Guest Tovelill Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 En sykepleier på arbeidsplassen min var på kurs om ernæring, der de hadde sagt at fete melkeprodukter var gunstig for pasienter som brukte insulin, og at de derfor bør gå over til H-melk i stedet for lettmelk. Pasienten vår er ei eldre, overvektig dame med hjerteproblemer og høyt blodtrykk. Jeg prøver å finne litteratur som kan støtte dette, men uten hell. Er det noen andre som har hørt om dette? Syns det høres litt merkelig ut, har jo alltid lært at personer med diabetes bør være forsiktige med mettet fett.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitt Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Hei! Her står det faktisk noe om at fett fra meieriprodukter reduserer risikoen for hjerteinfarkt. Ved å redusere inntaket av karbohydrater og øke litt på fettmengden, kan mange gå ned i insulin. Insulin er et fettlagrende hormon, så med mindre insulin bør det bli mindre fettlagring i hvert fall! Og du, mettet fett i moderate mengder er ikke farlig for noen. I motsetning till karbohydrater er det faktisk ganske sunt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.