Jump to content
Sykepleiediskusjon

Anitra

Members
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Anitra

  1. Når man skal legge inn en veneflon...er det noen sikker måte å se forskjell på arterier og vener? Så vidt jeg har forstått ligger arterier dypere, og det er derfor lite sjanse for å sette det feil, men jeg har alikevel hørt om tilfeller der veneflonen har kommet i en vene. Er det farlig om et medikament blir satt i en arterie istedet for en vene? Og hvorfor?

     

    Jeg har lest at kun folk med KOLS og astma kan retinere Co2, men skjønner ikke at dette kan være korrekt. For hva med folk som har hemmer respirasjon ( feks ved overdose) eller bare er for slappe til å puste ordentlig, de vil jo reitnere de også? LEste dette på en ganske usikker kilde, så hadde vært takknemlig for oppklaring!

     

    Venflon:

    Du sier du har hørt om tilfeller der veneflonen har kommet i en vene.... du mener vel arterie, for venfloner bør jo absolutt B) helst legges inn i vener. Jeg kan ikke komme på noen steder på kroppen der arterien ligger sånn til at det kan skje feil, men så pleier jeg alltid å legge inn venflonen der jeg har en synelig åre... Forresten; innersiden av albuen kanskje, i en ø hjelp situasjon

  2. Er psykososiale tiltak det samme som miljøterapi? ;)

     

    Sånn cirka, tror jeg ;) men jeg tenker at miljøterapi er noe annet også, f. eks. tilrettelegging av det fysiske miljøet i avdelinger for demente, nok lys, bilder på dørene osv....?

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy