Jump to content
Sykepleiediskusjon

nerinna

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

About nerinna

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 10/05/1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.sykepleierblogg.com
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Larvik
 1. Dette er en videreutdanning som vil få mulighet for master etterhvert. Vet hvertfall at høgskolen i Østfold ønsker å få til det på lik linje med intensiv og anestesi. Du blir spesialsykepleier ja og skal lønnes som det på lik linje med intensiv. ☺
 2. Det er en videreutdanning rettet mot sykepleiere som arbeider i akuttmottak. Man lærer inngående om de vanligste tilstandene vi ofte kommer borti i akuttmottak, samtidig er akuttsykepleie en slags fordypning i mange forskjellige emner fordi vi må kunne litt av alle tilstander. Men hovedsakelig hjerte- og lungesykdom. En stor del av utdanningsløpet foregår sammen med anestesi- og intensivutdanningene. Det skal læres å tolke EKG, blodgasser. Vi lærer i grunn å tolke alt i ytterste konsekvens, nettopp for å kunne være litt i forkant. Det er veldig spennende! Og jeg angrer ikke. ? hvis det er av interesse anbefaler jeg at du kikker på linken. http://www.hiof.no/studier/studietilbudet/viser-aktuelle-beskrivelser?displayitem=1929&module=studieinfo&type=katalog#/aktuelt Det trengs et større fokus på bedre kompetanse i akuttmottak, det er jo første leddet innenfor sykehuset pasienten møter, så hvorfor skal det ikke være spesialsykepleiere der også? ?
 3. Ja kanskje. Jeg lurer fordi jeg tar denne utdanningen selv og har fått spørsmål opptil flere ganger hva jeg kan gjøre med den kompetansen jeg nå får som jeg ikke kunne før? Jeg synes det er et litt rart spørsmål og få, men nei jeg vil jo ikke få en annen type jobb etter utdanning, jeg jobbet i akuttmottak og kommer fortsatt til å gjøre det videre. Og da er det mange som lurer på hva jeg skal med utdanningen? Man trenger jo bare erfaring, sier de. Vel... Etter bare noen måneder på skolebenken har jeg lært meg nye ting hver dag, som jeg aldri hadde lært meg via erfaring. Men det er det visst ikke alle som forstår. Vi har til og med mye av den samme undervisningen som anestesi og intensiv har. Det er kanskje som du sier, at den ikke er like utbredt. Ved Høgskolen i Østfold har de hatt den siden 2003, men den er ikke like godt representert på landsbasis som de andre videreutdanningene. Jeg håper den blir det da! For en høyere kompetanse i akuttmottak er absolutt nødvendig!
 4. Det er veldig få som prater om denne videreutdanningen og det kan virke som at mange mener at dette er en videreutdanning som ikke er "verdt" like mye som andre. Hva mener dere?
 5. nerinna

  Suturer

  Vi lærte dette på sykepleierstudiet fordi som du sier legen har ikke alltid tid til det selv, spesielt på legevakt. Men vi lærte det også fordi det da ville være mye lettere å skjønne hvordan de skal tas opp igjen, noe det stortsett er oss sykepleiere som gjør. Jeg har ikke fått praktisert det selv, men kan se for meg at det kan bli aktuelt i førstehjelpssituasjoner der det er langt til lege f.eks hyttetur. Det var også en situasjon lærer på studiet foreslo som en mulighet. Det er nok mest aktuelt og kunne for de som jobber med akuttmedisin og legevakt vil jeg tro.
 6. Hos oss benytter vi morfin og stesolid evt midazolam. Hos oss skjer det ofte at vi gir lindrende sedering, pga dyspnoe, lungeødem osv. Jobber på lungeavdeling. De aller fleste ønsker dette pga uroen og angsten de får. Vært borti noen få som ikke ønsker dette og det har stortsett vært unge. Jeg er veldig positiv til dette, og synes det alltid burde benyttes der man ser at vedkommende kun har kort tid igjen. Og med kort tid mener jeg dager.
 7. Dette benyttes på min avdeling. Startet opp med det for en måned siden. Har fått bare gode tilbakemeldinger, og det snakkes om å innføre det på hele sykehuset (jobber ved SiV).
 8. Dere kan følge den via facebook hvis ønskelig. Her er linken
 9. Heisann! Jeg har startet en blogg for litt siden som primært vil handle om hvordan det er å være sykepleier, politikk og saker som engasjerer i media. Følg med ved å følge linken http://www.sykepleier.blogg.no
 10. Jeg var nyutdannet i sommer og har jobbet hele sommeren på en hjerteavdeling. Trivdes veldig godt, men de hadde ikke stilling og tilby meg så jeg ble nødt til å søke andre plasser. Har omsider fått meg fast 75% stilling på lungeavdeling. Og jeg er super glad for det! Det eneste jeg er skikkelig nervøs for er det å jobbe med lungeproblematikken. Har hørt så mange andre fortelle at de synes det var kjedelig osv.. Noen som har noen erfaringer de vil dele med meg? Er selvfølgelig kjempespent og gleder meg masse, jeg har bare ikke vært borti denne pasientgruppen før.
 11. Det kan hende at det er hjemmesykepleie, men i omsorgsboliger i tilknytning til et sykehjem? Det har hvertfall jeg hatt som praksis når jeg skulle ha sykehjemspraksis i 1. året.
 12. Det er ganske stor forskjell på hvor man studerer! Til tross for at utdanningen har en nasjonal rammeplan de skal følge, så er den ikke konkret nok, slik at institusjonene har rom for "å gjøre det på sin måte". Jeg syns selv som 3. års student nå og soon to be sykepleier at det er skremmende at jeg ikke kan stole på de andre nyutdannede jeg møter har samme grunnlag som meg selv. Ikke alle institusjoner har like god tilgang på gode praksisplasser til alle heller, så da kan man ende med en praksis som ikke er relevant. Jeg håper bare så inderlig at det kan utarbeides en mindre romslig rammeplan for utdanningen og at institusjonene kan bli dratt litt i nakkehåra snart. Når man søker på utdanningen så skal det egentlig ikke være nødvendig å finne den beste institusjonen å utdanne seg ved, siden sykepleierutdanningen burde være universal uansett hvor du er.
 13. Jeg hadde overhodet ingen erfaring fra helsevesenet tidligere og har nå sommerjobb på sykehus. Men etter det jeg har hørt, så er ikke det hverdagskost.. Men det er uansett verdt et forsøk
 14. Vet om en sykepleierstudent som har det og det går helt fint! Hun er bare påpasselig med å smøre seg etter håndvask og spriting av hender som hun trodde skulle bli et problem var faktisk ikke det. Den håndspriten de har de aller fleste steder nå, tørker ikke ut hendene.
 15. Må man vente et år? Trodde det bare var slik at man ikke kunne gå opp til eksamen i 2. året før man har tatt alle eksamene fra 1. året? Noe som vil si at man kan begynne på studiet, men må ta 1. års eksamene før 2. års eksamene?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy