Jump to content
Sykepleiediskusjon

fete melkeprodukter og virkning av insulin


Guest Tovelill

Recommended Posts

Guest Tovelill

En sykepleier på arbeidsplassen min var på kurs om ernæring, der de hadde sagt at fete melkeprodukter var gunstig for pasienter som brukte insulin, og at de derfor bør gå over til H-melk i stedet for lettmelk. Pasienten vår er ei eldre, overvektig dame med hjerteproblemer og høyt blodtrykk. Jeg prøver å finne litteratur som kan støtte dette, men uten hell. Er det noen andre som har hørt om dette? Syns det høres litt merkelig ut, har jo alltid lært at personer med diabetes bør være forsiktige med mettet fett..

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Her står det faktisk noe om at fett fra meieriprodukter reduserer risikoen for hjerteinfarkt.

 

Ved å redusere inntaket av karbohydrater og øke litt på fettmengden, kan mange gå ned i insulin. Insulin er et fettlagrende hormon, så med mindre insulin bør det bli mindre fettlagring i hvert fall!

 

Og du, mettet fett i moderate mengder er ikke farlig for noen. I motsetning till karbohydrater er det faktisk ganske sunt! ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy