Jump to content
Sykepleiediskusjon

Amfelia

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

 1. Vår prosedyre sier at vi skal starte med liggende, og at pasienten må ha ligget i min. 10 minutter før første måling.
 2. Vi bruker det også ved medisinsk avdeling der jeg arbeider. Prøven kan vel også avdekke malignitet om jeg ikke husker feil? Og på pasienter med fare for sepsisutvikling som nevnt over her.
 3. Takk for svar alle sammen. Og ja vi har tilgjengelig farmasøyt, så jeg skal absolutt nevne det for han.
 4. Jeg ville søkt permisjon og bare kastet meg ut i det. Etter 1. studieår (som nok blir hardt), tror jeg du vil vite om dette er noe for deg eller ikke. Som ufaglært vil du uansett ikke få sett jobben fra et sykepleieperspektiv. Jeg har arbeidet med økonomi og administrasjon hele livet før jeg startet på sykepleiestudiet som 40-åring. Jeg ser andre som har arbeidet som ufaglært i helsevesenet i mange år (eller iallfall ikke som sykepleier), og som velger å starte på sykepleiestudiet, og de har et annet perspektiv har jeg opplevd. Ingen kunne så lite som meg da jeg begynte, de færreste tok studiet like alvorlig som meg, og jeg står pr i dag ikke tilbake for noen av de kompetansemessig. Dette trenger absolutt ikke være tilfellet for alle selvfølgelig, men jeg har sett noen eksempler på dette. Lærerne ved studiestedet mitt påpekte også dette ved flere anledninger. De beste sykepleierne har nok ikke nødvendigvis arbeidet som pleie- omsorgsarbeider før de ble utdannet sykepleier. De kan ha lært seg uvaner, fått holdninger etc som ikke nødvendigvis gagner de hverken ved studiestedet, senere praksissteder eller som ferdig sykepleier. Helt sikker mange som er uenig med meg, men det får nå så være. Lykke til med avgjørelsen din, og våkenettene i forkant Jeg gleder meg til å begynne på videreutdanning til intensivsykepleier etterhvert.
 5. Mener selvfølgelig gentamicin. Har lest litt i felleskatalogen og sjekket prosedyrer på jobb, men finner ikke helt svaret på det jeg lurer på. Ber derfor om deres uttalelser. På avdelingen jeg jobber er det litt ulik praksis når det gjelder administrering av gentamicin i.v. Vi har ferdig utblandet flasker med enten 360 mg eller 240 mg. Vi har også ampuller med 80 mg (flytende) gentamicin. Om en pasient feks skal ha 400 mg eller 440 mg gentamicin har jeg sett at enkelte tilsetter 40 - 80 mg fra ampulle, inn i en allerede ferdig blandet plastflaske. Hva tenker dere om dette? I felleskatalogen står det at ampullen skal blandes i 50 - 200 ml sterilt vann eller Nacl, og da sier det seg vel kanskje selv at ovenfornevnte metode er feil. Hva tenker dere?
 6. Det burde jo uansett være dokumentert skriftlig i medisinkurven hvilken dose pasienten fikk til morgenen. Er ikke det et krav?
 7. Insipidus: Lønnskalkulatoren du henviste til var helt i tråd med mine egne utregninger, og ifølge den så skal jeg ha 242,- pr time. Min sats er minstelønnen før lønnsoppgjøret som gjaldt fra 01.06.2016 så da kan det være grunnen. Men pleier det å ta så lang tid før tilleggene inkluderes da?
 8. Takk for svar begge to :-) Tar gjerne mot enda flere ;.)
 9. Har 35,5 timer arbeidsuke, 10 års ansiennitet, og skal såvidt meg bekjent ha en grunnlønn på minimum kr 447 000,- pr år. Hva blir da minste timelønn uten tillegg? På min lønnsslipp står det kr 231,31. Stemmer dette da? Eller tilsvarer dette den gamle grunnlønnen på kr 427 000,- pr år? Har en jobb å gjøre her altså. Burde virkelig vite hva jeg selv har krav på og hvordan jeg regner det ut. Håper noen av dere drevne kan svare meg. Er nyutdannet nå, men har med meg ansiennitet fra andre stillinger tidligere.
 10. Amfelia

  Fersking-spørsmål

  Takk for svar alle sammen. Jeg fikk 100% på 2,5 av de 7,5 timene. Altså normaltid for 5 av de. Får sette meg litt bedre inn i ting etter hvert.
 11. Er satt opp i 100% stilling som sommervikar på sykehuset. Hadde jobbhelg med planlagt fri påfølgende mandag, men ble spurt om å komme på dagvakt og sa meg villig til det. Blir det overtid da, eller bare vanlig daglønn? Jobber jo 100% fra før liksom?
 12. Takk for svaret ditt :-) Jeg høyna "budet" og gikk for et Littmann Classic III stetoskop. De har en pediatrisk side (kan konverteres til vanlig "bell" og en voksen side. Jeg har to små barn som jeg også kan trene meg i å lytte på. Opplærings CD følger med. Blodtrykksmåleren ble fra Prestige Medical og med etthåndsgrep og en slange. Så da er det bare å sette i gang med øvinga. Jeg tenker som deg at jeg kan jo ikke bli en i mine øyne god nok sykepleier om jeg ikke kan å lytte med stetoskop. Det er jo en selvfølge for sykepleiere i mange andre land, og jeg vil ikke være dårligere. Lykke til med innspurten din! Jeg skal levere bachelor etter påske, og har en praksisperiode igjen. Gleder meg :-)
 13. Jeg er ferdig sykepleier nå i juni 2016 (håper jeg) :-) Ønsker å kjøpe et eget manuelt blodtrykksapparat og stetoskop, mest for å ha hjemme og øve meg på de som skulle finne på å stikke innom. (Pluss at min bedre halvdel har litt høyt blodtrykk, så da får jeg følge med han). Synes jeg lærer for lite om lytting med stetoskop på skolen og i praksis, så da får man bare ta skjeen i egen hånd :-) Har sett mest inne pp Vaktrommet sine nettsider, der har de "pakker" inkl. både blodtrykksappparat og stetoskop. Blodtrykksapparatet kommer ofte med to slanger, der en går til pumpen og en til manometeret. Når man da i tillegg må holde stetoskopet på armen, blir det ikke veldig mye å holde styr på? De fleste apparatene i slike pakker har to slanger. Har noen av dere efaring i bruk av slike, og går det greit med litt trening i så fall?
 14. Amfelia

  Navneskilt?

  Helt klart! "Alle" gjør det :-)
 15. Tusen takk alle sammen. Flere tips jeg kan ta med meg her. Så greie dere er :-) Pasienten får forøvrig diuretika x 3 pr. døgn nå...
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy