Jump to content
Sykepleiediskusjon

Helena

Members
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Helena

 1. Helena

  Føles ikke bra og klump i magen

  Jeg syns du har vært mer enn nøye som du sier så kommer ikke pinsetten borti såret/huden. Du kan ta det helt med ro.
 2. Helena

  Lønn i jobb ved siden av studier

  Kveldstillegg (etter kl 17): 56kr/t Lør/søndagstillegg: 50kr/t Jeg jobber i kommunen.
 3. Jeg tenker at det er et avvik og burde dokumenteres deretter.
 4. Jeg jobber i hjemmesykepleien. Vil påstå at ca 50% av vår tid på dagtid går til adm/medisiner/møter osv. Og resten til det som er av sykepleieoppg. Sår, injeksjoner, kateterskift osv osv. Jeg tror det er viktig å prøve å stå på krava litt på arbeidsplassen. Synliggjøre behovet for kompetansen vår. Jeg har ikke lest saken men jeg vil tippe dårlig lønn, ugunstige arbeidstider og dårlig tid på jobb er det største argumentene for å ville finne seg annet yrke. Tviler på at 50% av sykepleierne der ute er misfornøyd med faget.
 5. Dersom du ønsker å jobbe på sykehus så syns jeg du skal søke jobb på sykehus. Det er bare et vikariat du takker nei til.
 6. Helena

  Fylle infusjonssett først eller sist?

  Ofte skal noe blandes ut i f. Eks "50-100 ml nacl" fyller man settet først fra en 100ml bag da så er dette uproblematisk. Dersom man ikke har dette slingringsmonnet må man selvsagt blande medikamentet ut i nøyaktig mengde. Man kan vel tilsette ca mengden som settet rommer i bag før man begynner og. Mener å huske at det er noe som 17.5 ml men er ikke sikker.
 7. Helena

  PVK

  Jeg tar en ny. Fordi det enkle er ofte det beste..
 8. Helena

  Stell og personlig hygiene

  Jeg synes du bør få med noe mer om autonomiprinsippet og bluferdighet i oppgaven. Ellers godt reflektert. Jeg regner med at du er i starten av studiet. De faglige observasjonene lærer du etterhvert. Det er jo derfor du går på skolen
 9. Godt at du meldte ifra. Godt samarbeid god kommunikasjon mellom alle yrkesgrupper er helt nødvendig i vår jobb.
 10. Det er selvsagt helt andre rutiner på sykehusene da det er et miljø med mye patogene bakterier, alvorlig syke pasienter og gjennomtrekk av pasienter. Og slik bør det også selvsagt være Nå er det sykehjem TS spør om. Det er nok mye forskjellige rutiner rundt på sykehjem også. Man må tilrettelegge i forhold til type pasienter/avd.
 11. Jeg er smittevernkontakt på jobben (sykehjem/hjemmesykepleie). Jeg må si at det vanker en del forskjellig informasjon om e. coli ESBL (regner med at det er denne bakterien du mener) og smittevern rundt dette. Smitteveien for bakterien er fekal-oral detsom den er påvist i urin/avf. Noe som vil si at mottakeren må få bakteriene fra pasientens urin/avf i munnen for å bli smittet. Mange kan være "bærere" uten å vite om det eller bli syk. Vi har hatt noen tilfeller av denne bakterien hos oss og vi utførte til å begynne med en litt overdreven praksis ifht smitte. I følge smitteenheten på sykehuset så holder det med god håndhygiene, hansker av typen latex/nitril og plastforkle i stell, evt gul frakk ved f.eks mye urinsøl i seng (vurder risiko). Avfall kastes som vanlig og (privat)klær vaskes for seg. jeg tror vi sendte tøy til vaskeriet i gule sekker. Kontakt sykehuset for veiledning hvis dere er usikre. Ofte har de hygienesykepleier som kan komme og holde kurs osv.
 12. Ja. Ser riktig ut for meg Man kunne også regne ut kun medikamentet. 40mmol/1000ml =0.04mmol/ml. (Styrke) 80dr/min:20dr/ml= 4ml/min (mengde per min) 0.04mmol/ml x 4ml/min = 0.16mmol/min (dose per min) 0.16 mmol/min x 60 min =9.6mmol/t (dose per time)
 13. Helena

  Absorbsjon av insulin

  Hurtigvirkende insulin skal settes minst 3cm fra navelen. Noen sier også 5cm..
 14. Helena

  Absorbsjon av insulin

  Absorbsjonen er avhengig av blodgjennomstrømningen i huden. Generelt bedre blodgjennomstrømning i magen (bortsett fra området rundt navelen). Fysisk aktivitet og varme - for eksempel soling og varme bad, kan føre til at insulinet absorberes raskere Kulde og røyking kan forsinke absorbsjonen.
 15. Helena

  Praksis - utspørring...

  Kontaktsykepleieren din forventer ikke at du kan alt, så ikke tenk at det er en "eksamen". Du kommer antakelig til å lære mye mer enn om du hadde en k.spl som gav litt mer F (og de finnes det mange av)
 16. Helena

  Grei vurdering?

  Hadde gjort det samme
 17. Helena

  Sondeernæring

  Jeg bruker ikke nødvendigvis hansker ved oppkobling av sondeernæring, med mindre det blir søl. Da altså for å beskytte meg selv. Innstikkstedet behandler vi med rene hansker og rene kompresser. God håndhygiene er alltid viktig.
 18. Det der høres helt sykt ut. Jeg hadde sagt opp i ren protest. Hvorfor i alle dager skal du legge medisiner på natta?? 30 pasienter på en pleier.. jeg har rett og slett ikke ord.. Lederne forstår det vel ikke før sykemeldingene velter inn.
 19. Helena

  Venn med pårørande på sosiale medier?

  Det er ikke akkurat en heldig situasjon. Jeg ville aldri lagt til en pårørende på facebook. Det blir kanskje litt annerledes "på bygda" og denne personen er vel strengt tatt ikke å regne som en "pårørende" lenger. For sikkerhets skyld ville jeg snakket med sjefen om det.
 20. Helena

  Etisk delimma

  Det vanskeligste etiske spørsmålet.. hva er et verdig liv? Opplever ofte at sykehjemslegen her også beslutter å ikke gi væske fordi det bare forlenger det terminale forløpet. Legen her sier at alle studier viser at pasienter ikke føler tørste i sine siste levedager. Det har noe med hvilken del av hjernen som tar skade først. Jeg har dog ikke lest slike studier selv. Det virker da som at legen hos dere har vurdert at pasientens tilstand ikke kan reverseres med væskebehandling og velger derfor å ikke forlenge dødsprossessen. Har sett mange tilfeller hvor pasienter får væske til siste slutt og ofte fører det til væske i lungene og ødemer fordi kroppen ikke lenger kan nyttegjøre seg av væsken. Jeg tenker at det er viktig at pårørende blir informert godt og får snakke med legen slik at det er enighet i at man skal avstå fra behandling. Og selvsagt at legen tar en grundig vurdering av pasienten og ikke baserer en slik beslutning på en tlf samtale.
 21. Helena

  Skylling av pyelostomikateter

  Det går jo ann å ringe avdelingen på sykehuset og spørre også for å forsikre seg. Jeg jobber også i hjemmesykepleien og det hender ofte vi må dobbelsjekke med sykehuset når info/prosedyrer er mangelfult eller vi tror det kan være feil.
 22. Helena

  Skylling av pyelostomikateter

  Vi skyller med 10ml og bruker sterilt utstyr. Man bør vel følge prosedyren.
 23. Helena

  Sette im. i 45 graders vinkel

  Kan ikke se for meg hvordan man kan få et godt z-grep og aspirere om man skal sette im injeksjon i 45 graders vinkel... er det ikke bedre å bruke en kortere kanyle?
 24. Helena

  Sette im. i 45 graders vinkel

  Jeg kjenner ikke til medilamentet men da ville jeg nok ha gitt beskjed til en lege for å være på den sikre siden.
×

Important Information

Privacy Policy