Jump to content
Sykepleiediskusjon

Lil@

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

About Lil@

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 09/20/1982

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Oppland
 • Interests
  Trening, familie og venner
 1. Jeg har jobbet 2 mnd som spl nå, og skal si opp jobben min på mandag.. Jeg hater det, og må ha noe annet å gjøre. Kollegaene er bra, pasientene søte - men rett og slett for forutsigbart og kjedelig..
 2. Lil@

  Hva tjener du i året

  Nyutdannet, forhandlet meg til full ansiennitet og har 405100,- i grunnlønn. Jobber 100% i kommune
 3. Bruker engangsforkle der jeg er i kontakt med kroppsvæske, eller i risiko or å bli utsatt for.. Lite glad i tøyfrakker da de er varme, klamme og faller av
 4. 4 juni snakket jeg opp bachelor 1. karakter og er offisielt FERDIG som student! Nå har jeg startet i mitt nye yrke og er spent på fremtiden :-) Just saying ;-)
 5. La meg bare prøve: Gudrun er enke på 82 år, hun har ingen kjent sykehistorie før hun i -04 hadde ett hjerteinfarkt. også spinner vi videre. Eller feks Gudrun 82 år har en lang sykehistorie - også starter du med det første du har av dokumentasjon og jobber deg frem til i dag.. du går rett og slett igjennom pasientens sykehistorie fra hvor du presenterer pasientens ressurser og medikamenter i tråd med når/hvilken svikt som oppsto, og hvilke medisiner som ble satt på for hva..
 6. Lil@

  Lønn som student

  167,52 i t fra 1,5 år fullført - 312000 i årslønn. Pluss tillegg for kveld/helg. Privat bedrift.
 7. Jeg hadde valgt medisin til slutt i allefall - og heller kirurgisk først.. Jeg selv var på medisin først, og hatet den praksisen - syntes det var beintøft, og skulle nå ønske at jeg kunne hatt medisin til slutt, tror det ville gitt meg mye mer utbytte! Var forøvrig på lungepost i medisin, og gastro/urologi i kirurgisk - og jeg ELSKET det. Urologi er veldig veldig spennende, og trenger man litt boost på nyrekunnskap - så er urolog en plass å være i kirurgisk praksis! Tror i medisinsk at jeg ville valgt akutt jeg - der får man med seg ALT... og det trenger man bli drillet på som student!
 8. Jeg er i jobbsøker modus - og har i den forbindelse fått 2 tilbud fra samme kommune, men innen 2 forskjellige enheter. En av jobbene er som sykepleier på sykehjem, her har de lav sykepleierdekning og er rimelig desperate, 2 søkere og begge fikk jobb tror jeg. Den andre er i en ny bolig innen psykiatri, og jeg vil tro det er større interesse for denne jobben sånn sett. Her var det forøvrig 6 søkere. På sykehjemmet hørtes det ut som om jeg kunne få nesten hvilken lønn som helst, og da jeg ba om full ansinitet var det ingen som blunket til tross for at jeg er nyutdannet og ferdig på skolen nå i mai/juni. I psykiatrien hørtes det ut som om jeg "bare" kunne forvente minstelønn, og fikk ikke tilbud om å sette noe lønnskrav.. det er jo samme kommune, vil det ikke da være naturlig at man kan få samme lønn? Eller? Jeg er forøvrig veldig veldig usikker på hva jeg skal gjøre, elsker å jobbe i psykiatri, samtidig som ansvaret og selvstendigheten som er på sykehjemmet frister veldig..
 9. Hei hei!! Siste siste innspurt på utdannelsen - men sliter! Skriver om temaet forebygging av dia type 2 hos schizofrene medisinert med annengenerasjons antipsykotika. Hensikten vår er jo i grunn hvordan sykepleier kan hjelpe disse til å få ett bedre kosthold, en mer fysisk aktiv hverdag og kunnskapen man har behov for når det kommer til å gjøre kloke valg. Det er en vanskelig gruppe å hjelpe, så mye går på at undervisningen må være tilpasset og all forskning vi finner tilsier at denne undervisningen bør foregå i gruppe. Vi har vært inne på flere ulike, men sliter rett og slett. Første forslag; Hvordan forebygge utvikling av diabetes type 2 hos pasienter medisinert med annengenerasjons antipsykotika? Nå er forslagene; Hvordan kan sykepleier best tilrettelegge for forebygging av diabetes type 2 hos schizofrene medisinert med annengenerasjons antipsykotika Eller hvordan kan sykepleier bruke undervisning (veiledning?) som ledd i forebygging av diabetes type 2 hos schizofrene medisinert med annengenerasjons antipsykotika? Noen forslag? Vi må ha tak i hensikten her - hensikten er jo at ved å bistå disse pasientene med å legge om kosthold og øke fysisk aktivitet så forebygger man diabetes, disse pasientene vil gå ned i vekt, eller vektøkningen de får ved oppstart av medisin kan bli begrenset noe - og de vil etter all sannsynlighet få en noe bedre hverdag. Men hvordan formulere det til en GOD problemstilling?!
 10. Jeg har 3 barn, mann og jobb - tar utdannelsen på deltid. Bor du nærme nok skolen, så hadde jeg vurdert fulltid allikevel - ja det blir 3 heftige år - men det er ikke noe problem når det bare er for noen år. Jeg fikk barn midtveis i studiene (fra 2 til 3barnsmamma) Startet på deltid, gikk over på heltid, ble gravid - gikk tilbake til deltid og har nå gått 5 år på skolen og er ferdig til våren. Verdt hvert eneste år! Jeg tenker nok at man (iallefall på HIG) får bedre utbytte av fulltid, man får mange fler forelesninger og får ett litt annet skoleløp enn på deltid.. men igjen, så er deltid helt ok når man har andre ting som må gå "foran". Vi har 1 skoledag hver uke i 2 uker, 3 skoledager uke 3, 1 skoledag hver uke i 2 uker osv.. men i praksistiden jobber vi jo 80% som fulltidsstudenter. Greia med deltid er jo at man må lese alt man ikke får forelesninger på alene - studiebelastningen regnes som 75%. Lykke til med valget ditt
 11. Heisann! Jeg tenker at her må du som student velge å be om å få ha denne pasienten mer enn en gang, og starte en relasjon - som igjen fører til at det er lettere for deg å stille disse spørsmålene. Jeg tenker jo og at det er mye du kan finne i journal/profil o.l som du kan ta utgangspunkt i - også spørre etter den informasjonen du trenger. Jeg opplever det ikke som brautende når det er informasjon opp i mot helse som er utgangspunkt, og det er jo ingenting i veien for at du (om bruker av tjenesten er oppegående nok) forteller at du skal skrive en oppgave i forbindelse med skole, og at du finner denne brukeren sin "case" så interessant at du ønsker benytte den. Urørlighetsgrense er en fin greie å lese litt om når man jobber i hjemmespl! Håper du har en fin praksis ellers - jeg stortrivdes i hjemmesykepleien
 12. Ja jeg har egentlig tenke mye på det her - og siden jeg i utgangspunktet ønsker å skive om noe vinklet inn i psykiatri - så tenker jeg at her får jeg jo med meg mye forskjellig. Skal i kirurgisk praksis i Januar og håper egentlig jeg treffer på noen slike caser da - prøver meg nok på denne vinklingen og håper at jeg får den godkjent
 13. JEg hadde det eksakt likt i min første sykehuspraksis, det her vært de mest grusomme 10 ukene i hele utdanningsløpet mitt - og det har ført til at jeg gruer meg som en HUND til jeg skal i praksis på sykehus igjen i Januar. Jeg gråt, slet og jobbet meg igjennom de ukene - klarte overhodet ikke å slappe av, var sint og nervøs når jeg ikke var på praksisplassen - helt PYTON rett og slett. Jeg har dessverre ingen gode råd til deg, annet enn å forsette å jobbe som du gjør, skravle hull i hodet på veilederen din om alt du observerer og alt du tenker kan være både viktig og uviktig - reflekter over egne handlinger, om det var noe du syntes du gjorde bra eller mindre bra, hva du skal jobbe med mer til neste gang osv.. Det går over - og du blir sterkere og lærer MYE av disse forferdelige tidene - heldigvis er ikke alle praksisene slik! Jeg sto takketvære min andre veileder som så alle de gode kvalitetene mine, og som husket på at jeg var 2. årsstudent og ikke ferdig utlært..
 14. Heisann alle sammen - etter snart 5 lange år på skolebenken, mange opp og nedturer har jeg nå klart å produsere 140 studiepoeng, og det eneste som står igjen nå er kirurgisk praksis og bachelor oppgaven. Skal levere prosjektskisse 17 desember - jeg hadde bestemt meg for å skrive om noe innen psykiatri, men har nå begynt å slite med HVA jeg skal skrive om. Jeg ramlet brått over en interesse for å skrive om sykepleie til unge kvinner som blir rammet av kreft i underlivet - men så er jeg litt usikker da.. på dette. Jeg vil da ha vinkling ikke mot sykdommen, men mot de psykiske aspektene ved å få diagnose. Nå de siste dagene har jeg begynt å tenke på å skrive om overvekt, og hvordan man som sykepleier kan bistå med støttende sykepleie for overvektige.. Men jeg aner ikke - jeg har ikke lyst tli å skrive om noe som er skrevet om 10000 ganger før, men heller ikke om noe som jeg vil slite med å finne litteratur om. Jeg sliter og med å tenke ut bra problemstillinger. Flere som går inn i bachelor-periode snart, og som har tenkt på problemstillinger? Skrive alene eller med fler? Jeg har søkt om individuell eksamen - HIG har Bachelor som gruppeeksamen.
 15. Jeg vil, basert på egen erfaring anbefale deg deltid. Som jeg skrev i forgje tråden så har jeg prøvd begge deler, både deltid og heltid som tobarnsmor, og nå tilbake på deltid som trebarnsmor. Ingen tvil om at deltid er best, både fordi man på denne måten kan jobbe ved siden av, man har TID til familien sin, man slipper gå med dårlig samvittighet for enten det ene eller det andre, da studiene tar MYE tid på heltid.. man må evt velge bort enkelte forelesninger for å få ting til å gå opp.. og det slipper man jo på deltid, OG ikke minst pga aldersfordelingen og følelsen av hva man faktisk får ut av forelesningene på de ulike kullene. Jeg er overhodet ikke i tvil om at man faktisk får mye mer ut av deltid, nettopp fordi aldersspredningen er så stor, mange har så mye erfaring fra før, det diskuteres mye mer, settes fler spørsmål, man har andre tanker om ting, man er tryggere på seg selv.. Jeg merker ENORMT forskjell på klassemiljøet på heltid og deltid, fordi jeg går som en "voksen" og derfor havner litt utenfor "gjengen" på heltid... mens jeg på deltid sklir rett inn i mengden av mennesker På Gjøvik er man på skolen 1 dag i uken 2 uker på rad, så 3 dager i uken den 3. uken, så 1 dag i uken 2 uker, så 3 dager i uken 1 uke.. når man tar deltid. Ellers er det 4 dager i uken, 1 studiedag på heltid. Kan du unngå å jobbe, så er det klart at heltid er jo ikke noe verre enn en full jobb... men oppe på dette skal man lese mye, gjøre en del oppgaver som er obligatoriske osv. I praksisperiodene er man 100% både på heltid og deltid. (dvs 4 dager jobb, 1 studiedag) Deltid er 75% studiebelastning, og gir rett til stipend/lån i lånekassen med 75% tyngde fra full dekning.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy