Jump to content
Sykepleiediskusjon

Kitt

Members
 • Content Count

  124
 • Joined

 • Last visited

About Kitt

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

5,514 profile views
 1. Hei! Her står det faktisk noe om at fett fra meieriprodukter reduserer risikoen for hjerteinfarkt. Ved å redusere inntaket av karbohydrater og øke litt på fettmengden, kan mange gå ned i insulin. Insulin er et fettlagrende hormon, så med mindre insulin bør det bli mindre fettlagring i hvert fall! Og du, mettet fett i moderate mengder er ikke farlig for noen. I motsetning till karbohydrater er det faktisk ganske sunt!
 2. Jeg begynte rett i sykehjem og lærte enormt mye! Syns å huske at undersøkelser viser at eldre over 80 år har minst 3 diagnoser hver! Blir litt å lære da! Etter 3 år begynte jeg på sykehus og jobbet der i 2 år før jeg endte i psykiatrien! Aldri noen som har sagt at det var dumt å begynne på sykehjem først, snarere tvert i mot! Masse lykke til uansett hva du velger! Det ordner seg nok på veien!
 3. Grattis med vel overstått! Hyggelig å kunne være til hjelp!
 4. Det er ikke skummelt i det hele tatt! Helt sant! Jeg hadde aldri hatt muntlig før og grudde meg som en gal. Men hvor vanskelig kan det være, de skal bare snakke med dere om den oppgaven dere selv har skrevet og jobbet masse med! Ikke verre enn det! Mulige ber dere fordype noe eller forklare noe på en annen måte, men det er ikke noe å grue seg for, virkelig! Sensorene og læreren er der bare for å hjelpe dere! Masse lykke til!
 5. Tatoveringen min er det ingen som ser, så den støter nok ikke noen! Da jeg var på øvelsesposten, fikk jeg beskjed om å klippe av meg forlovelsesringen, ellers ville jeg stryke! Har sett mye forskjellig opp igjennom. Noen som ikke bruker noe, en hjelpepleier som så ut som en klassisk sigøynerkone med mye løst hår og masse smykker, noen som nekter å ta av gifteringen, unge jenter med løst hår, piercing og så mye parfyme at man blir kvalm...... Det er også stor forskjell på hvor man jobber! Er ikke stor fare for smitte i psykiatrien feks!
 6. Mulig det er nye regler, men da det da jeg var 3. årsstudent i 1998 ble søkt fylkeslegen om disp til at jeg kunne dele ut medisiner(insulin) til EN pasient, fikk jeg avslag! 3 uker senere kunne hadde jeg hovedansvar for 104 sykehjemspasienter hver natt jeg var på jobb!
 7. Kitt

  Blodkultur

  Infeksjon er en ting, men når bakteriene kommer over i blodet som Cathrine sier, får man sepsis(blodforgiftning) og DET er noe helt annet og en potensielt mye farligere situasjon!
 8. Hva slags operasjon, var min første tanke? Er jo STOR forskjell på om man har operert skulderen eller fjernet halve tarmen, for å sette det på spissen!
 9. Jeg også! Bortsett fra det, var øvelsesposten kjempegøy! Jeg hadde "eksamen" i håndvask! :rolleyes:
 10. Bare lurte på om det var tatt allergi/gluten/cøliaki- prøver, jeg? Snuppa mi var til utredning på Riksen fra hun var 3 til7 år pga utslag på IgE hos barnelegen vår. Han tok egentlig blodprøvene av helt andre grunner, men vi måtte altså på Riksen pga klinikken og fordi IgE var forenelig med cøliaki. Det vi endte opp med var en uspesifikk matintoleranse, hun fikk Loaratadin 10mg vesp og borte var magesmerter, diare og oppkast. Seponerte tablettene da hun var 91/2, smertene kom tilbake og nå bruker hun medisiner igjen og skal i følge legen bruke dem så lenge hun har symptomer. (Eller så lenge hun gidder, sa han) Kanskje det hadde vært lurt å få tatt disse blodprøvene før dere kommer til barnelegen, s har h*n i hvert fall noe å begynnemed/utelukke?
 11. Dersom du Googler feks Wyller får du flere treff, feks dette Wyller Google kan brukes til så mangt! Er ikke sikkert et vanlig bibliotek har disse fagbøkene, men om du finner ISBN- nummeret kan de muligens skaffe dem for deg!
 12. Jeg var i geriatrisk psykiatri i siste praksisperiode og koste meg glugg i hjel! Vi brukte uniform, mest fordi det ikke skulle være noen tvil om hvem som jobbet der, liksom! Utrolig lite stell, masse hyggelig, lærerik oppfølging. Jeg var på en såkalt "lett" avdeling, da. Tror ikke de som var på demensavdelingen i etasjen over, hadde det like flott som meg!
 13. Jeg har blitt katetrisert for både 1500 og 1800ml uten at det ble gjort noen annen pause enn de få sekundene det tok å skifte flaske, jeg! Var ikke noe problem, det! Men det var før jeg lærte på skolen ar vi kunne ta det litt rolig om mengden oversteg5-600ml!
 14. Jeg har hatt urinretensjon og ble katetrisert for 1500 og 1800ml. Etter å ha blitt katetrisert hver 4. time lenge, var blærevolumet mitt ikke mye å skryte av. Men etter 18 år har jeg øvd opp sykepleierblæra igjen!
 15. Er du sikker på at det ikke skal stå psykotiske episoder? Og hva i all verden er psykiske episoder???
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy