Jump to content
Sykepleiediskusjon

Helena

Members
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

About Helena

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg syns du har vært mer enn nøye som du sier så kommer ikke pinsetten borti såret/huden. Du kan ta det helt med ro.
 2. Kveldstillegg (etter kl 17): 56kr/t Lør/søndagstillegg: 50kr/t Jeg jobber i kommunen.
 3. Jeg tenker at det er et avvik og burde dokumenteres deretter.
 4. Jeg jobber i hjemmesykepleien. Vil påstå at ca 50% av vår tid på dagtid går til adm/medisiner/møter osv. Og resten til det som er av sykepleieoppg. Sår, injeksjoner, kateterskift osv osv. Jeg tror det er viktig å prøve å stå på krava litt på arbeidsplassen. Synliggjøre behovet for kompetansen vår. Jeg har ikke lest saken men jeg vil tippe dårlig lønn, ugunstige arbeidstider og dårlig tid på jobb er det største argumentene for å ville finne seg annet yrke. Tviler på at 50% av sykepleierne der ute er misfornøyd med faget.
 5. Dersom du ønsker å jobbe på sykehus så syns jeg du skal søke jobb på sykehus. Det er bare et vikariat du takker nei til.
 6. Ofte skal noe blandes ut i f. Eks "50-100 ml nacl" fyller man settet først fra en 100ml bag da så er dette uproblematisk. Dersom man ikke har dette slingringsmonnet må man selvsagt blande medikamentet ut i nøyaktig mengde. Man kan vel tilsette ca mengden som settet rommer i bag før man begynner og. Mener å huske at det er noe som 17.5 ml men er ikke sikker.
 7. Helena

  PVK

  Jeg tar en ny. Fordi det enkle er ofte det beste..
 8. Jeg synes du bør få med noe mer om autonomiprinsippet og bluferdighet i oppgaven. Ellers godt reflektert. Jeg regner med at du er i starten av studiet. De faglige observasjonene lærer du etterhvert. Det er jo derfor du går på skolen
 9. Godt at du meldte ifra. Godt samarbeid god kommunikasjon mellom alle yrkesgrupper er helt nødvendig i vår jobb.
 10. Det er selvsagt helt andre rutiner på sykehusene da det er et miljø med mye patogene bakterier, alvorlig syke pasienter og gjennomtrekk av pasienter. Og slik bør det også selvsagt være Nå er det sykehjem TS spør om. Det er nok mye forskjellige rutiner rundt på sykehjem også. Man må tilrettelegge i forhold til type pasienter/avd.
 11. Jeg er smittevernkontakt på jobben (sykehjem/hjemmesykepleie). Jeg må si at det vanker en del forskjellig informasjon om e. coli ESBL (regner med at det er denne bakterien du mener) og smittevern rundt dette. Smitteveien for bakterien er fekal-oral detsom den er påvist i urin/avf. Noe som vil si at mottakeren må få bakteriene fra pasientens urin/avf i munnen for å bli smittet. Mange kan være "bærere" uten å vite om det eller bli syk. Vi har hatt noen tilfeller av denne bakterien hos oss og vi utførte til å begynne med en litt overdreven praksis ifht smitte. I følge smitteenheten på sykehuset så holder det med god håndhygiene, hansker av typen latex/nitril og plastforkle i stell, evt gul frakk ved f.eks mye urinsøl i seng (vurder risiko). Avfall kastes som vanlig og (privat)klær vaskes for seg. jeg tror vi sendte tøy til vaskeriet i gule sekker. Kontakt sykehuset for veiledning hvis dere er usikre. Ofte har de hygienesykepleier som kan komme og holde kurs osv.
 12. Ja. Ser riktig ut for meg Man kunne også regne ut kun medikamentet. 40mmol/1000ml =0.04mmol/ml. (Styrke) 80dr/min:20dr/ml= 4ml/min (mengde per min) 0.04mmol/ml x 4ml/min = 0.16mmol/min (dose per min) 0.16 mmol/min x 60 min =9.6mmol/t (dose per time)
 13. Hurtigvirkende insulin skal settes minst 3cm fra navelen. Noen sier også 5cm..
 14. Absorbsjonen er avhengig av blodgjennomstrømningen i huden. Generelt bedre blodgjennomstrømning i magen (bortsett fra området rundt navelen). Fysisk aktivitet og varme - for eksempel soling og varme bad, kan føre til at insulinet absorberes raskere Kulde og røyking kan forsinke absorbsjonen.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy