Jump to content
Sykepleiediskusjon

Medikamenthåndtering - litt organisatorisk vinkling.


Recommended Posts

Heisann!

Har noen litt "organisatoriske" spørsmål i forhold til oppstart av et relativt nytt kommunalt foretak og dette med legemiddelhåndtering.

 

Vi er flere sykepleiere og vernepleiere, men også en del miljøarbeidere.

 

- Skal man underskrive noen form for avtale på at man skal håndtere legemidler etter lover og forskrifter når man starter opp å jobbe som sykepleier? Eller er dette innbefattet i autorisasjonen når man er ferdigutdannet? (Altså at en skal motta et slags administreringsbevis / et bevis på at det er et delegert ansvar man har fått fra fylkeslege eller kommunelege?)

 

- Medisinkurs for miljøarbeidere. Må man ha slike "standardpakker" eller har noen av dere her vært borti at det kan spesialtilpasses stedet man jobber på, (Hvis det f.eks bare er to typer medikamenter som brukes) slik at man kun får/gir opplæring i forhold til de spesifikke medikamentene som brukes i virksomheten? Hvem er det som kan holde slike minimedikamentkurs i såfall?

 

 

Link to comment
Share on other sites

I kommunen jeg jobber har det blitt obligatorisk medisinkurs for både sykepleiere og miljøarbeidere annen hvert år. Det er et generelt nettkurs som handler om de viktigste medisiner og administrasjonsmåter. Sykepleier begynner i stillingen og får gi medisiner fra dag én mot å vise autorisasjon, men må ta medisinkurset innen en viss tid. De med utdanning på VGS-nivå og assistenter må ta kurset før de får lov til å gi medisiner.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy