Jump to content
Sykepleiediskusjon

Victoria L

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

 1. Har lært at man kun skal trykke blodet forsiktig ned i kuvetten , og det skal ikke blandes med opptrekksrøret- Antar da det ihvertfall ikke skal ristes ! Men som sagt , følg instruksjonen som er tilhørende det apparatet dere anvender.
 2. Hei igjen ! Ja ikke sant ! Så merkelig det er ulik praksis jeg blir så «forvirret» over at det ikke er en slags nasjonal prosedyre som skal brukes overalt ! Hvorfor skal det være sånn at det gjøres så forskjellig ! Vi var aldri borti dette under mitt studie ! Jeg føler man gjør noe uforsvarlig ved å kun bruke opptrekkskanyle til for eks glassambuller osv , og ser du i felleskatalogen på nett er det illustrert fra plastampulle med morfin 10mg/Ml at man bare setter 1 Ml sprøyten ned i ampullen og trekker opp . Syntes det er krevende når man aldrinfinner et skikkelig svar på hva man skal gjøre /bruke ...
 3. Tusen takk for svar :) hva er deres forhold til filter(filterstrå) ved opptrekking . I var prosedyrene er ikke dette nevnt , men bla annet i tidsskrift for norske legeforening er det påpekt faren ved å injisere medikament som kan være forurenset med bittesmå plast / glass fragmenter ..
 4. HEI Det er alltid noe en lurer på , og jeg opplever at det blir gjort forskjell på prosedyrer etc, fra sted til sted, eller at sykepleiere gjør ting ulikt. Jeg har forsøkt innhente informasjon, men det er alikevel noe jeg ikke finner ut av , eller får tilfredstillende svar på. 1. Opptrekking av medikament fra plastampulle MORFIN (10mg/ml) I felleskatalogen er det beskrevet at man setter sprøyten rett ned i ampullen etter å ha brukket av toppen. Hvordan trekker dere opp 10 mg/ml morfin (1ml) i en 1 ml sprøyte fra plastampulle? Det kan jo komme partikler fra ampullen rett inn i sprøyten, men det er ikke beskrevet at man skal bruke filter? 2. I Felleskatalogen er Morfin plastampuller beskrevet som engangsbruk. Noen sykepleiere sier de kaster resterende medikament etter at man har trukket opp riktig mengde. Trekker opp alt (1ml) i 1 ml sprøyten og gir for eks pasienten 2,5 mg x 2 i løpet av en vakt. Kaster dere da de siste 5 mg (0,5ml) ? Kom på vakt, og da fant jeg en sprøyte med morfin i tralla, det var da gitt halvparten og morfinen var da tilbake i ambullen med sprøyten festet til ampullen. Jeg antar da at spl har trukket opp 1 ml (10 mg morfin) gitt halvparten i løpet av en vakt, for så å tømme medikamentet fra sprøyten ned i ampullen igjen. ' Hva tenker dere om dette ?? 3 Og TIPS til hvordan enkelt unngå søl / lekking av medikamentet når man trekker opp fra plastampulle. Hvordan gjør dere det helt nøyaktig ?? Trenger litt oppklaring ift dette 2.
 5. Så jeg skal knipse bort luftbobler og sprute ut overflødig medikament med injeksjonsnålen? trodde man skulle sette på injeksjonsnålen helt til slutt når sprøyten er korrekt? har jeg misforstått nå ?
 6. Nei, tror jeg forstod det bedre nå , det ble litt igjen i sprøyta, men trodde det ville bli skyvd ut i muskelen i det jeg presset stempelet ned, at altså det i sprøyte halsen + det i kanylen + de o,5 ml med medikament ville bli sprøytet inn i muskelen, ergo at det ville bli for mye medikament:P forstår ikke helt hvordan det blir igjen i sprøyten da når jeg skyver noe nedover, og all medisinen er foran, hvordan kan det bli igjen liksom? stempelet stopper ved 0 ml ja, men da tenker jeg at de 0,5 ml jeg presser ut fra sprøyten vil ta med seg det som er i sprøyte halsen og i kanylen ut i muskelen:P jeg er nok bare veldig lite smart Du er en engel som gidder hjelpe meg Tuuusen takk
 7. okey, da forstår jeg kanskje litt mer ja:) skal prøve det du sier Men jeg mener at når medikamentet mitt stopper på streken 0,5 ml, og der sprøyen begynner er det 0 ml, så er det helt nøyaktig 0,5 ml. hvis det er medikament i halsen og litt i kanylen vil det jo kanskje bli over 0,5 ml medikament, ;O hmmm, håpløs på dette, men tusen takk skal se om jeg finner ut av det:)
 8. Hei! Jeg driver å øver på å trekke opp medikament til i.m inj. Hver gang jeg gjør dette blir det litt medikament i sprøytens "hals" altså der en setter på kanylene.. det skal vel ikke være medikament der, det blir fel for mye. trekker opp 0,5 ml. hvordan kan jeg få medikamentet til å stoppe ved den svarte streken øverst og ikke fortsette oppover i halsen ig ut i kanylen??? takk for svar... har lest pps og i bøker men finner ingenting:(
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy