt og foreløpig de eneste sykehusene der de gjør dette. Det stemmer ikke, det samme tilbudet får pasientene på OUS. Flere steder som har det samme tilbudet, og hvilken erfaring har dere med dette?
 13. Et viktig tema du har tenkt til skrive om. Demente har jo ofte problemer med å kunne kommunisere at de har smerter så det blir ofte underdiagnostisert og resultatet blir dårlig smertebehandling. Jeg ville skrevet om smerteevalurering og hvordan vi som sykepleiere kan bli flinkere til å fange opp smerte hos demente.
 14. Ikke jeg heller Veldig bra at dette skal tre i kraft snart. Egentlig er det bare å begynne med en gang, man kan ikke melde inn for mye.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy